?>

Trump'tan 'Biden yanlış yaptı' mesajı

ABD Başkanı Trump, Demokrat aday adayı Biden'ın oğluyla Ukrayna hakkında konuşmadığına ilişkin açıklamaları ile ilgili, "Biden, bunu söyleyerek yanlış yaptı." dedi.

Genel - 6 yıl önce

WASHINGTON (AA)- ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerindeki Demokrat aday adaylarından Joe Biden'ın, "Oğlumla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadım" açıklamalarını, "bunu söyleyerek yanlış yaptı" sözleriyle yorumladı.

Trump, Beyaz Saray'da, ABD'de devam eden "Trump, Ukrayna liderinden Biden'ın oğlunu araştırmasını istedi" iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

Biden'ın "Oğlumla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadım" açıklamasını anımsatan Trump, "Biden, bunu söyleyerek yanlış yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Biden'ın oğluyla Ukrayna hakkında konuştuğunu ve yalan söylediğini vurgulayarak, "Biden'a zarar verme peşinde değilim ancak çok samimiyetsiz bir şey yaptı." ifadelerini kullandı.

ABD'de Biden iddiaları

Amerikan Wall Street Journal gazetesi cuma günü, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ağustosta yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden Biden'in oğlunu araştırmalarını istediğini iddia etmişti.

Haberde, Trump'ın, Zelenskiy'e Biden'ın oğlu Hunder Biden'ın Ukrayna'daki iş anlaşmalarını araştırması için avukatı Rudy Giuliani ile çalışması gerektiğini vurguladığı kaydedilmişti.

Haberin ardından ABD siyasetindeki Demokratlar, iddianın doğru olması durumunda Trump'ın siyasi rakibine zarar verme peşinde olduğunu belirterek, ABD başkanına tepki göstermişti.

Trump, söz konusu iddialar üzerine Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğuna işaret ederek, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun bir önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadesini kullanmıştı.

Biden'dan Trump'a yanıt

Biden ise yaptığı açıklamada, Trump'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin metninin yayımlanması çağrısında bulunarak, "Trump, ABD'nin dış politikasını kötüye kullanıyor ve siyasi amaçlarla ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye atıyor." eleştirisinde bulunmuştu.

Biden, ayrıca oğluyla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadığını kaydetmişti.

ABD'de 2020'nin kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için aday adayı olan Demokratlar arasında şu anda Biden yarışı önde götürüyor.

Muhabir: Dildar Baykan

Haftanın Öne Çıkanları

Dr. Burak Yalçın: Kırık olsa kolunu kullanamazdı' inanışı yanlış

2019-09-17 18:29 - Sağlık

'Pendik'teki yangında terör bağlantısı mevcut'

2019-09-20 17:42 - Gündem

Volkswagen müşterilerine 87 milyon dolar tazminat ödeyecek

2019-09-16 14:17 - Dünya

Cumhuriyet gazetesi davasının gerekçesi tamamlandı

2019-09-18 14:37 - Gündem

Yenilenebilir enerjiye yatırım artacak

2019-09-20 15:07 - Ekonomi

İsrail askerleri Gazze sınırında 74 Filistinliyi yaraladı

2019-09-21 00:32 - Dünya

'Koca Sinan'ın köprüleri yüzyılların yükünü taşıyor

2019-09-20 15:22 - Kültür Sanat

'600 bin Arakanlı Müslüman soykırım tehdidi altında'

2019-09-17 20:07 - Dünya

İstanbul'da iklim grevi

2019-09-20 19:37 - Gündem

'Bağlılık Aslı' filminin basın gösterimi yapıldı

2019-09-17 19:12 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Venezuela'dan ABD'ye "Cartel de los Soles" tepkisi

01:13 - Dünya

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele V. Ulusal Eylem Planı" konulu genelge Resmi Gazete'

00:57 - Gündem

Taksim metro istasyonu ve Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 15.00'ten itibaren kapatılacak

00:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığının 2026 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

00:22 - Siyaset

ABD'den Rusya yaptırımlarını ihlal eden kişiye yaklaşık 4,7 milyon dolar ceza

23:53 - Dünya