Trump, 6 firmanın solunum cihazı üretmesinin önünün açılması için talimat verdi

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı veren "Savunma Üretim Yasası" çerçevesinde Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığına yeni emirler verdi.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, 6 firmanın solunum cihazı üretmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamaları için Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığına talimat verdi.
Trump, yaptığı yazılı açıklamada, kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı veren "Savunma Üretim Yasası" çerçevesinde Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığına verdiği emirleri duyurdu.
Kovid-19 salgınında insanların hayatlarını kurtarmak için yerli üreticilerin solunum cihazı üretmesinin önemine işaret eden Trump, "İlgili bakanlıklara verdiğim bu talimat General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips ve Vyaire Medical adlı firmaların, solunum cihazı üretmek için ihtiyaç duydukları malzemelere ulaşmalarını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
Trump, söz konusu talimatının, solunum cihazı üretiminin önündeki tedarik zinciri engellerinin kaldırılmasını amaçladığını vurgulayarak "Yukarıda ismi geçen ve diğer yerli üreticilerimizin bu zorlu zamanda solunum cihazı üretimine yönelmelerinden son derece memnuniyet duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Trump, 27 Mart'ta da Savunma Üretim Yasası'nı General Motors'un solunum cihazı üretmesi için devreye sokmuştu.

Savunma Üretim Yasası nedir?

Savunma Üretim Yasası, Kore Savaş'ından hemen önce çıkarılmıştı.
Söz konusu yasa, ABD Başkanı'na özel sektörün ülkenin acil ihtiyacı olan ürünler üretmesini sağlaması konusunda yetki veriyor.
Başkan, gerekli gördüğü takdirde ülkenin karşı karşıya kaldığı acil durum için şirketlere belirli bazı malzemeler ürettirmek için bu yasa kapsamındaki yetkisini kullanabiliyor.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Benzema'dan Giroud karşılaştırmasına tepki

2020-03-30 16:32 - Spor

KKTC'de Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm

2020-03-28 16:35 - Genel

İtalya ve İspanya'dan tıbbi malzemeler için Türkiye'ye teşekkür

2020-04-01 16:32 - Dünya

Medicana'dan sık görülen konjenital anomaliler hakkında açıklama

2020-03-31 21:34 - Genel

VakıfBank'tan Milli Dayanışma Kampanyası'na 50 milyon lira destek

2020-04-01 14:03 - Ekonomi

Türkiye'nin çınarları anılarını gençler için paylaşacak

2020-04-02 23:30 - Çevre-Hayat

'Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin yolları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılacak

2020-04-01 16:17 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanlığı misafirhanelerini sağlık çalışanlarına açtı

2020-04-03 02:32 - Sağlık

'Türk popunun romantiği: Kayahan'

2020-04-02 14:47 - Kültür Sanat

OHAL Komisyonunun karar sayısı 105 bini geçti

2020-03-27 12:47 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Zaharova, Türkiye'den gelen barış girişimlerini dikkatle değerlendirdiklerini belirtti

15:22 - Dünya

İngiltere'de ağustosun ilk 11 gününde uzun vadeli ortalama yağış miktarının yüzde 6'sı alı

14:27 - Dünya

Batı Avrupa'da 2026 yazı kayıtlardaki "en sıcak yaz" olabilir

14:18 - Dünya

Belçika'da tadilattaki binanın duvarında yaklaşık 9 milyon avro değerinde altın bulundu

13:52 - Dünya

Günün Manşetleri

MEB'in "ÖğretmenİZ" dergisi, kasımda iki özel sayıyla okurlarla buluşacak

16:08 - Gündem

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü

16:02 - Ekonomi

Hafta sonu yurdun doğu ve güneyinde yağış görülecek

15:52 - Gündem

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Zaharova, Türkiye'den gelen barış girişimlerini dikkatle değerlendirdiklerini belirtti

15:22 - Dünya