?>

Turcas Petrol AŞ genel kurul toplantısı

- Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aksoy: - "2017, mevcut değerlerimizi koruyarak daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir yıl olacak" - "Şirket olarak elimizden gelen gayreti göstererek, yatırım ve istihdamın artması için üzerimize düşeni yapacağız”

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, mevcut değerleri koruyup güçlü Türkiye için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, "Şirket olarak elimizden gelen gayreti göstererek, yatırım ve istihdamın artması için üzerimize düşeni yapacağız.” ifadesini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turcas Petrol 2016 mali yılına ilişkin genel kurul toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, Üst Yönetici (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ile yönetim kurulu üyeleri Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker, Mehmet Sami ve Matthew J. Bryza’nın katılımıyla bugün gerçekleştirildi.

Erdal Aksoy, genel kuruldaki konuşmasında, 2016 yılının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çeşitli zorlukların yaşandığı bir yıl olduğunu hatırlattı.

Tehditlerin milli birliği güçlendirdiğine değinen Aksoy, "Karanlık günlerde uluslararası ortaklarımızla yakın iletişimde kalarak, Türkiye’nin tarihi boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelebilen bir ülke olduğu ve uzun vadede güçlü büyümesini sürdüreceği konusunda mutabık kaldık. 2017, mevcut değerlerimizi koruyarak daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir yıl olacak. Bu yolda Turcas olarak elimizden gelen gayreti göstererek, yatırım ve istihdamın artması için üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerini kullandı..

Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy da “Şirketimiz, elektrik üretim alanındaki portföyünü jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları ile çeşitlendirerek ve coğrafi genişlemeye odaklanarak değer yaratmayı hedeflemektedir. Bu genişleme yurt dışında kurulu enerji ve teknoloji şirketlerine ortak olmaktan yeni enerji projeleri geliştirmeye kadar çeşitli girişimler içerebilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Turcas’ın iştiraklerinden Shell & Turcas Petrol AŞ, 2016 yılında 16,8 milyar lira satış hasılatı gerçekleştirdi. Turcas’ın Alman RWE ile kurduğu ortak girişim şirketi RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ ise 600 milyon avro yatırımla 800 megavat kurulu gücündeki Denizli Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ni 2013 yılında işletmeye aldı.

Şirketin jeotermal alanındaki iştiraki Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ de, 2017 yılının son çeyreğinde 18 megavatlık Aydın jeotermal enerji santralini faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Avcı'dan 'Guennol Yıldız Avcısı' heykeli açıklaması

2017-04-28 18:17 - Kültür Sanat

1 Mayıs dünyada etkinliklerle kutlanıyor

2017-05-01 15:47 - Dünya

Etiyopya'da 7,7 milyon kişi gıda yardımına muhtaç

2017-04-28 04:32 - Dünya

'Nargile kalp ritmini bozuyor'

2017-04-30 15:47 - Sağlık

Bacakta iz kalmadan yapılan baypas iyileşme sürecini hızlandırıyor

2017-05-02 15:32 - Sağlık

Emniyetten 'mahrem imam operasyonu' açıklaması

2017-05-02 17:17 - Gündem

PKK'lı terörist şantiyede yakalandı

2017-05-02 18:52 - Gündem

AB, Schengen sınır denetimlerini son kez uzatacak

2017-05-03 01:37 - Dünya

Türk-İş'ten Cumhuriyet Anıtı'na çelenk

2017-05-01 15:07 - Gündem

'Türkiye artık kritik teknolojileri geliştirme aşamasında'

2017-04-30 15:52 - Gündem

İlgili Haberler

Tarihi Hicaz Demiryolu Gaziantep ve bölgeye ekonomik katkı sunacak

13:13 - Ekonomi

Kahvede kendi markasını oluşturan genç girişimci, yurt dışına açılmayı hedefliyor

12:18 - Ekonomi

Irak'tan petrol akışının yeniden başlaması Türkiye'nin enerji arzına güç katacak

11:48 - Ekonomi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan asgari ücretin belirlenme sürecine ilişkin uyarı

11:43 - Ekonomi

Emtia piyasalarında Fed belirsizliği sürerken gözler istihdam verilerine çevrildi

11:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

02:27 - Gündem

İsrail basınına göre ordu Küresel Sumud Filosu’na müdahale için hazırlık yapıyor

01:02 - Medya

ABD'nin Michigan eyaletinde kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

00:23 - Dünya

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de 41. maça çıkacak

00:17 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Federasyon defterinin bizim için kapandığını BM'ye ilettik

00:02 - Dünya