?>

TREDAŞ, kadın mühendis adaylarını ağırladı

- Trakya bölgesindeki üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan öğrenciler, IC İÇTAŞ Enerji çatısı altındaki TREDAŞ'ı ziyaret ederek, enerji sektörü ve kariyer olanakları hakkında bilgi aldı

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Trakya bölgesindeki üniversitelerde okuyan kadın mühendis adayları, IC İÇTAŞ Enerji çatısı altındaki Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'yi (TREDAŞ) ziyaret ederek, enerji sektörü ve kariyer olanakları hakkında bilgi aldı.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasındaki iş birliği kapsamında "Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerji'de" sloganıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi'nin mühendislik bölümlerinde okuyan toplam 36 öğrenci ve öğretim üyesi TREDAŞ'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrencilere, TREDAŞ Genel Müdürlüğü'nde şirket yapısı, çalışma şekli, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verilirken, şirketin teknolojik alt yapısının yerinde izlenmesi amacıyla operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden TREDAŞ Operasyon Merkezi de tanıtıldı.

- TREDAŞ TEM'de saha çalışmaları incelendi

Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketleri arasında örnek eğitim merkezlerinden biri olan ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi (TEM) de öğrencilere gezdirildi.

Öğrenciler, TREDAŞ TEM'de, derslerde gördükleri konuların sahadaki uygulamalarını öğrenme fırsatı buldu.

Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere, TREDAŞ'ta kariyer olanakları, mühendislik fakültelerinden mezun olmuş ve TREDAŞ'ta çalışan kadınların sektöre bakış açıları ve deneyimleri aktarıldı.

Proje, kadın mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesini, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eşit fırsatlar sunulmasını, gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

'Türk mutfağı bir mutfak imparatorluğudur'

2017-12-07 18:02 - Kültür Sanat

Şimşek'ten 'bitcoin' uyarısı

2017-12-13 16:56 - Ekonomi

İsminaz bebeğe hayat veren dokunuş

2017-12-08 18:02 - Çevre-Hayat

'Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanıyoruz'

2017-12-13 20:13 - Genel

Kış lastiği sorgulamasında artış

2017-12-09 14:35 - Genel

Arzum'a İnovaLİG'den birincilik ödülü

2017-12-11 17:21 - Ekonomi

Eczacılıkta 'robotik ünite' dönemi

2017-12-11 18:12 - Genel

20 madalyayla gelen şampiyonluk

2017-12-11 18:13 - Spor

Ölü kelebeklerin kanatlarını sanata dönüştürüyorlar

2017-12-11 18:15 - Kültür Sanat

İslam ülkelerinin liderleri Türkiye'de Kudüs için toplanıyor

2017-12-12 19:33 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Güler, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i karşıladı

21:33 - Gündem

Hollanda, Karayipler'de ABD'yle yürüttüğü uyuşturucu karşıtı işbirliğini askıya alıyor

20:28 - Dünya

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

20:17 - Ekonomi

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti.

20:12 - Dünya

TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu toplandı

19:23 - Siyaset