?>

TSK'nın Suriye sınırındaki gözü: KAYI Sınır Güvenlik Sistemi

Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığına bağlı sınır karakolunda kurulu sistem, terör, düzensiz göç ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesinde etkin rol oynuyor.

Gündem - 3 yıl önce

Hatay

Suriye sınırında Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Sucu Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolunda kurulu KAYI Sınır Güvenlik Sistemi, modern algılayıcı cihazlarla başta terör olayları olmak üzere düzensiz göç ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesinde kullanılıyor.

Kırıkhan ilçesindeki sınır karakolunda görevli "Hudut kartalları", sorumluluk sahasında her türlü hava şartında 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Mehmetçik, 6,5 kilometrelik sınır sorumluluk alanında kuleden gözetleme ve zırhlı araçlarla devriye görevinin yanı sıra KAYI Sınır Güvenlik Sistemi aracılığıyla da Türkiye-Suriye sınırının emniyetini sağlıyor.

Sınıra yaklaşan ve güvenlik tehlikesi oluşturan unsurlar, şahingözü termal kameralar, ACAR ve Retinar radarlar, hat boyu kameralar ve MİDAS akustik algılama sistemleriyle tespit ediliyor.

Sınır hattına yaklaşanlara, güvenlik duvarı yanındaki kamera sistemlerine takılı hoparlörlerden Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe uyarılar yapılıyor.

Sisteme entegre edilen ASELSAN üretimi SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi sayesinde de terör unsurlarından gelebilecek saldırı noktaları anında saptanıyor. Otomatik odaklama kabiliyetine sahip silah, verilecek komuta göre nokta atışı yapıyor.

Karakolda hazır bulunan ani müdahale kuvveti de zırhlı araçlarla sınıra geçerek devriye faaliyetini icra ediyor.

KAYI Sınır Güvenlik Sistemi sayesinde karakoldaki görüntü yönetim merkezinde askerler tarafından anbean izlenen sınır hattı, terör eylemleri ile düzensiz göç dalgasına ve kaçakçılık olaylarına karşı 7 gün 24 saat takip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tokat'ta üreticiler vişnenin veriminden memnun

2022-08-20 13:10 - Çevre-Hayat

Asgari ücrette enerji giderlerinin payı yüzde 13,9'a geriledi

2022-08-21 22:24 - Ekonomi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreni yapıldı

2022-08-22 23:55 - Gündem

Fransa'nın farklı kentlerinde sel meydana geldi

2022-08-17 21:56 - Dünya

Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz

2022-08-23 18:58 - Gündem

Avusturya’da şiddetli fırtına nedeniyle ölenlerin sayısı 5’e yükseldi

2022-08-19 13:30 - Dünya

Madalya yolunda rakip, saha dışında dost

2022-08-23 12:40 - Spor

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz; Aleksandr Dugin’i 4 ay önce uyardım -Erhan Altıparmak, Moskova'dan bildiriyor-

2022-08-21 20:06 - Özel Haber

Medipol Başakşehir, Kayserispor'u konuk edecek

2022-08-20 09:55 - Spor

Fenerbahçe'nin Austria Wien maçı kamp kadrosu belli oldu

2022-08-17 16:10 - Spor

İlgili Haberler

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

02:27 - Gündem

Bakan Şimşek: (Terörsüz Türkiye süreci) Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız

22:43 - Gündem

Ankara'da kaybolduktan sonra Mersin'de cesedi bulunan servis şoförünün faillerine Suriye'de operasyon

21:33 - Gündem

Kilis ve Hatay'da Küresel Sumud Filosu'na destek

21:12 - Gündem

Çorum'da arazide çıkan yangın söndürüldü

20:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

02:27 - Gündem

İsrail basınına göre ordu Küresel Sumud Filosu’na müdahale için hazırlık yapıyor

01:02 - Medya

ABD'nin Michigan eyaletinde kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

00:23 - Dünya

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de 41. maça çıkacak

00:17 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Federasyon defterinin bizim için kapandığını BM'ye ilettik

00:02 - Dünya