?>

Trump 'dezenfektan enjektesi' önerisini 'kinayeli soru soruyordum' diye savundu

ABD Başkanı Trump, Kovid-19'a karşı vücuda dezenfektan enjektesi önerisini, "Ne olacağını görmek için muhabirlere, kinayeli bir soru soruyordum." şeklinde savundu.

Gündem - 5 yıl önce

WASHINGTON 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı "vücuda dezenfektan enjekte edilmesi" önerisini, "Ne olacağını görmek için muhabirlere, kinayeli bir soru soruyordum." sözleriyle açıkladı.

Trump, Oval Ofis'te 484 milyar dolarlık ek bütçe için düzenlenen imza töreninde, dün yaptığı ve ülke kamuoyunda tepki çeken, "Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz." açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Soruyu soran gazeteciye dönen Trump, söz konusu açıklamasına ilişkin "Ne olacağını görmek için sizin gibi muhabirlere, kinayeli bir soru soruyordum." dedi.

Trump, bu konudaki soruların tekrarlanması üzerine "Dezenfektanın ellerde çok işe yaradığını düşünüyorum. Bunun etkileri laboratuvarda test ediliyor." ifadesini kullandı.

Güneş ışınlarının, virüs üzerinde öldürücü bir etkisi bulunduğunu kaydeden Trump, "bu ışınların vücuda bir şekilde enjekte edilmesinin tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği" tezini tekrarladı.

Trump muhabirin, "Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz?" sorusuna ise, "Tabii ki hayır. Düşmanca davranan bir grup vardı. Tıpkı senin gibi yalan haberler yapan insanlar. Onlara kinaye yaptım." yanıtını verdi.

Bunun üzerine soruları soran iki muhabir de dünkü basın toplantısının yapıldığı salonda bulunmadıklarını söyledi.

ABD'li dezenfektan şirketlerinden uyarı

Trump'ın dünkü açıklamasının ABD kamuoyunda ses getirmesinin ardından, ülkenin önemli şirketleri, halkı "dezenfektanı kendilerine enjekte etmemeleri" konusunda uyardı.

ABD'nin en büyük dezenfektan ürünlerinden Lysol ve Dettol'ü bünyesinde barından RB adlı şirketten yapılan açıklamada, Trump'ın dünkü sözlerinin ardından dezenfektan enjektesine ilişkin çok sayıda soru geldiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

"Sağlık ve hijyen ürünleri konusunda bir dünya lideri olarak, hiçbir koşul altında dezenfektan ürünlerimizin insan vücuduna enjeksiyon, yeme ya da herhangi bir yolla girmemesi gerektiğini açıkça belirtmek istiyoruz. Tüm dezenfektan ve hijyen ürünlerimiz, kullanma talimatında yer aldığı haliyle amacına uygun şekilde kullanılmalıdır."

Amerikan Kimya Konseyince yapılan yazılı açıklamada, "Hiçbir dezenfektan, Kovid-19 gibi hiçbir enfeksiyon tedavisi için vücuda enjekte edilmemelidir. Bu tarz bir eylem, vücutta ciddi zararlara yol açabilir ve ölümcül olabilir." uyarısında bulunuldu.

Trump'ın gündem olan açıklaması

ABD Başkanı Trump, Kovid-19'la Mücadele Görev Gücünün dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Federal araştırmaların sonucunda, virüsün daha soğuk ve kuru ortamlarda daha iyi yaşadığı, daha sıcak ve nemli ortamlarda ise çok tutunamadığı görüldü." bilgisini paylaşmıştı.

Trump, toplantıda, "Ultroviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz; virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir." ifadesini kullanmış ve salondaki bilim insanlarına bu konuda araştırma yapmaları önerisinde bulunmuştu.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuk hastaları evlerinde 'Superman doktor' muayene etti

2020-04-23 17:37 - Çevre-Hayat

Altının kilogramı 389 bin 200 liraya yükseldi

2020-04-24 20:12 - Ekonomi

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

2020-04-18 03:07 - Asayiş

Dünyaca ünlü 23 sanatçı çocukların bayramını kutladı

2020-04-22 17:37 - Kültür Sanat

Netflix, Kovid-19/ koronavirüsün etkisiyle yılın ilk çeyreğinde abone sayısını 16 milyon artırdı

2020-04-22 14:32 - Dünya

Buzağı destek ödemeleri 24 Nisan'da başlıyor

2020-04-18 15:47 - Ekonomi

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Şirin: Her anlamda dünya hakikaten bildiğimiz o dünya olmayacak

2020-04-19 16:42 - Sağlık

UMH'den Hafter milislerine üç hava harekatı

2020-04-20 20:02 - Dünya

31 ildeki giriş çıkış kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı

2020-04-19 00:02 - Asayiş

Yastık altından 10 yılda 100 tona yakın altın çıktı

2020-04-20 14:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

00:23 - Gündem

Nükleer Düzenleme Kurumu: Türkiye'deki radyasyon seviyelerinde artış söz konusu değil

21:12 - Gündem

DMM "Kürecik radar üssünden İsrail'e bilgi aktarıldığı" iddiasını yalanladı

19:02 - Gündem

Jandarma Teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümü kutlandı

16:47 - Gündem

Başkentte kademeli su tarifesine yeni düzenleme

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, tartışmalara sebep olan Washington DC'deki askeri geçit törenine katıldı

08:27 - Dünya

Aleæ -Sami Mert yazdı-

07:44 - En Son Yazılar

Batılıların amacı Rusya’nın müttefiklerini yok etmek -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

07:06 - Özel Haber

ABD'de milyonlarca kişi 'Krallara hayır' diyerek Trump yönetimini protesto etti

01:07 - Dünya