?>

Tunç Soyer: Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım

Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Tunç Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bir 'belediye ana' olacak. Bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Millet İttifakı adayı CHP'li Tunç Soyer, "Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir 'belediye ana' olacak.

Bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak." dedi.

Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, iradesini çok renk ve sesten yana kullanan İzmir'in, büyükşehirler arasında CHP'ye en çok oy veren kent olduğunu söyledi.

Sonuçlarla gurur duyduklarını ifade eden Soyer, İzmir'in her türlü adaletsizliğe ve haksızlığa "hayır" dediğini belirtti.

Soyer, şunları kaydetti:

"Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir 'belediye ana' olacak. Bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak. Hiçbirini bir diğerinden ayırmayacak, hiçbirine üvey evlat muamelesi yapmayacak.

İzmir, Türkiye'de siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini gösterdi. Başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdi. Sevginin, saygının, şefkatin mümkün olduğunu gösterdi. Yarından itibaren İzmir'de yoksullukla, işsizlikle mücadeleye başlayacağız.

İzmir'in refahını artırmak için ve refahı daha adil paylaştırmak için canla, başla, aşkla çalışacağız."

"Türkiye'de bir büyükşehir belediyesinde alınan en yüksek oy"

Soyer, bir gazetecinin "Aldığınız oy oranını nasıl değerlendiriyorsunuz ?" şeklindeki sorusu üzerine de "Türkiye'de bir büyükşehir belediyesinde alınan en yüksek oy. Çok gurur duyulacak bir başarı. Herkesin payı var. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım.

Hatta yarın yapacağım ilk iş, en az oy aldığımız mahalleye gidip o mahallede yaşayan kardeşlerimize içlerinin müsterih olmasını, onların belediye başkanı olacağımı söyleyeceğim." dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de İzmir'in tercihlerini ranttan yana değil, halka hizmetten yana kullandığını ifade etti.

Toplantı sonrası Tunç Soyer, Deniz Yücel ve partililer, zafer kutlaması için Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Çavuşoğlu'ndan Golan tepkisi

2019-03-25 22:52 - Gündem

Filede kardeş dayanışması

2019-03-31 14:52 - Spor

Bitlis’te halk seçimini AK Parti’den yana kullandı

2019-04-01 02:47 - Gündem

Mansur Yavaş oyunu kullandı

2019-03-31 16:22 - Siyaset

Satürn'de yeni keşif

2019-03-29 18:02 - Teknoloji

Atiker Konyaspor, Başakşehir hazırlıklarını sürdürdü

2019-03-28 20:51 - Spor

İYİ Partili kadının hakareti ettiği Özoğul, Cumhurbaşkanı ile görüşmesini İHA’ya anlattı

2019-03-30 16:32 - Gündem

FETÖ'nün ankesöründe 459 şüpheli asker itirafçı oldu

2019-03-28 19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı, 31 Mart’a neden bu kadar asılıyor?

2019-03-30 08:47 - Gündem

Tarıma dayalı yatırım projelerinde süre uzatımı

2019-03-30 13:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik

20:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz

15:13 - Siyaset

Bakan Kurum: Bugün deprem bölgesinde günde 550, saatte 23 konut inşa eden bir devletimiz var

14:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos'u kabul etti

23:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edi

00:28 - Gündem

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisine İsrail müdahale ediyor

23:58 - Dünya

Yüksek sıcaklıklar Yunanistan ve Kosova'da yangınlara neden oldu

23:52 - Dünya

Tüm zamanların sıcaklık rekoru 25 Temmuz'da 50,5 dereceyle Silopi'de kırıldı

23:38 - Gündem

Hava sıcaklığı 27 ilde 40 derecenin üzerine çıktı

23:23 - Gündem