?>

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı çağrı sonuçları açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nın (STAR) sonuçlarının belli olduğunu belirterek, "1512 öğrencimizi daha stajyer araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerine dahil ettik." dedi.

Teknoloji - 3 yıl önce

Ankara

TÜBİTAK'ın STAR Programı çağrı sonuçlarının belli olmasına dair Bakanlıktan açıklama yapılırken, Bakan Varank da sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Varank, paylaşımında "Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR'ın sonuçları belli oldu. 1512 öğrencimizi daha stajyer araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerine dahil ettik. Gençlerimizi desteklemeye devam." değerlendirmesinde bulundu.

STAR Programı, ilk kez "COVID-19 Türkiye Platformu" projeleri için başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla çıkılan ilk çağrı gençlerden büyük ilgi gördü. Bunun üzerine yeni çağrılarla kamu destekli AR-GE projelerinde çalışmak isteyen gençlere destek verildi.

5 bin 372 öğrenci başvurdu

STAR Programı, lisans öğrencilerinin TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine dahil edilmesi üzerine kurulu. Öğrencilerin AR-GE kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmelerini sağlayan Program'da 2021 yılı 2. çağrısı sonuçlandı. 66 farklı ilde 277 farklı kurumda yürütülen toplam 1394 projeye 31 Mart-9 Mayıs 2022 tarihlerinde 5 bin 372 lisans öğrencisi başvurdu.

Proje yürütücülerinin değerlendirmeleri sonucunda 116 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 123 farklı lisans programında öğrenim gören 682'si erkek ve 830'u kız olmak üzere toplam 1512 lisans öğrencisi STAR Programı'na kabul edildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi 170 öğrenciyle ilk sırada yer alırken, onu 129 öğrenciyle İstanbul Teknik Üniversitesi ve 98 öğrenciyle Yıldız Teknik Üniversitesi izledi.

Program bünyesinde desteklenen gençler, Türkiye'deki araştırma ekosistemine lisans düzeyinde dahil olacak. Böylece bilimsel araştırma tecrübesini erken yaşlarda edinecekler. Ayrıca öğrencilere, 6 ay süresince aylık 1250 lira burs verilecek.

Programa başvuru yapan öğrenciler, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm) üzerinden kullanıcı girişi yaparak "başvuru durumu" alanından sonuçlarına ulaşabilecekler.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Macron'un ittifakı Mecliste salt çoğunluğu sağlayamıyor

2022-06-20 08:55 - Dünya

F1 Kanada Grand Prix'sini Verstappen kazandı

2022-06-19 23:28 - Spor

Annesiz kalan kirpi yavrularına özenle bakılıyor

2022-06-15 12:07 - Çevre-Hayat

Türk Yıldızları Amasya semalarında gösteri yaptı

2022-06-15 21:07 - Günün Fotoğrafı

İnci kefallerinin tatlı sulara göçü sürüyor

2022-06-20 16:24 - Çevre-Hayat

Arıtılmış atık su kullanımında teşvik oranı artıyor

2022-06-19 12:55 - Gündem

Almanya'da milli SİHA Bayraktar TB2'ye övgü

2022-06-17 20:41 - Teknoloji

Naomi Osaka sakatlığı nedeniyle Wimbledon'dan çekildi

2022-06-18 20:58 - Spor

Beyşehir Gölü'nde yeni balık avı sezonu umutlu başladı

2022-06-16 20:18 - Çevre-Hayat

Avustralya’da 100 ilkokula Türk çamı dikiliyor

2022-06-20 15:04 - Dünya

İlgili Haberler

Uzayda kolonileşmenin önünü "yapay zeka destekli deneysel platformlar" açacak

14:57 - Teknoloji

Rusya'da Wikipedia’ya pedofili propagandası gerekçesiyle para cezası

12:57 - Teknoloji

Tesla, robotaksi hizmetini Austin’de başlattı

11:57 - Teknoloji

Otomobil tutkunu üniversiteli kızların hayali yeni nesil motor ve şanzıman hibesiyle gerçekleşecek

11:43 - Teknoloji

F-16 EDPOD Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

13:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Trump'tan, Rusya Devlet eski Başkanı Medvedev'in İran'a nükleer silah temini açıklamasına tepki

19:42 - Dünya

İran Genelkurmay Başkanı: ABD'nin saldırısına orantılı şekilde karşılık vereceğiz

19:38 - Dünya

Çin Dışişleri Bakanı Vang: ABD, ciddi sonuçları olabilecek yanlış bir emsal oluşturuyor

19:27 - Dünya

Fernando Muslera, Arjantin kulübü Estudiantes'e transfer oldu

19:17 - Spor

Katar, bölgedeki gelişmeler ışığında hava trafiğini geçici olarak durdurdu

19:13 - Dünya