?>

Trump’ın eski avukatı kongreye ifade verdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın 10 yıl boyunca avukatlığını yapan Michael Cohen, kongre karşısında ifadesi sona erdi. Cohen, Trump’ın “ırkçı ve üçkağıtçı” olduğunu iddia etti. Cohen, Trump’ın seçimi kazanacağını tahmin etmediği için şirketinin, seçim kampanyası sırasında Ruslara görüşmelere devam etmesine müsaade ettiğini söyledi.

Dünya - 6 yıl önce

ABD Başkanı Donald Trump’ın 10 yıl boyunca avukatlığını yapan Michael Cohen, kongre karşısında ifadesi sona erdi. Cohen, Trump’ın “ırkçı ve üçkağıtçı” olduğunu iddia etti. Cohen, Trump’ın seçimi kazanacağını tahmin etmediği için şirketinin, seçim kampanyası sırasında Ruslara görüşmelere devam etmesine müsaade ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 10 yıl boyunca avukatlığını yapan Michael Cohen, kongre karşısında ifadesi sona erdi.

Cohen, yalan ifade vermek, yasa dışı para ödemek, seçim kampanyası finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırmak gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekten 3 yıl hüküm giymişti.

Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Cohen, Başkan Trump için “ırkçı, üçkağıtçı” gibi ifadeler kullandı. Cohen, Trump’ın kendi reklamını yapmak için aday olduğunu ve seçileceğini tahmin etmediğini iddia etti.

Oturumun ilk bölümünde yazılı ifadesini okuyan Cohen, Trump’ın ilişkisi olan iki kadına seçim kampanyası sırasında şahsen “susma parası” verdiğini iddiasını tekrarladı.

Cohen, Trump’ın daha sonra kendisine bu parayı geri ödediğini belirtti. İddialarını kanıtlamak isteyen Cohen, komisyona, Trump’ın kendisine yazdığı banka çekini sundu.

“TRUMP YALAN SÖYLEMEM GEREKTİĞİNİ İMA ETTİ”

Trump’ın Rusya’daki projeleri için görüşmeleri sağladığı iddia edilen Cohen, kongreye bu görüşmelerle ilgili daha önce verdiği ifadelerde yalan söylediğini itiraf etti.

“Moskova Projesi” ile ilgili görüşmelerin, seçim kampanyası sırasında devam ettiğini söyleyen Cohen, “Benim faal şekilde Rusya’da onun adına müzakerelerde bulunduğum dönemde, seçim kampanyası sırasında yaptığımız görüşmelerde gözümün içine bakıp, ‘Rusya’da bir işimiz yok’ der, sonra da çıkıp Amerikan halkına aynı şekilde yalan söylerdi.

Kendi tarzında bir anlamda bana da yalan söylememi söylüyordu” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİ KAZANACAĞINI TAHMİN ETMİYORDU”

Cohen, Trump’ın seçim kampanyası boyunca Moskova projesi görüşmelerinden haberdar olduğunu iddia ederek, “Bu konuda yalan söyledi çünkü seçimi kazanmayı beklemiyordu. Yalan söyledi çünkü Moskova emlak projesinden yüz milyonlarca dolar para kazanacaktı” ifadelerini kullandı.

Trump’ın seçimlere kendi reklamı için girdiğini söyleyen Cohen, “Bu ülkeyi yönetmek isteği ya da niyeti yoktu, sadece kendisini pazarlamak, servetini ve gücünü büyültmek istiyordu” dedi.

“TRUMP IRKÇIDIR”

Trump’ın ırkçı olduğunu ifade eden Cohen, Trump’ın kendisine, “Siyah biri tarafından yönetilen ve pislik çukuru olmayan bir ülke söyle bana” dediğini iddia etti. Cohen ayrıca Trump’ın, “Siyahlar bana hiçbir zaman oy vermez, çünkü aptallar” dediğini aktardı.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da korkutan görüntü

2019-02-25 00:07 - Gündem

'Esed rejimi sadece sivillere saldırıyor'

2019-02-27 18:24 - Genel

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan Regaip Kandili'nde okunacak

2019-02-24 16:53 - Genel

Piyasa değeri 647 bin lira !

2019-02-26 21:42 - Asayiş

Altınyıldız Classics'ten 17 farklı modelli koleksiyon

2019-02-26 14:24 - Genel

'Arap ve dünya ülkelerinin Mısır'daki idamlara karşı sessizliğini kınıyoruz'

2019-02-25 20:22 - Dünya

Adana açıklarında petrol ve doğalgaz aranacak

2019-02-27 20:09 - Ekonomi

Aslan 90+4’te güldü

2019-02-25 00:05 - Spor

Filistin'den BM'ye 'iki devletli çözüm için işlevsel adım' çağrısı

2019-02-27 03:02 - Dünya

Beşiktaş’ta Kayserispor maçı hazırlıkları başladı

2019-02-26 17:16 - Spor

İlgili Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya

Kuveyt: İran’dan radyasyon sızıntısı tespit edilmedi

23:07 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemediğini söyledi

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Gündem

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset