?>

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri'nin kazananları açıklandı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen 2024 yılı Uluslararası Akademi Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

Teknoloji - 5 ay önce

Ankara

Akademiden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açık olan 2024 yılı TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri'ne üç kategoride 4 bilim insanı layık görüldü.

Yerli ve yabancı hakem görüşleriyle alan komitelerinin değerlendirmesi sonucunda, "Fen ve Mühendislik Bilimleri" kategorisindeki ödül Nanyang Technological Üniversitesi Malzeme Bilimi Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Zhichuan Jason Xu'ya verildi.

"Sağlık ve Yaşam Bilimleri" kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Celalettin Haznedaroğlu, "Sosyal ve Beşeri Bilimler" kategorisinde de Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Istvan Vasary ve Ankara Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roland R. R. Smith ödül almaya hak kazandı.

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) ödülüne 20 farklı üniversiteden 25 üstün başarılı genç bilim insanı layık görüldü ve bugüne kadar söz konusu ödülü kazanan bilim insanı sayısı 669'a yükseldi.

Bilimsel Telif Eser (TÜBA-TESEP) kategorisinde 7 eser ödüle değer bulunurken, bugüne kadar ödüllendirilen eser sayısı 245 oldu.

Ödüller için 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören düzenlenecek ve kazananlara ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilecek.

"Her ödül sahibi TÜBA ailesinin bir parçası"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kurumun Cumhuriyet'in 101. yılında çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü belirtti.

Akademinin ödül programlarının gelenekselleştiğine dikkati çeken Şeker, "Ödüllerden bir tanesi dönüşümlü olarak üç kategori arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye'yle ilgili, bağlantılı çalışmaları olan bilim insanlarına veriliyor. Her ödül sahibi TÜBA ailesinin bir parçası ve bilime dair, bilimle ilişkili her başlık bizim için odak noktası. Ödülümüz dünyanın prestijli ödülleri arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Şeker, bilim insanlarının Türkiye'de ve dünyada aldığı her ödülün, elde ettiği her başarının geleceğe dair umutları artırdığını bildirerek, "Nitelikli akademi ve bilim insanı için başat olan üniversite düzeyinde nitelikli bilimsel yayınları teşvik ettiğimiz ödüllere layık görülen eserlerdeki emeğin ardından gelen eserlere ışık tutması, adeta bir rehber olması amacımıza ulaştığımızın başka bir işaretidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temennimiz kazasız belasız bir şekilde Suriye'deki bu yürüyüş devam etsin

2024-12-06 15:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

2024-12-10 15:56 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç'tan "DEM Parti'nin İmralı başvurusu" açıklaması

2024-12-10 11:48 - Siyaset

Suriye'nin Brüksel Büyükelçiliğinde göndere 'devrim bayrağı' çekildi

2024-12-09 17:53 - Dünya

İsmet amcanın emekli maaşıyla iyilik hareketi Ardahan soğuklarında yürekleri ısıtıyor

2024-12-06 16:12 - Çevre-Hayat

"Yenidoğan çetesi" davasında 7 sanığın tutuklanmasına karar verildi

2024-12-04 23:38 - Gündem

İran'dan Suriye'de Beşşar Esed rejiminin devrilmesinin ardından ilk açıklama:

2024-12-08 16:37 - Dünya

"Diyabet sensörüyle" 28 bin tip 1 diyabet hastası çocuğun şekeri anlık takip edilecek

2024-12-10 14:22 - Sağlık

Suriye’de çöken Esed rejiminin yürüttüğü politikalar ülke ekonomisini harap etti

2024-12-09 13:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

TEI, ürettiği havacılık motorlarını TEKNOFEST KKTC'de sergiliyor

18:47 - Teknoloji

Bolu'da üniversite öğrencisi "akıllı emniyet kemeri" projesi geliştirdi

17:38 - Teknoloji

Kuantum teknolojilerine 2024'te 40 milyar dolar yatırım yapıldı

16:57 - Teknoloji

Turkcell'den TEKNOFEST KKTC’de karadan denize ilk 5G denemesi

16:48 - Teknoloji

Kıbrıslı gençler, verimliliği artıran akıllı tarım projeleriyle TEKNOFEST KKTC'de

16:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya, 2'si kırmızı bültenle aranan 4 kişinin yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini

19:33 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Terörsüz Türkiye" çağrısı

19:28 - Siyaset

Adıyaman'da dolu etkili oldu

19:17 - Gündem

Adana'da hız ihlali, yapay zeka destekli radar cihazıyla tespit ediliyor

19:13 - Gündem

Genç iletişimciler, İzmir'deki "dijitalleşme yolculuğu" çalıştayında buluştu

19:08 - Gündem