?>

Trump, Karoline Leavitt'in Beyaz Saray Sözcüsü olacağını açıkladı

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, seçim kampanyasının basın sözcüsü Karoline Leavitt'i, Beyaz Saray Sözcüsü olarak görevlendireceğini bildirdi.

Dünya - 5 ay önce

Washington

Trump, Leavitt'in seçim kampanyası sözcüsüyken "mükemmel iş başardığını" ifade ederek kendisini Beyaz Saray Sözcüsü olarak görevlendireceğini duyurdu.

Leavitt'i "zeki, sert ve son derece etkili bir iletişimci" olarak niteleyen Trump, "Kürsüde başarılı olacağına ve Amerika'yı yeniden büyük yaparken mesajımızı Amerikan halkına iletmemize yardımcı olacağına inancım tam." ifadesini kullandı.

Trump'ın ilk başkanlığı döneminde Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı olarak görev yapan Leavitt, sosyal medya platformu X'teki hesabından Trump'ın açıklamasını paylaşarak seçilmiş başkana teşekkür etti.

Trump, başka bir açıklamasında da seçim kampanyasında iletişim direktörlüğü yapan Steven Cheung'u Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görevlendireceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı adayı aynı zamanda "Ulusal Enerji Konseyi" başkanı olacak

Kendine ait sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı açıklamada da Trump, İçişleri Bakanlığına aday göstereceğini duyurduğu North Dakota Valisi Doug Burgum'un ayrıca yeni kurulacak "Ulusal Enerji Konseyinin" başkanlığını da yürüteceğini belirtti.

Trump konseyin, enerji sektöründe "izinler, üretim, dağıtım, düzenleme ve nakliyatla ilgilenen tüm devlet daireleri ve kuruluşlarını" bünyesinde barındıracağını ve "ABD'nin enerji hakimiyetine giden yolu" denetleyeceğini kaydetti.

Kabinedeki roller ve onay süreci

ABD'de başkanın ülke yönetiminde birlikte çalıştığı kabinede başkan yardımcısı hariç ana rolü olan 15 isim bulunuyor, söz konusu isimler başkanın aday göstermesi ve Senato onayının ardından göreve başlıyor.

Bu pozisyonlar Dışişleri Bakanlığı, Hazine Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Gazi İşleri Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı şeklinde sıralanıyor.

Bu ana bakanlıklara ilaveten kabine düzeyinde görevi olan ikinci derece rolleri bulunan 10 pozisyon daha kabinede görev yapıyor ancak bu sayı, başkanın inisiyatifine göre değişebiliyor.

Bu kapsamda Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Çevre Koruma Ajansı, Yönetim ve Bütçe Ofisi, Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, ABD Ticaret Temsilcisi, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi, Ekonomik Danışmanlar Konseyi, Küçük İşletmeler İdaresi ile Bilim ve Teknoloji Politikaları Ofisi yöneticileri belirleniyor.

Özel Kalem Müdürlüğü hariç diğer pozisyonlara Trump tarafından aday gösterilecek isimlerin ABD Senatosundan onay alması gerekiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci sıraya yükseldi

2024-11-10 21:53 - Spor

İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler ölümle burun buruna

2024-11-14 17:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Ahmet Kekeç vefatının 4. yılında anılıyor

2024-11-14 12:12 - Medya

Beyza öğretmen, ara tatilini köydeki ana sınıfını güzelleştirerek değerlendirdi

2024-11-15 12:32 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü

2024-11-12 15:51 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin kuruluşunun 41. yılını kutladı

2024-11-15 11:56 - Gündem

İklim değişikliğinin neden olduğu felaketler, 2023'te 26 milyon kişiyi ülke içinde yerinden ett

2024-11-11 18:02 - Dünya

İş dünyasının en güçlü 100 ismi belli oldu

2024-11-13 10:58 - Ekonomi

Haaretz: İsrail, Batı Şeria'daki yabancı aktivistlere yönelik baskılarını artırıyor

2024-11-14 18:17 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail saldırıları altındaki Filistin'de işsiz sayısı 507 bine dayandı

23:07 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Elon Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi

22:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'le gümrük tarifeleri konusunda anlaşacaklarını düşünüyor

21:48 - Dünya

ABD'deki şiddetli fırtınalar nedeniyle yaklaşık 500 bin kişi elektriksiz kaldı

20:27 - Dünya

UAD duruşmalarında Kuveyt, İsrail'in Filistinlileri kasıtlı olarak aç bıraktığını vurguladı

20:22 - Dünya

Günün Manşetleri

TFF, Ziraat Türkiye Kupası final maçı organizasyon toplantısı düzenledi

23:13 - Spor

İsrail saldırıları altındaki Filistin'de işsiz sayısı 507 bine dayandı

23:07 - Dünya

İstanbul'da usulsüz çakar kullanılan aracın geçiş üstünlüğü hakkı iptal edildi

22:58 - Gündem

İstanbul'da toplu ulaşım ve deniz ulaşımına 1 Mayıs düzenlemesi

22:52 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti:

22:47 - Ekonomi