?>

Tunus Cumhurbaşkanı Said: Yeni hükümet en yakın zamanda açıklanacak

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni hükümetin en yakın zamanda açıklanacağını duyurdu.

Dünya - 4 yıl önce

Tunus

Tunus'un başkenti Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde devlet televizyonuna verdiği demeçte, beklenen yeni hükümetle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı'nın olağanüstü yetkilerini süresiz uzatmasının belirsizliği sürüyor Tunus Cumhurbaşkanı Danışmanı: Başkanlık sistemine geçilmesi planlanıyor

Yeni hükümetin en yakın zamanda açıklanacağını belirten Said, "Hükümet üyelerini, hakkında şaibe olmayan kişilerden seçmek için gayret ediyorum. Bugün de hükümet üyelerinin seçimiyle ilgili bir toplantı yaptık. Bu emaneti taşıyabilecek kişileri aramayı sürdüreceğiz." dedi.

Said, "Ne kaosa çağırıyoruz ne de Tunus halkının kanının dökülmesini istiyoruz. Birileri meşruiyet dairesinden çıkmaktan bahsediyor ancak kanun ne demek bilmiyorlar. Darbeden ve anayasaya aykırı davranmaktan bahsediyorlar. Bilakis biz anayasaya ve tüm değerlere saygı duyduk." diye konuştu.

Said, hükümetin ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih vermedi.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in olağanüstü kararları

Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz'da ülkenin tehlikede olduğu sırada kendisine olağanüstü yetkiler tanıyan Anayasa'nın 80. maddesini hayata geçirdiğini duyurmuştu.

Said, Meclisin çalışmalarını 30 gün boyunca durdurduğunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırıldığını, başbakanı azlettiğini ve yeni bir başbakan atayacağını, ayrıca yolsuzluk dosyaları için kendisini başsavcı olarak görevlendirdiğini açıklamıştı.

Ülke içinde bazı kesimler Said'in bu kararını desteklerken Meclis içindeki partilerin çoğunluğu Cumhurbaşkanı'nın bu kararlarıyla "Anayasa'yı ihlal ettiğini" belirtmiş, bazıları da Said'i anayasal bir darbe girişiminde bulunmakla suçlamıştı.

Tunus'ta dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından bazı milletvekilleri ifadeye çağrılmış, bazıları gözaltına alınmış ve aralarında üst düzey bürokratların da yer aldığı bazı isimler hakkında ev hapsi kararı verilmişti.

Said, bir aylık sürenin dolmasının ardından Meclisin çalışmalarının durdurulması dahil olağanüstü yetkileri elinde topladığı kararların "ülkedeki tehlike durumu geçmediği gerekçesiyle ikinci bir emre kadar uzatıldığını" bildirmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Russell gelecek yıl Mercedes F1 Takımı'nda yarışacak

2021-09-07 16:02 - Spor

'Yeni OVP önceki açıklananlara göre daha rasyonel'

2021-09-07 15:41 - Ekonomi

Zorunlu PCR uygulaması, Kovid-19 tanı merkezlerindeki test sayısını artırdı

2021-09-09 19:06 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşa ettiğimiz hidroelektrik santralleri ile Türkiye'yi bu alanda çok farklı bir boyuta taşıdık

2021-09-08 15:47 - Siyaset

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

2021-09-07 20:09 - Genel

Mersin'de mobil aşı birimi üniversite öğrencilerinin hizmetine sunuldu

2021-09-07 15:31 - Sağlık

Başkentte 12 yaş ve üstü çocukların Kovid-19 aşılaması devam ediyor

2021-09-09 01:14 - Sağlık

İsrail güçleri hapisten kaçan Filistinli tutukluların yakınlarını gözaltına almaya devam ediyor

2021-09-10 16:21 - Dünya

OVP'de yıllık 1 milyon 170 bin istihdam hedefi

2021-09-06 15:51 - Ekonomi

'Filenin Efeleri'nin rakibi Finlandiya

2021-09-07 13:51 - Spor

İlgili Haberler

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

Trump, İsrail'den İran ile müzakere seçeneğine yönelmesini istedi

23:37 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Madleen yelkenlisi Usdud Limanı'na ulaştı

22:22 - Dünya

NATO Genel Sekreteri: Rusya, NATO'ya karşı askeri güç kullanmaya 5 yıl içinde hazır olabilir

20:07 - Dünya

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Meksika karşılaşmasına hazır

04:18 - Spor

Türkiye, savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlere yaymayı hedefliyor

01:48 - Ekonomi

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

2026 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan, Çekya'yı 5-1 yendi

00:27 - Spor

Trump, İsrail'den İran ile müzakere seçeneğine yönelmesini istedi

23:37 - Dünya