?>

Tümamiral Mesut Özel: Beni cezaevine götürüp rütbelerimi söktüler

15 Temmuz darbe girişiminde emrindeki askerler tarafından kelepçelenip cezaevine kapatılan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, sanıklarla ilk kez karşı karşıya geldiği duruşmada, “Beni Maltepe Cezaevine götürüp rütbe ve rozetlerimi sökerek oradaki personele teslim et

Asayiş - 8 yıl önce

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel’in 1'nci Ordu Komutanlığı 2'nci Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevine kapatılmasına ilişkin 9 askerin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde görülmesine başlanan duruşmada, sanıkların savunmalarının ardından şikayetçi emekli Tümamiral Mesut Özel ifade verdi. Özel, olay gününe kadar sanıklardan denizci olan subayların kendisinin güvenini kazandığını söyleyerek, “Beni olay günü ilk olarak sanıklardan Deniz Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan aradı. Bana görmem gereken önemli bir mesajın haber merkezine düştüğünü ve Binbaşı Mustafa Köroğlu'nun araçla konutuma gelerek beni karargaha götüreceğini söyledi” dedi.

Sanık Köroğlu’nun telefon görüşmesinden 5 dakika sonra kendisini almaya geldiğini belirten Özel, “Köroğlu konutuma geldiğinde kendisini karşıladım. Hiçbir şey olmamış gibi araca bindik. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra araç durduruldu, her iki kapıdan üsteğmenler binerek beni sıkıştırdı. Köroğlu uzaktan bir evrak göstererek, ‘Sıkıyönetim ilan edildi’ dedi. Üsteğmenler de ağzımı bantlayarak ellerime kelepçe vurdular. Nizamiyeden çıkana kadar üsteğmenler başımı aşağıya doğru eğdiler. Aracı hayatlarımızı tehlikeye atacak kadar hızlı kullandılar. Beni Maltepe Cezaevine götürüp buradaki personele teslim ettiler” diye konuştu.

“Cezaevi giriş tutanağını imzalamadım”

Cezaevine vardıktan sonra araçtan önce sanık Mustafa Köroğlu’nun indiğini ve kendisini çıkardıklarını kaydeden Özel, “Cezaevi ekibi de geldiğinde şaşkındı. Onlar da ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı. Önce beni getiren denizci üsteğmenler rütbe ve rozetlerimi söktüler. Kemerimi çıkardılar. Ağzımdaki bandı açtılar. Beni getirenler daha sonra cezaevinden ayrıldı. Bana cezaevi giriş tutanağı imzalatmak istediler. Fakat neden alındığımı bilmediğim, avukatım ile görüştürülmediğim ve tutuklama müzekkeresini görmediğim için evrakı imzalamadım” dedi.

“Cezaevinde bir yarbayın telefonuyla Koramiral Adnan Özbal’ı aradım”

“Cezaevinde 16 Temmuz 2016’da saat 02.00 sıralarında cezaevinde bulunan bir yarbaydan telefonunu istedim” diyen Özel, "Telefonla Koramiral Adnan Özbal'ı aradım. Maltepe Askeri Cezaevinde tutuklu olduğumu ve salıverilmem için 1. Ordu Komutanlığından emir beklendiğini söyledim. Bana 'Merak etme ben görüşüp seni oradan çıkarttıracağım' dedi. Çok kısa süre içerisinde gizli numaradan beni Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu aradı. Cezaevi müdür yardımcısı olan ismini bilmediğim bir yarbayı telefona istedi ve kendisine benim derhal salıverilmem için emir verdi. Yarbay da '1. Ordu Komutanlığından emir bekliyorum' dedi ve telefonu tekrar bana verdi. Kuvvet komutanı bana 'Mesut oradan derhal çık ve İstanbul Tersanesi Komutanlığına git, orası emniyetli. Oradan birliğinden güvendiğin şahısları ara ve birliğinin emniyetini al ve başına geç' talimatını verdi" ifadelerini kullandı.

Özel, bu sözlerin ardından cezaevinden çıktığını ve bir taksiye atlayarak birliğine döndüğünü söyleyerek, “Birlikte güvendiğim adamlarla beraber güvenliği sağladık ve beni cezaevine kapatan askerleri gözaltına aldırdım” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak duruşmayı erteledi.

Başak Akbulut

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Organik çay üretimine geçiş 2018'de

2017-02-28 20:22 - Gündem

Yüzlerce kovan arı zehirlendi

2017-02-28 13:32 - Asayiş

Chelsea Nijeryalı yıldızı ile sözleşme uzattı

2017-03-01 19:52 - Spor

Osmanlıspor lige döndü

2017-03-01 20:07 - Spor

'Olympiakos eşleşmesinden çıkacağız'

2017-03-06 00:07 - Spor

Manchester United'a Türk oyuncu

2017-02-28 20:22 - Spor

'Türkmence Suriye'de resmi dil olmalı'

2017-02-28 15:17 - Dünya

Emre Kaya Yalovalı hayranlarıyla buluşacak

2017-03-01 18:07 - Magazin

'DOST Birliği takdire şayan bir seçim olur'

2017-03-03 16:02 - Dünya

Konya’da jandarmadan silah operasyonu

2017-03-03 18:52 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir'de depoda çıkan yangın kontrol altına alındı

22:27 - Asayiş

Salda Gölü'nde baba ve oğlu boğuldu

21:38 - Asayiş

Batman'da evin beton sundurmasının çökmesi sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

19:47 - Asayiş

İzmir'de depoda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:22 - Asayiş

Konya'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

18:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

PSG, Kulüpler Dünya Kupası'nda Atletico Madrid'i 4 golle geçti

00:52 - Spor

Bakan Fidan, Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

00:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı ile telefonda İran-İsrail arasındaki çatışmayı görüştü

00:18 - Gündem

Netanyahu, İran'da "rejim değişikliğinin mümkün olduğunu" iddia etti

23:32 - Dünya

Peru'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

23:23 - Dünya