?>

TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında iş birliği

TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan milli çözümlerin üretilmesi ve tarım kooperatifçiliğinin bilişim altyapısının geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Ekonomi - 6 yıl önce

Ankara

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) arasında tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan milli çözümlerin üretilmesi ve tarım kooperatifçiliğinin bilişim altyapısının geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kurum binasındaki imza töreninde yaptığı konuşmasında, iş birliğinin Türkiye'nin gıda güvenliği ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.

Gıda güvenliğinin küresel ölçekte üzerinde çalışılan en önemli konuların başında geldiğini belirten Mandal, "Dünyada kaliteli ve güvenilir gıda yarışı noktasında değişik değerlendirmeler var. Ülkemiz bu değerlendirmeler sonucunda 48'inci sırada yer alıyor. İlk 10 ülkeye baktığımızda gıda güvenliğinin gelişmişliğin de önemli bir göstergesi olduğunu görüyoruz. Bu anlamda, gıda alanındaki iş birliğimiz ve bunun eyleme dönüşmesi kritik ve zorunlu." diye konuştu.

Mandal, iş birliğinin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilik temelinde yürütülmesi gerektiğine işaret ederek, paydaşların birlikte çalışmalarının önemini vurguladı.

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da birliğin, üreticilerin faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulduğuna dikkati çekerek, "TÜBİTAK ile imzalayacağımız iş birliği protokolü, belirlediğimiz gelecek vizyonu ve başlattığımız dijital dönüşüm hareketi kapsamında bizim için ayrıca önem arz etmektedir." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklarını evlendirdikten sonra koruyucu aile oldular

2019-10-22 18:37 - Çevre-Hayat

Atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oldu

2019-10-21 15:52 - Çevre-Hayat

Kapıkule'de 'sürüngen' operasyonu

2019-10-18 18:22 - Asayiş

'Lagarde ECB'deki görüş ayrılıklarını yatıştıracak'

2019-10-25 14:42 - Ekonomi

'Yargıya güven artırıcı çalışmalar devam edecek'

2019-10-24 17:22 - Siyaset

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye ile ilişkiler geliştirilmeli

2019-10-24 17:29 - Genel

TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında iş birliği

2019-10-25 17:07 - Ekonomi

'Operasyon bölgesinde ihtiyaç duyan herkesin yanındayız'

2019-10-22 18:22 - Sağlık

Ankara'da ByLock operasyonu: 39 gözaltı

2019-10-25 12:27 - Gündem

3 bin rakımlı yaylalarda karakovan balı hasadı başladı

2019-10-19 17:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat sona erdi

00:27 - Ekonomi

86,5 milyon liralık tarımsal destek kalemleri bugün yatırıldı

19:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat sona erdi

00:27 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, TCG Anadolu'nun "Zafer Yolculuğu"na ilişkin paylaşım

00:03 - Gündem