Turistik Doğu Ekspresi Çıldır Gölü'nü şenlendirdi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kars ve Ardahan sınırlarındaki Çıldır Gölü, Turistik Doğu Ekspresi'nin seferlerine başlamasıyla şenlendi.

Çevre-Hayat - 8 ay önce

Kars
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van'ın ardından ikinci büyük göl olan Çıldır'ın yüzeyinin bir bölümü bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu. Kar yağışı sonrası beyaza bürünen buz tabakası da güzel görüntü oluşturdu.
Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda Kars'tan ilk seferine çıktıYeni sezonun ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi son durağı Kars'a ulaştıTuristik Doğu Ekspresi seferlerinin başlaması son durak Kars'taki turizmcileri sevindirdi????
Kars'ın Arpaçay ilçesi Taşbaşı köyü mevkisinde gölün donmasıyla buz kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. 123 kilometrekare alana sahip gölün üzerindeki buza çıkanlar keyifli anlar yaşadı.

Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin başlamasıyla ilk turistler de buzla kaplı gölde atlı kızak yaptı. Göl üzerinde yürüyüş yapıp eğlenen trenin ilk yolcuları ile yabancı turistler buz üzerinde keyifli anlar yaşadı.

Turistik Doğu Ekspresi için eşiyle Almanya'dan geldi

Turistik Doğu Ekspresi'ne katılmak için Almanya'dan gelen Peter Röblreiter, tren yolculuğunu çok beğendiğini söyledi.

Dünyada yaptıkları ikinci tren yolculuğu olduğunu anlatan Röblreiter, "Almanya'da da çok soğuk var, buradan çok memnun kaldım. Ben Kars'ı çok seviyorum, çok iyi bir tur. Buzun üzerine çıktım, eşim çok korkuyor ancak buz sert, problem yok. Her gün çok fazla fotoğraf çekiyoruz, Almanya'daki arkadaşlarımıza gönderiyoruz." diye konuştu.

Fethiye Röblreiter de Kars'a gelerek hayallerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Trenle geldik çok güzeldi, memnun kaldık değişik bir turdu. Bu turu İsviçre'de de yapmıştık, buzullara trenle yolculuk. Buradan çok memnun kaldık. Çıldır Gölü'ne ilk başta çıkamadım, daha sonra buzun üzerine çıkarak atlı kızağa bindim." ifadelerini kullandı.

"İlk defa Turistik Doğu Ekspresi ile yola çıktım, çok heyecanlıyım"

Endonezyalı Rizkia Amania Mansur ise duygularını "Harika bir yolculuk, gerçekten çok güzeldi, ilk defa Turistik Doğu Ekspresi ile yola çıktım, çok heyecanlıyım. Burada hava bambaşka, çok soğuk, çok güzel ama buzun üzerine ilk defa çıktım." sözleriyle paylaştı.

Atlı kızakçı Bünyamin Aslan da trenin gelmesiyle yoğunluğun arttığını anlattı.
Turistik Doğu Ekspresi'nin Kars'a gelmesinin herkesi sevindirdiğini vurgulayan Aslan, "Çıldır Gölü'nde atlı kızak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyoruz. Çıldır Gölü 15-20 gündür buz tuttu, buz kalınlığımız yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Herkesi göle bekliyoruz." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ta sezonun ilk yarısında en çok süre alan futbolcu Wilfred Ndidi

2025-12-25 11:32 - Spor

İtalya: Bizden Gazze ve Filistin için İtalyan askeri talep ediliyor

2025-12-22 20:48 - Dünya

Trabzonspor'un gollerinde Onuachu, Augusto ve Muçi imzası

2025-12-25 11:47 - Spor

Beşiktaş'ın gol raporu

2025-12-25 12:07 - Spor

MSB: Kazanın meydana geliş nedeni, Libya makamlarıyla işbirliği içerisinde titizlikle incelenmektedir

2025-12-25 11:53 - Gündem

Gazzeli iki kardeş, yağmurdan korumayan çadırlara alternatif olarak demir iskeletten çadır yaptı

2025-12-19 14:22 - Dünya

Çin'de insansı robotların konserdeki senkronize dansı şaşkınlık yarattı

2025-12-21 16:48 - Teknoloji

Alperen Şengün'ün 28 sayıyla oynadığı maçta Rockets, uzatmalarda Kings'e yenildi

2025-12-22 10:51 - Spor

Beştepe Millet Camisi'nde Regaip Gecesi Özel Programı düzenlenecek

2025-12-24 20:12 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ın içinde bulunduğu jet düştü

2025-12-23 23:42 - Gündem

İlgili Haberler

Dağcıların rotasındaki Ağrı Dağı yılın en yoğun dönemini yaşıyor

13:07 - Çevre-Hayat

Doğu Anadolu'da 655 bin hektarlık ormanda 'alev nöbeti'

12:58 - Çevre-Hayat

"Nemrut Kalderası Milli Parkı" ilan edildi

10:17 - Çevre-Hayat

Manavgat Şelalesi serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

01:37 - Çevre-Hayat

'Çevre dostu' tekne 4 ilin güzelliklerini keşfe çıkarıyor

01:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

DMM: "Güvenpark'ta eylem yapan er gazilerin Bilkent Gazi Uyum Evi'ne alınmadığı" iddiası yalan

21:03 - Gündem

Dışişleri Sözcüsü Keçeli'den Yunanistan'ın Yenilenebilir Enerji Çerçevesi açıklaması

20:58 - Gündem

Yunanistan'ın Viniani iline bağlı Kerasohori köyünde orman yangını çıktı

20:33 - Dünya

Rusya, iç piyasayı desteklemek için akaryakıt ithalatına başladı

20:28 - Dünya

Türkiye'den Lübnan’a 40 palet ilaç yardımı

20:18 - Dünya