?>

Tunus'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği himayelerinde Uluslararası Tunus Maarif Okulları, Tunus Yunus Emre Enstitüsü ve THY işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlandı.

Dünya - 1 yıl önce

Tunus

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinliğe, açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan ile Tunus'taki Türk kurumların temsilcileri, Tunus'ta yaşayan Türkler ve Tunus Maarif Vakfı Okullarında eğitim alan öğrencilerin velileri katıldı.

Büyükelçi Demircan, temsili olarak makamını Efe Mersin'e devrederken, Baş Müsteşar Belgin Ergüneş'in makamına Nermin Nedret Turan, Askeri Ataşe Albay Aydın Bayar'ın makamına Abdullah Taha Yurduseven, Kültür ve Turizm Ataşesi Yunus Düzcü'nün makamına Kerem Ersoy, Ticaret Ataşesi Emre Semiz'in makamına da Ahmet Düzcü geçti.

Türkiye Maarif Okullarında okuyan öğrencilerin Türkiye Büyükelçiliğindeki makamları temsili olarak devralmasının ardından, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle temsili Büyükelçi Efe Mersin başkanlığında yapılan toplantıda Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği çocuk bayramının barış getirmesi dileği vurgulandı.

Etkinliğe ilişkin AA muhabirine konuşan Büyükelçi Demircan, "23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çok önem verdiğimiz bayramlardan birisi. Çünkü Türkiye'ye Cumhuriyetin gelmesini kutluyoruz. Ülkemizde büyük bir değişimin yaşandığı 23 Nisan 1920'de Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olan TBMM açıldı. Demokrasi ile beraber Türkiye'de halk sandık yoluyla yöneticileri seçmek suretiyle yönetime katılım sağladı. Aynı gün Çocuk Bayramını kutlamamızın sebebi ise çocuklarımızın bizim geleceğimiz olmasıdır. Çocuklarımız geleceğimizi şekillendirmek için yönetici olarak geleceğimizde görev alacak." ifadelerini kullandı.

Çocuklarla ilgilenmenin ve onların ufuklarını açmak için çalışmanın önemine vurgu yapan Demircan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Geleceğimizin yöneticileri çocuklara, Türkiye'de her yıl 23 Nisan'da olduğu gibi burada da onlara makamımızı temsilen devrettik. Bu tür etkinlikler Tunus'ta Türkiye'nin tanınmasının ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin de önünü açıyor. Aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramda, ülkemizde yapılan kutlamalarda tüm dünya ülkelerinden gelen çocuklar başkent Ankara'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine katılıyor."

Çocuklara yönelik palyaço ve kukla gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, misafirlere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Spor Oyunları İçin Nihai Rehber

2024-04-20 13:12 - İnsan&Hayat

AK Parti MKYK toplantısı başladı

2024-04-17 17:23 - Siyaset

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-12" operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı

2024-04-18 10:58 - Gündem

İngiltere'de ilk kez konut alacaklar son 70 yılın en zor koşullarıyla karşı karşıya

2024-04-22 11:42 - Ekonomi

Yurt dışında yerleşiklerin hisse senedi alımı son 4 haftada 1,2 milyar doları aştı

2024-04-19 15:22 - Ekonomi

Milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu, Hollanda'daki ikinci yarışta 5. oldu

2024-04-21 21:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinledi

2024-04-16 19:27 - Siyaset

Depremde 21 kişinin öldüğü otelin işletmecisinden "domino etkisi" savunması

2024-04-22 15:52 - Gündem

Depremde 21 kişinin öldüğü oteldeki 33 kolondan 5'inin olmadığı iddianamede

2024-04-18 11:32 - Gündem

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan

2024-04-19 14:28 - Spor

İlgili Haberler

Trump, Epstein dosyalarıyla ilgili Büyük Jüri ifadelerinin yayınlanmasını istedi

17:52 - Dünya

İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki Gazze'de çocuklar "açlıktan ağlıyor"

14:52 - Dünya

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, dönemin yetkililerini 2016 seçimlerinde algı yaratmakla suçladı

13:27 - Dünya

Süveyda'da ateşkes çağrılarına rağmen kent merkezinde ve kırsalında şiddetli çatışmalar yaşanıy

13:08 - Dünya

Handala gemisi ile Gazze'ye gitmeye hazırlanan aktivistler, hedeflerine ulaşmakta kararlı

12:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığı "Dumansız Türkiye" temalı yeni bir kampanya başlattı

18:07 - Gündem

Trump, Epstein dosyalarıyla ilgili Büyük Jüri ifadelerinin yayınlanmasını istedi

17:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcular ve gençlerle bir araya geldi

17:43 - Gündem

DMM, Türkiye'nin Suriye'deki Dürzi topluluğu hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanladı:

16:47 - Gündem

İzmir'de doğal gaz borusunda meydana gelen patlama trafiği aksatıyor

16:42 - Gündem