?>

'TTB'nin açıklaması tahrik edici bir açıklama olmuştur'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan, Türk Tabipleri Birliği'nin açıklamasına ilişkin, "TTB'nin yapmış olduğu açıklama, maalesef vicdanların kabul etmeyeceği, subliminal mesaj içeren tahrik edici bir açıklama olmuştur." dedi.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türk Tabipleri Birliğinden (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamayı eleştirerek, "TTB'nin yapmış olduğu açıklama, maalesef vicdanların kabul etmeyeceği, değerlerimize, geçmişimize ve bugünümüze hakaret olarak algıladığımız, subliminal mesaj içeren tahrik edici bir açıklama olmuştur." dedi.

Karacan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının ve hedefinin defalarca anlatıldığını, en şeffaf haliyle her anının hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de hükümet tarafından tüm Türkiye ve dünya ile paylaşıldığını vurguladı.

TTB'nin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili dün yaptığı açıklamayı kınayan Karacan, şunları söyledi:

"TTB'nin yapmış olduğu açıklama, maalesef vicdanların kabul etmeyeceği, değerlerimize, geçmişimize ve bugünümüze hakaret olarak algıladığımız, subliminal mesaj içeren tahrik edici bir açıklama olmuştur.

Dış mihrakların Türkiye üzerinde planladıkları her oyunda, algı yönetimlerine katkı sağlayan bu taşeron yapılar, bir kez daha sahaya sürülmüş, Türkiye düşmanlarının yurt içindeki sözcülüğüne soyunmuşlardır. 'Barış, hemen şimdi' sloganıyla biten açıklamanın sahibi Türk Tabipler Birliği, bu slogan vasıtasıyla kimlerin taşeronluğunu yaptığını bizlere bir kez daha göstermiştir."

Karacan, TTB'nin yöneticilerinin, daha önce Ayn-El Arab bölgesindeki operasyonlarda da benzer tutum ve açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Türk Tabipler Birliğinin sözde yöneticilerinin, Türk milletinin gurur kaynağı ve mevcudiyetimizin temel taşlarından bir topluluk olan Türk tabiplerinin tamamının görüşünü yansıtmadığını bilmekteyiz. Yapılan bu operasyonu hastalıklı bir ruh hali ile değerlendiren bu kendini bilmez yöneticiler, milli mücadele yıllarındaki Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını da hastalıklı olarak mı görmektedirler?

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak, Türkiye'nin birlik ve beraberlik duruşunu en güzel örnekleriyle sergilediği bu kritik günlerde 'idrak yolları enfeksiyonu' geçirdiğini düşündüğümüz Türk Tabipler Birliği sözde yöneticilerini büyük bir kararlılıkla kınıyoruz."

Karacan'ın açıklamasına, Sağlık Dernekleri Federasyonu, Sağlık-Der, Hayat Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Sağlık ve Medeniyet Derneği başkanları da destek verdi.

Muhabir: Ahmet Sertan Usul

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afyonkarahisar'da 246 kuş türü tespit edildi

2018-01-23 17:32 - Çevre-Hayat

Multinet Up’ın AÇEV’e desteği sürüyor

2018-01-25 13:06 - Genel

'Zeytin Dalı Harekatı bir iç siyaset malzemesi değildir'

2018-01-24 20:02 - Siyaset

Akıncı Üssü davasında 29 tahliye

2018-01-20 01:32 - Gündem

Direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

2018-01-23 02:02 - Asayiş

Türk güreşi 'Doğu'dan yükselecek

2018-01-24 17:02 - Spor

Erkeklerde ilk yarı finalist Edmund

2018-01-23 14:54 - Spor

DİTİB Köln Camii'ne Almanlardan yoğun ilgi

2018-01-20 03:32 - Dünya

NATO Genel Sekreter Vekili Gottemoeller Türkiye'de

2018-01-22 20:37 - Gündem

Su kabakları kadınların elinde dekoratif eserlere dönüşüyor

2018-01-20 20:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Aydın'da çocuğun kullandığı hafif ticari aracın lokantaya girmesi güvenlik kamerasında

23:48 - Gündem

Doğu Akdeniz 2025 Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

21:27 - Gündem

Mersin'de su kesintisinin uzamasına MESKİ'nin deplase çalışmasındaki arıza sebep oldu

21:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'u kabul etti

20:37 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran'dan G20 Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

19:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Aydın'da çocuğun kullandığı hafif ticari aracın lokantaya girmesi güvenlik kamerasında

23:48 - Gündem

İzmir'de çöp depolama alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

23:18 - Asayiş

Fenerbahçe konuk olduğu Çaykur Rizespor'u beş golle yendi

22:22 - Spor

TÜRSAB 26. Olağan Genel Kurulu'nda Firuz Bağlıkaya yeniden başkan seçildi

21:49 - Çevre & Seyahat

Doğu Akdeniz 2025 Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

21:27 - Gündem