?>

'Trump, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini tanıyan belgeyi imzalayacak'

İsrail televizyonu, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini" tanıyan belgeyi gelecek hafta imzalayacağ��nı duyurdu.

Dünya - 7 yıl önce

Kudüs

ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde "İsrail'in egemenliğini" tanıyan belgeyi gelecek hafta imzalayacağı belirtildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonun haberinde Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 25-26 Mart'ta Washington'a yapacağı ziyaret sırasında ABD'nin Golan Tepeleri'deki "İsrail'in egemenliğini" tanıyan belgeyi imzalayacağı aktarıldı.

Beyaz Seray yetkililerinin Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilecek belge üzerinde çalıştıkları ifade edilen haberde, Başkan Trump'ın söz konusu belgeyi imzalaması halinde bu adımın İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim üzerindeki etkisine işaret edildi.

Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin açıklamasının seçim öncesi Netanyahu için "büyük bir nimet" olduğuna vurgu yapılırken, ABD Başkanı'nın "İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini" tanıyan belgeyi Netanyahu'nun Beyaz Saray'a yapacağı ziyaret sırasında imzalaması halinde bunun erken seçimde İsrail Başbakanına büyük bir destek olacağı kaydedildi.

Öte yandan her ne kadar Trump, Golan Tepeleri'ne ilişkin kararını "uzun zamandır" düşündüğünü ileri sürse de, İsrail basını bu adımın 9 Nisan'da ülkede yapılacak erken seçimde Netanyahu'nun elini güçlendireceği konusunda hemfikir.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'a gidecek olan Netanyahu, 25 Mart’ta Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Trump ile Netanyahu 26 Mart'ta da yine Beyaz Saray'da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’ndan Youtube’deki o videoya kınama

2019-03-17 18:25 - Spor

Şoförsüz kaza

2019-03-22 22:32 - Asayiş

TSKB'den "SU: Yeni Elmas" raporu

2019-03-17 15:58 - Ekonomi

Bursa'da korkutan fabrika yangını...

2019-03-22 14:32 - Asayiş

Türkiye ve İran’dan PKK’ya ortak operasyon

2019-03-20 19:11 - Asayiş

FETÖ’nün futbol yapılanması davasında sanıklar dinlendi

2019-03-19 18:26 - Asayiş

'Şiddet içerikli oyunlar İslamofobiyi tetikleyebiliyor'

2019-03-19 20:17 - Gündem

Arnavutluk-Türkiye maçının hakemi belli oldu

2019-03-19 20:32 - Spor

'İnsan tamamlanamamış hikayelerden oluşur'

2019-03-16 22:02 - Kültür Sanat

AFAD ekibi Mozambik'e gidiyor

2019-03-23 03:32 - Gündem

İlgili Haberler

AB, insan hakları ihlallerinde vize serbestisini askıya almayı kolaylaştıran düzenlemeyi onayladı

00:53 - Dünya

İsrail, UCM'ye Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarının iptali için başvuru yaptı

23:53 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satacaklarını açıkladı

23:42 - Dünya

Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı

23:03 - Dünya

ABD’de kanser, kalp ve beyin hastalıklarını inceleyen 383 araştırma fonu kesintiye uğradı

20:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı

01:53 - Siyaset

Almanya ve Hollanda, Dünya Kupası biletini aldı

01:22 - Spor

AB, insan hakları ihlallerinde vize serbestisini askıya almayı kolaylaştıran düzenlemeyi onayladı

00:53 - Dünya

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Bizim için çok önemli bir karşılaşma

00:37 - Spor

İsrail, UCM'ye Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarının iptali için başvuru yaptı

23:53 - Dünya