?>

Tunceli'deki tekstil atölyesinde kadınlar elbise ve çanta üreterek kazanç elde ediyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde açılan tekstil atölyesinde çalışan 9 kadın, yurt içi ve dışındaki bazı giyim firmalarına elbise ve çanta üretip aile bütçesine katkı sağlıyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Tunceli

İlçede 2019 yılında kurulan, 70 kadın üyesi bulunan Ovacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bölge ekonomisinin canlanması için çalışmalar yapıyor.

Genellikle tarımsal faaliyetlere ağırlık veren kooperatif, yaklaşık 3 yıl önce iş insanlarının desteğiyle tekstil atölyesi kurarak 9 kadına iş imkanı sağladı.

Haftanın 6 günü Pulur Mahallesi'ndeki atölyeye gelen kadınlar, yurt içi ve dışındaki bazı firmalara pantolon, tişört, etek ve çanta gibi ürünler dikiyor.

Kadınlar bu sayede elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkıda bulunuyor.

"Atölyedeki çalışan kadın sayısını artırmayı hedefliyoruz"

Ovacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Sözcüsü Nurgül Ersoy Uç, AA muhabirine, ilçede yaşayan kadınların üretime yönelmesine destek olduklarını söyledi.

Tekstil atölyesinde 9 kadının istihdam edildiğini belirten Uç, "Aslında atölyemiz daha çok geleneksel kıyafetler üretmek için kurulmuştu ancak bir süre sonra ekonomik anlamda tıkandık. Bu yüzden de fason çalışmaya başladık. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki tekstil firmalarından siparişler geliyor ve biz de onları atölyemizde dikerek paketleme ve baskı işlemlerini yapıyoruz hatta yurt dışından da çeşitli firmalardan sipariş alıp dikip yolladığımız oldu." dedi.

Uç, atölyede çalışan kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Öz sermayemizi biraz daha güçlendirip kendi tasarımlarımıza yönelmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin her yerinden tekstil firmaları bize sipariş yollayabilir ve taşradaki üretime katkı sunabilirler." diye konuştu.

"Üretmek çok güzel bir şey ve kadınların gücünü gösteriyor"

Atölyede çalışan Çiğdem Şaylı da çocukluğundan bu yana tekstille ilgilendiğini ve sektörde kendini geliştirdiğini dile getirdi.

Mesleği sayesinde ev ortamından uzaklaştığını belirten Şaylı, "Üretmek çok güzel bir şey ve kadınların gücünü gösteriyor. Ekonomik olarak aileme destek olabiliyorum ve çocuğumun istediklerini kolayca alabiliyorum." dedi.

Fidan Küçük de işlerinin zaman zaman yoğunlaştığını, 6-7 bin ürünü yaklaşık 20 günde tamamlayıp firmalara teslim ettiklerini anlattı.

Şehriban Biter de diktiği bir elbiseyi yurt içi ve dışında yaşayan birinin giymesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Antalyaspor'a konuk olacak

2024-01-13 10:38 - Spor

Seçmen listeleri bugün askıdan indirilecek

2024-01-17 10:17 - Gündem

Düzce'de kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu

2024-01-10 16:09 - Gündem

Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın yüzeyinde buz tabakası oluştu

2024-01-14 10:12 - Çevre-Hayat

Trabzonspor, Samsunspor'u mağlup etti

2024-01-11 22:12 - Spor

Hatayspor, yarın Pendikspor'u konuk edecek

2024-01-12 10:18 - Spor

ABD'de Kongre komitesinden Hunter Biden'ın "Kongreyi tahkir" ile suçlanması tavs

2024-01-11 10:23 - Dünya

Gün olur devran döner Faho! -Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı Yener Bozkurt yazdı-

2024-01-10 21:10 - En Son Yazılar

HSK üyeliği için TBMM Başkanlığına başvuru süreci başladı

2024-01-10 14:57 - Gündem

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Kurulu'nda Gazze vurgusu

2024-01-10 15:22 - Dünya

İlgili Haberler

15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın Karaman'daki mezarı başında anıldı

17:02 - Çevre-Hayat

15 Temmuz Şehitler Makamı ile Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde ziyaretçi yoğunluğu

16:53 - Çevre-Hayat

Pamukkale'de sıcak hava balonları Türk bayraklarıyla gökyüzünde süzüldü

16:48 - Çevre-Hayat

Türk Kızılay İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri anısına ikramda bulundu

16:43 - Çevre-Hayat

İstanbul'daki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

15:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in kabrinde tören düzenlendi

20:13 - Gündem

Edirne'de AA fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz" konulu sergi açıldı

19:53 - Gündem

ABD Başkanı Trump, dijital varlık düzenlemelerinin onaylanması çağrısında bulundu

19:22 - Ekonomi

Ankara, Konya ve Aksaray çevreleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

18:13 - Gündem

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, en çevreci statlar listesinde ikinci sırada yer aldı

18:08 - Spor