?>

Trump, Epstein dosyalarında ismi olduğu konusunda bilgilendirildiği iddiasını reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, kız çocuklarına cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklu yargılanırken ölü bulunan Jeffrey Epstein'a ilişkin soruşturma belgelerinde isminin geçtiğinin kendisine bildirdiği iddialarını reddetti.

Dünya - 1 hafta önce

Washington

ABD Başkanı Trump, Epstein belgelerinde adının geçip geçmediğine ilişkin tartışmalarla ilgili İskoçya'ya indikten sonra açıklama yaptı.

Trump, mayıs ayında Adalet Bakanlığının kendisine, "adının birkaç kez Epstein belgelerinde geçtiğini bildirip bildirmediği" yönündeki soruya, "Asla böyle bir brifing almadım." yanıtını verdi.

ABD Başkanı Trump, Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'i affedip affetmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, gündeminde herhangi bir af konusunun olmadığını söyledi.

????

Jeffrey Epstein olayı

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Açıklanan Epstein dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile son günlerde kamuoyunda "Epstein dosyaları" olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemeyle gündeme gelmişti. Adalet Bakanı Pam Bondi, Epstein'e ait binlerce görüntünün incelendiğini aktarmıştı.

İnceleme sonucunda, ünlü isimlerden oluşan bir "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'ın ise aslında hücresinde intihar ettiği sonucuna varıldığı açıklanmıştı.

ABD'li gazeteci Tucker Carlson da Epstein'in, "İsrail için çalıştığını, başkent Washington'da herkesin aynı şekilde düşündüğünü ancak açıkça söyleyemediğini" iddia etmişti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, Epstein'in 50'nci doğum günü vesilesiyle tanıdıklarından ona yönelik bir mektup yazmasını istediğini, bu mektuplardan birinin de Trump'a ait olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalar ticaret anlaşmalarından kaynaklanan iyimserlikle ilerliyor

2025-07-23 09:07 - Ekonomi

Türkiye'nin milli hücumbotu ilk kez IDEF 2025'te sergileniyor

2025-07-22 16:38 - Teknoloji

TSK'nın şampiyon keskin nişancıları, uluslararası yarışmalara zorlu eğitimlerle hazırlanıyor

2025-07-22 12:13 - Çevre-Hayat

Türk boksunda kadınlarda yaşanan başarı, erkeklerde de hedefleniyor

2025-07-21 11:43 - Spor

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

2025-07-23 01:43 - Dünya

Trabzon'daki Kazan Gölü Kanyonu turizme kazandırılacak

2025-07-22 12:17 - Çevre-Hayat

AB-ABD ticareti tarifeler nedeniyle durma noktasına gelebilir

2025-07-22 15:09 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan orman yangınlarına karşı yağmur duası

2025-07-25 22:08 - İslam-Hayat - Safer 1447

Azerbaycan basını 150 yaşında: 'Ekinci'den dijital çağa uzanan yolculuk

2025-07-22 15:27 - Medya

Samsunlu lise öğrencileri Çim Topu Avrupa Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor

2025-07-22 13:22 - Spor

İlgili Haberler

Lübnan Adalet Bakanı Nassar: Beyrut Limanı patlaması soruşturmalarında ilerleme sürüyor

14:32 - Dünya

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Suriye'deki tüm tarafları diyaloğa çağırdı

14:03 - Dünya

Brezilya: Diğer ülkelerle ekonomik bağları güçlendirerek ABD'ye bağımlılığı azalttık

12:47 - Dünya

Gazze Şeridi'nde 75 yaşındaki yaşlı adam, İsrail'in dayattığı açlık nedeniyle 40 kiloya dü

12:13 - Dünya

Portekiz ve İspanya orman yangınları ve aşırı sıcaklara karşı üst düzey alarmda

11:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Lübnan Adalet Bakanı Nassar: Beyrut Limanı patlaması soruşturmalarında ilerleme sürüyor

14:32 - Dünya

Güney Afrika, ABD tarifelerine karşı Türkiye'yle ticarete stratejik öncelik verdi

14:27 - Ekonomi

Fenerbahçe ve Samsunspor'un Avrupa kupalarındaki muhtemel rakipleri belli oldu

14:22 - Spor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Suriye'deki tüm tarafları diyaloğa çağırdı

14:03 - Dünya

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

13:58 - Gündem