?>

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kovid-19'a karşı uluslararası iş birliği toplantısına katıldı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 26 Mayıs'ta Avrupa Komisyonu tarafından ikincisi düzenlenen "COVID-19 ile Mücadelede AB ve Asosiye Ülkeler Arasında Ar-Ge İşbirliği Sanal Toplantısı"na katılarak, Türkiye'nin yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Genel Müdürü Jean-Eric Paquet ve Genel Müdür Yardımcısı Signe Ratso başkanlığında, Asosiye ülkelerin temsilcileri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadeleyi koordine etmek, araştırmayı desteklemek, Avrupa bilim ve araştırma topluluğunda sinerji sağlayabilmek için iş birliği alanlarını görüşmek üzere "COVID-19 ile Mücadelede AB ve Asosiye Ülkeler Arasında Ar-Ge İşbirliği Sanal Toplantısı"nda bir araya geldi.

Toplantıya katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kovid-19 salgınına karşı son dönemde Türkiye'de gerçekleştirilen başta aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları olmak üzere, araştırma ve yenilik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, salgınla mücadelede AB ile iş birliği yapabilecek araştırma alanlarını aktardı.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, Ufuk2020 kapsamındaki Kovid-19 araştırma çağrılarının Asosiye ülkelerin katılımına açık olduğunu belirterek, klinik araştırmalar kapsamında Avrupa ve dünya çapında iş birliği yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu, ayrıca araştırma verilerine açık erişim için AB araştırma altyapılarından yararlanılabileceğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, eş güdümün sağlanması için haziran sonu veya temmuz başında bir sanal konferans gerçekleştirerek, Kovid-19 araştırma projelerinin ekipleriyle araştırma ve yenilik fonlayıcı kuruluşlarının bir araya getirileceğini kaydetti.

Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Faroe Adaları, Gürcistan, İsrail, Makedonya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Tunus ve Ukrayna'dan da araştırma ve yenilikten sorumlu kurumların üst yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'daki 3 camiye İslamofobik tehdit mektubu

2020-05-26 22:27 - Dünya

TÜİK Başkanlığına Muhammed Cahit Şirin atandı

2020-05-22 23:46 - Genel

Denizaltıların kalbi milli sistemle atacak

2020-05-23 15:37 - Teknoloji

22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı vefat etti

2020-05-26 18:47 - Gündem

Sanatçı, hakem ve sporcular için yeni vergi düzenlemesinin esasları belirlendi

2020-05-27 15:37 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan '27 Mayıs' mesajı

2020-05-28 00:37 - Gündem

Tekvandoda siyah kuşak ve dan terfi sınavları ertelendi

2020-05-27 12:47 - Spor

Siyahi Amerikalı Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis'te göstericiler polis merkezini ateşe verdi

2020-05-29 11:29 - Genel

Çin süper güç olma niyetinden vazgeçmeyecek

2020-05-28 14:22 - Dünya

Futbol ligi tescil edilen Belçika'da kupa finali oynanacak

2020-05-28 17:22 - Spor

İlgili Haberler

İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası'nın 1. etabı Ankara'da yapıldı

19:58 - Teknoloji

Gençler projeleriyle bilim ve yaz şenliği Asfa Atak Fest'te buluştu

15:27 - Teknoloji

Tekirdağ'da meslek liseli öğrenciler elektrikli kamyonet tasarladı

13:22 - Teknoloji

Bayraktar AKINCI'dan ÇAKIR füzesiyle tam isabetli otonom atış

13:02 - Teknoloji

Türk markası MYTH AI, Paris VivaTech'te 'en iyi sunum' ödülü aldı

12:13 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Paris'te Filistin destekçileri, Gazze halkıyla dayanışma amacıyla yürüyüş düzenledi

22:12 - Dünya

Nükleer Düzenleme Kurumu: Türkiye'deki radyasyon seviyelerinde artış söz konusu değil

21:12 - Gündem

ABD Minnesota Eyalet Meclisi Başkanı Hortman ve eşi evlerinde silahlı saldırıda öldürüldü

21:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, LGS sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi

20:57 - Siyaset

Lübnan konvoyu 'Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılmak için yola çıktı

20:52 - Dünya