?>

Tuğrul Türkeş yargıya gidecek mi!

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP’den ihracı konusunda yargıya gidip gitmeyeceğine ilişkin, 'MHP benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar' dedi.

Siyaset - 10 yıl önce

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP’den ihracı konusunda yargıya gidip gitmeyeceğine ilişkin, 'MHP benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar' dedi. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Ortadoğu Düşünce Kuruluşları' toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Türkeş, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'MHP BENİM PARTİMDİR'

Bir gazetecinin partiden ihraç kararıyla ilgili MHP’ye ihtarname gönderdiğini hatırlatarak, 'Bugün de MHP yönetiminden herhangi fikir değişikliği olmayacağı, yargı yolunun açık olduğu yönünde bir söylem dile getirildi. Yargıya başvuracak mısınız?' sorusuna Türkeş, 'Ben sizin beyanınıza göre, MHP onu dedi, bunu dedi diye cevap vermem. Milliyetçi Hareket Partisi benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri ne söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar' yanıtını verdi.

AK Parti’den milletvekili adaylık teklifi gelip gelmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Türkeş, 'Hayır, öyle bir konuşma olmadı' dedi.

'MUHATAPLARININ ANLAYACAĞI NİTELİKTE'

Türkeş, 'Adaylık konusunda MHP ya da AK Parti’ye dair bir düşünceniz var mı?' sorusuna ise 'Ben açıklamalarımı yaptım. Açıklamalarım gayet net. Sözcükler iyi seçilmiştir, Türkçe’dir, hepinizin anlayabileceği niteliktedir, sanıyorum ki muhataplarının da anlayacağı niteliktedir. Hem hukuki zemini vardır, hem de güzel Türkçe ile yazılmıştır. Okuyan, belli bir eğitim seviyesi olan herkes benim söylediğimi anlar' karşılığını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun 'HDP’li bakan ve vekiller azledilmeli' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, 'Onlar konuyu anladığım kadarıyla daha yakından izlemek ve gözlemlemek istemişlerdir. Yalçın Topçu Bey de kişisel kanaatini dile getirmiştir' dedi.

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Görmez: 2 tane vefatımız, 19 yaralımız var!

2015-09-12 02:53 - Genel

Galatasaray’dan tüm Türkiye’ye çağrı

2015-09-08 15:56 - Spor

Bakan Topçu: Azledilmeleri gerekir

2015-09-13 03:04 - Siyaset

Bakanlar büyüme rakamlarını yorumladı

2015-09-10 15:13 - Ekonomi

Leyla Zana ölüm orucuna yatacakmış!

2015-09-10 17:35 - Gündem

Ağıtlar bu defa Zazaca yükseldi

2015-09-13 23:38 - Genel

Hamzaoğlu: “Atletico için kazanın!“

2015-09-12 09:03 - Spor

Rize’de bin araçlık teröre tepki konvoyu

2015-09-13 19:36 - Genel

Çıktığı ceviz ağacında bayılınca...

2015-09-12 12:50 - Genel

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne kısmi iptal

2015-09-09 20:33 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Bahçeli: Hiç kimse Cumhur İttifakı'nın arasına nifak tohumu saçamayacak

14:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, TCG Anadolu'nun "Zafer Yolculuğu"na ilişkin paylaşım

00:03 - Siyaset

AK Parti'nin "Türkiye'nin Yeşil Dönüşüm Vizyonu" toplantılarının ilki İstanbul'da yapıldı

23:23 - Siyaset

Bakan Yumaklı, belediyeleri su yönetimi konusunda uyardı

20:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı andı

18:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yapay zeka destekli Bayraktar TB2T-AI SİHA'dan rekor uçuşu

00:10 - Teknoloji

Zelenskiy, barış için Rusya'ya baskı uygulanması çağrısı yaptı

00:07 - Dünya

Dries Mertens, 38 yaşında futbolu bıraktı

00:02 - Spor

Gaziantep FK, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi

23:58 - Spor

Fenerbahçe, ligdeki ilk 3 puanını 3 golle aldı

23:47 - Spor