?>

TÜRGEV son 5 yılda 16 bin 117 fidan dikti

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), son 5 yılda ülke genelinde 16 bin 117 fidanı toprakla buluşturdu.

Gündem - 2 ay önce

İstanbul

TÜRGEV'den yapılan açıklamaya göre, eğitime yönelik faaliyetlerinin yanı sıra doğaya olan sorumluluğunu da ihmal etmeyen vakıf, geleceğe nefes olacak hatıra ormanlarıyla örnek olmaya devam ediyor.

Milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen TÜRGEV, eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen çalışmalarının yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle de dikkati çekiyor.

Vakıf, 2020'den bu yana İstanbul, Hatay, Antalya, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde gerçekleştirilen fidan dikimleriyle doğaya katkı sağlıyor. Bu kapsamda, son 5 yılda ülke genelinde 16 bin 117 fidan toprakla buluşturuldu.

TÜRGEV'in çevre çalışmaları, Orman Bölge Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülürken, her bölgenin toprak yapısına uygun planlanan fidan dikimleri, doğayla uyumlu, kalıcı ve denetimli bir süreç içinde yapılıyor. Böylece, vakıf sadece bugünü değil, yarını da gözeten anlayışla hareket ediyor.

Orman yangınlarının ardından yaraları sarmak için de harekete geçen vakıf, 2021'de Antalya'da ve 2024'te İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanları yanan alanlara umut oldu.

Aynı yıl, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların anısına 2 bin 510 fidan dikildi. Bu özel dikim, vatan uğruna can veren kahramanların hatırasını yaşatmayı amaçladı.

Vakıf, geçen yıl ramazan ayında misafirleri adına 1990 fidan bağışladı. Bu fidanlarla yeni bir hatıra ormanının temeli atılırken hem çevreye katkı sağlandı hem de paylaşmanın kalıcı örneği sunuldu.

Öte yandan yıl içinde Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz adına 2 bin 25 fidanlık bir hatıra ormanı oluşturulması hedefleniyor.

Bu özel bağış, bireysel bir niyetin toplumsal faydaya dönüşmesini simgeliyor.

TÜRGEV, çevresel duyarlılığı 2025'te de sürdürmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda, İstanbul, Hatay, Antalya, İzmir ve Ankara'da dikilmek üzere hazır bekleyen 2 bin 292 fidan, vakfın yeni hatıra ormanlarında toprakla buluşmayı bekliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya 5'ten büyüktür çünkü insanlık 5'ten büyüktür

2025-04-11 16:28 - Siyaset

Savaş mağduru Ukraynalı çocuğa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dokularından kulak yapılacak

2025-04-11 10:03 - Sağlık

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 36 zanlı yakalandı

2025-04-11 10:47 - Asayiş

Esenyurt'ta market çalışanı genç kızın, palet çalan hırsızları ikna etmesi kamerada

2025-04-10 16:27 - Gündem

KEİ Genel Sekreteri Comanescu'dan "ekonomik işbirliğinin güvenliği de artıracağı" mes

2025-04-12 16:23 - Dünya

Türk sporunun futbol ve basketboldaki tek milli oyuncusu: Can Bartu

2025-04-11 11:37 - Spor

Yeryüzü Doktorları Derneği Ramazan ayında 52 ülkede gıda desteğinde bulundu

2025-04-08 13:37 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmiştir

2025-04-09 12:52 - Siyaset

Rus mücevher saat markası Nika'dan Türkiye için Kur'an-ı Kerim ayetleri işlemeli klasik saatler

2025-04-09 07:18 - Özel Haber

Ekonomistler, Trump’ın gümrük vergileriyle küresel enflasyonun yüksek kalmasını bekliyor

2025-04-09 19:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Batman'da bilirkişi ekibini taşıyan aracın şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi öldü

17:58 - Gündem

Emine Erdoğan'dan "Sıfır Atık" paylaşımı

17:28 - Gündem

Göç İdaresi Başkanlığı, "Türkiye'ye İran'dan göç yaşandığı" iddialarını yalanlad

17:02 - Gündem

Aydın'da makilik alanda çıkan iki ayrı yangına müdahale ediliyor

17:02 - Gündem

AK Parti MKYK Toplantısı başladı

17:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Batman'da bilirkişi ekibini taşıyan aracın şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi öldü

17:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan petrol fiyatlarını düşük tutma çağrısı

17:52 - Ekonomi

Slovenya Dışişleri Bakanı Fajon, AB'nin İsrail ile ilgili açık tedbirler almasını istedi

17:48 - Dünya

Almanya: İran'ın, ABD ile doğrudan görüşmeler yapmaya hazır olması gerekiyor

17:43 - Dünya

Avrupa ülkeleri ve BM, Şam'daki kilise saldırısını kınadı

17:37 - Dünya