?>

Trump'tan Venezuela'ya ilişkin 'hükümetimizi ilgilendiren bir şey yok' açıklamas

ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki darbe girişiminde iki ABD vatandaşının tutuklanmasına ilişkin, "Hükümetimizi ilgilendiren bir şey yok." ifadesini kullandı.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki silahlı eylem ve darbe girişiminde iki ABD vatandaşının tutuklanmasına ilişkin, "Hükümetimizi ilgilendiren bir şey yok." ifadesini kullandı.

Trump, Arizona eyaletine yapacağı ziyaret için Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Maduro'dan silahlı eylem ve darbe girişiminden ABD hükümetini sorumlu tutması ile ülkedeki iki ABD vatandaşının tutuklanmasına ilişkin, "Ben de yeni bilgi aldım. Konuya bir bakacağız ama ne olursa olsun bizim hükümetimizi ilgilendiren bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

Venezuela'da pazar günü güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla silahlı eylem, suikast ve darbe yapmak amacıyla deniz yoluyla La Guairia sahilinden ülkeye girmeye çalışan bir grubun etkisiz hale getirildiği, operasyonda 8 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yakalandığı açıklanmıştı.

Dün devam eden operasyonda bu sefer de Venezuela'nın Aragua eyaletine bağlı Chuao kentinden deniz yoluyla ülkeye sızmaya çalışan bir grubun yakalandığı bildirilmişti.

Operasyonlarda çok sayıda askeri teçhizat, ağır silah, makineli tüfek ve uydu telefonları ele geçirilmişti.

Maduro ise bugün yaptığı açıklamada, ülkesine yönelik operasyonun, martta Kolombiya'dan Venezuela'ya silahlı eylem yapılması için silah gönderdiğini açıklayan eski Tümgeneral Cliver Alcala ile başladığını ve bunun arkasında ABD'nin olduğunu ileri sürmüştü.

Devlet Başkanı Maduro, yakalananlar arasında Luke Alexander Denman ve Airan Berry isimli iki ABD'linin olduğunu ve bu kişilerden birinin daha önce Trump'ın güvenlik biriminde çalıştığını açıkladığını söyleyerek, bu kişilerin pasaportları, kimlikleri ve SilverCorp şirketi kartlarını göstermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

New York'taki Türk derneğinin yardımları takdir topladı

2020-05-02 12:52 - Dünya

Gaziantep FK idmanlara 11 Mayıs'ta başlayacak

2020-05-03 13:37 - Spor

İspanya'da Kovid-19/ koronavirüsten son 24 saatte 164 kişi öldü

2020-05-03 16:12 - Dünya

Citroen'den mayıs kampanyası

2020-05-01 17:02 - Genel

Hatice Cengiz'den Premier Lig'e Newcastle United'ın satışını engelleme çağrısı

2020-04-29 04:07 - Dünya

Yerli solunum cihazına Kastaş desteği

2020-04-29 12:46 - Genel

Asırlardır kutlanan renkli buluşma: 'Hıdırellez'

2020-05-04 15:05 - Kültür Sanat

Karmod, Kenya'da sahra hastanesi kurdu

2020-04-30 13:38 - Genel

Fitch, İtalya'nın kredi notunu düşürdü

2020-04-29 05:32 - Ekonomi

Bolu'da pandemi hastanesindeki son hastalar da taburcu edildi

2020-05-05 13:17 - Sağlık

İlgili Haberler

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze Planını Hamas'a iletti

01:37 - Dünya

Trump'ın Gazze planına dünyadan tepkiler

00:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 20 maddelik Gazze planını Netanyahu ile açıkladı

23:33 - Dünya

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'ın Gazze girişimlerine ilişkin ortak açıklama

01:47 - Gündem

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze Planını Hamas'a iletti

01:37 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap mevkidaşlarıyla telefonda Trump'ın Gazze planını görüştü

00:28 - Gündem

Trump'ın Gazze planına dünyadan tepkiler

00:22 - Dünya