?>

Tüm dünya koşamayanlar için koştu

Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı İzmir'de start aldı.

Spor - 3 yıl önce

İzmir

İzmir'de Kültürpark’tan start alan Wings for Life World Run 2022'de katılımcıların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından 30 dakika sonra, sabit hızla ilerleyen yakalama aracı sporcuları takip etmeye başladı.

Katılımcılar, Alsancak'tan Karşıyaka sahiline doğru gittikten sonra Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti'ni geçtikten sonra Menemen güzergahında yarış sürecek.

Yakalama aracının, yanından geçtiği koşucular için yarış sona erecek. Yakalama aracına en son yakalanan birer kadın ve erkek katılımcı yarıştığı parkurun birincisi, dünyanın farklı noktalarında aynı anda düzenlenen yarışta araca en son yakalanan katılımcılar ise global şampiyon ilan edilecek.

Dünya çapında yaklaşık 165 bin kişinin katıldığı etkinliğin İzmir'deki koşusunda Red Bull sporcuları Ayşe Begüm Onbaşı, Kübra Dağlı, Hazal Nehir, İsmail Can (isopowerr) Yerinde ve Bora Altıntaş'ın yanı sıra Müge Boz, Caner Erdeniz, Pelin Altan, Anıl Altan, Onur Büyüktopçu, Cemre Gümeli, Müjde Uzman ve Ayşe Tolga gibi ünlü isimler de yer aldı.

Wings for Life World Run'a Aydın'dan tekerlekli sandalye ile katılan Hüseyin Esen, Aydın'ın Söke ilçesinden geldiğini, 2014'te geçirdiği trafik kazasının ardından boyun kırığına bağlı omurilik felci olduğunu söyledi. Öğretmen olduğunu kaydeden Esen, "Şu anda Aydın Söke Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapmaktayım. Arkadaşlarımla beraber hemen hemen her yıl katılıyordum. Pandemi sürecinde 2 yıl katılamadık." dedi.

Etkinlikte tekerlekli sandalye ve köpeğiyle yer alan Dilara Civanlı da organizasyona ilk kez katıldığını ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MotoGP İspanya Grand Prix'sini Bagnaia kazandı

2022-05-01 16:10 - Spor

Sivasspor kupada final oynamak istiyor

2022-05-05 11:46 - Spor

Definecilere "ava giderken avlanmayın" uyarısı

2022-05-04 15:42 - Çevre-Hayat

Siyasi partiler arası bayramlaşma

2022-05-03 12:59 - Siyaset

İçişleri Bakanı Soylu'ya ziyaretler

2022-05-06 23:40 - Siyaset

Emine Erdoğan'dan Hıdırellez mesajı

2022-05-05 14:54 - Gündem

VakıfBank seride durumu 1-1 yaptı

2022-05-03 22:35 - Spor

Tüm dünya koşamayanlar için koştu

2022-05-08 15:44 - Spor

Hava kirliliği ve toz taşınımı astım riskini artırıyor

2022-05-03 11:23 - Sağlık

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yunt'tan, Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'a tepki

2022-05-02 15:03 - Dünya

İlgili Haberler

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda PSG, yarı finale yükseldi

21:53 - Spor

Wimbledon'da tarih yazan Zeynep Sönmez: Hayallerime çok uzak olmadığımı gördüm

21:33 - Spor

Formula 1 Büyük Britanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

19:18 - Spor

Zeynep Sönmez, Wimbledon Tenis Turnuvası'na 3. turda veda etti

19:17 - Spor

Ole Gunnar Solskjaer, yeni sezonun temellerinin Avusturya kampında atılacağına inanıyor

17:17 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da Open Rafah grubundan "Hazreti Muhammed'e sevgi, Gazze'ye refah" yürüyüşü

01:48 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Musk, ABD'lilerin yeni siyasi parti isteyip istemediklerine yönelik anketin sonuçlarını açıklad

01:07 - Dünya

İsrail'de binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteri

00:57 - Dünya

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

00:53 - Dünya