?>

TŞOF Başkanı Apaydın'dan bayram tatili trafiği uyarısı

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Bayramda yola çıkacak tüm vatandaşlarımız olası trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı." ifadesini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı'nın, okulların da tatil olduğu döneme denk gelmesi nedeniyle kara yollarındaki trafiğin daha yoğun olmasını beklediklerini bildirdi.

Kurban Bayramı tatilinde uzun yola çıkacak vatandaşları uyaran Apaydın, "Bayramda yola çıkacak tüm vatandaşlarımız olası trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı. Yola çıkmadan önce araç bakımı mutlaka yaptırılmalı. Kazalara en çok sebebiyet veren aşırı hızdan kaçınılmalı ve emniyet kemeri kesinlikle ihmal edilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, tatil dönemlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarına işaret ederek, "Uzun tatillerde yaşanan trafik kazaları genellikle aşırı hız, trafik kurallarına uymamak, dinlenmeden yola çıkmak gibi ihmallerden kaynaklanıyor. Bu yıl ülke genelinde etkili olan yağışlar bayram trafiğini daha da zorlaştırabilir. Vatandaşlarımız bu bayram yola çıkarken trafik yoğunluğunu, yağışları ve güzergah üzerindeki yol çalışmalarını mutlaka göz önünde bulundurmalı." ifadelerini kullandı.

Tatilin ilk ve son günlerinde oluşacak araç yoğunluğunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, yoldaki asfaltın erime ihtimaline karşı güneş ışıklarının dik açıyla geldiği öğle saatlerinde yola çıkmamalı. Çok aç ya da çok tok şekilde direksiyon başına geçilmemeli. Araç kullanırken kesinlikle telefonla konuşulmamalı. Konsantrasyon kaybı olmaması için her üç saatte bir mola verilmeli. Bayram sevincimizin yarıda kalmaması için trafikte herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Bu vesileyle yola çıkacak vatandaşlarımız ile şoför esnafımızı daha hassas ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor, trafik kazalarının yaşanmadığı bir bayram diliyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-20 13:17 - Gündem

60 saniyede ekonomide bugün (23 Haziran 2023)

2023-06-23 17:22 - Ekonomi

Sahil Güvenlik Komutanlığından Anıtkabir'e ziyaret

2023-06-19 16:23 - Gündem

Marmaris'te çıkan orman yangını söndürüldü

2023-06-21 17:57 - Asayiş

ABD'nin cari açığı yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,5 arttı

2023-06-22 16:37 - Ekonomi

Hakkari'de dağcılar Sümbül Dağı'na tırmandı

2023-06-18 13:13 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta sağanak ekili alanlara zarar verdi

2023-06-20 17:18 - Gündem

İstanbul'da FETÖ'nün hücre evlerinde yakalanan 12 şüpheli tutuklandı

2023-06-17 14:08 - Asayiş

İngiltere'de enflasyon mayısta sabit kaldı

2023-06-21 13:37 - Ekonomi

Trakya'da sağanak nedeniyle arpa ve buğday hasadına bazı bölgelerde ara verildi

2023-06-21 13:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları yanıtladı

00:42 - Gündem

TİKA'dan Kamboçya ve Moğolistan'da eğitim ve sosyal hizmetlere destek projeleri

22:53 - Gündem

Türkiye, Avusturya'da okula düzenlenen silahlı saldırıdan derin üzüntü duyuyor

21:43 - Gündem

TİHEK'ten 'rehber köpek' kararı

11:16 - Gündem

Yargıtay'dan başarısız estetik ameliyatı için tazminat kararı

11:17 - Gündem

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu

06:08 - Spor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

04:03 - Dünya

Trump'tan Amerikan bayrağını yakanlara 1 yıl hapis cezası önerisi

00:57 - Dünya

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. hafta maçları sona erdi

00:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları yanıtladı

00:42 - Gündem