?>

Trabzon'u 1 milyon 46 bini aşkın kişi Boztepe'den "kuşbakışı" izledi

Trabzon'u kuşbakışı görmek isteyenlere alternatif alan sunan "Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası"nı yaklaşık 5 ayda 1 milyon 46 bin 706 kişi ziyaret etti.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Trabzon

Ortahisar Belediyesince geçen yıl başlanan proje kapsamında, merkez Ortahisar ilçesinde yer alan ve şehre hakim olan Boztepe Mahallesi'ndeki tarihi Kızlar Manastırı'ndan doğu istikametine 5 bin metrekarelik yüzey alanda çalışma yapılarak 1 kilometrelik güzergah hazırlandı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 23 Nisan'da ziyarete açılan şehrin yeni turizm noktasında, yürüyüş yolunun yanı sıra cam terasın da yer aldığı seyir durakları ile kafeterya gibi hizmet sunulan bölümler bulunuyor.

Kentte gün doğumu ve batımının en güzel izlenebildiği seyir terası, akşamları da ışıklandırmasıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanlar arasında yerini aldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine, Boztepe'nin en güzel seyir teraslarından biri olduğunu söyledi.

Genç, Trabzon'un turizm alanında ilerlediğini belirterek, "Şehrimizin sembol noktası Boztepe'mizde seyir terası inşa etme projesini hayata geçirdik. Onun mutluluğunu yaşıyoruz ve bundan çok çok mutluyum çünkü milli bayramımız olan 23 Nisan'da açılışını yaptığımız projemizi, o günden bugüne kadar 1 milyon 46 bin 706 kişi ziyaret etti. Bu bizim için çok süper bir rakam." dedi.

Farklı projeleri şehre kazandırmaya gayret ettiklerini anlatan Genç, "Çünkü belediyeler olarak temel amacımız, bu şehirde yaşama sebeplerini ve bu tür destinasyonlar dolayısıyla da yerli ve yabancı turistlerin kalma sürelerini artırmaktır." diye konuştu.

Genç, seyir terasının 960 metre yürüyüş aksı ve 2 yaşam alanına sahip olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Seyir terasının devamında bulunan tarihi çağlardan gelen mağaralar var, şu anda kaya düşme riski nedeniyle 150 metrelik kısmı tamamlayamadık, o projeyi de hayata geçirdiğimizde daha da farklı bir anlam ifade edecek. Çünkü bilindiği gibi seyir terasının bitişiğinde hemen Kızlar Manastırı var. Mağaralara da erişildiğinde bütüncül bir anlam ifade edecek."

Turistler Boztepe'den şehri izlemenin keyfini yaşadı

Bursa'dan ailesiyle Doğu Karadeniz seyahatine çıkan Ahmet Şentürk, Türkiye'nin her yeri gibi Trabzon'un da çok güzel ve harika bir yer olduğunu söyledi.

Şehrin bazı tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiklerini anlatan Şentürk, Boztepe'yi de çok beğendiklerini dile getirdi.

İstanbul'da özel üniversitede mühendislik eğitimi alan Filistinli Moatsem Dgamin ise her yıl Türkiye'nin farklı şehirlerini gezdiğini belirterek, "Türkiye söylendiği gibi cennet. Trabzon'da da 3 gün geçireceğim. Bugün ilk günüm ve ben arkadaşlarımla birlikte buraya geldim." dedi.

Dgamin, şehre hakim konumdaki Boztepe'nin çok güzel olduğuna işaret ederek, "Burası çok yüksek, bütün Trabzon'u görüyorum. Camileri, evlerin mimarisini görebiliyorum." ifadelerini kullandı.

Tur firmasıyla İstanbul'dan Trabzon'a gezmeye gelen Iraklı Alaa Kalar da şehri çok beğendiğini ve Boztepe'yi yürüyerek gezeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İklim Kanunu gündem oldu! Kanuna karşı 770.000 imza!

2023-09-22 20:39 - Özel Haber

Bakan Yerlikaya, 7 ildeki uyuşturucu operasyonlarında 72 kişinin yakalandığını bildirdi

2023-09-24 11:08 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Mevlit Kandili mesajı

2023-09-26 18:52 - Siyaset

Sadakataşı Derneği Lübnan'da çok sayıda yardım projesini hayata geçirdi

2023-09-23 02:03 - Dünya

Biden: Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek

2023-09-22 04:32 - Dünya

Trabzon'u 1 milyon 46 bini aşkın kişi Boztepe'den "kuşbakışı" izledi

2023-09-27 11:52 - Çevre-Hayat

Ukrayna: Rusya, ülke geneline 43 seyir füzesiyle saldırı düzenledi

2023-09-21 17:47 - Dünya

Rusya'da bir fincan kahvenin fiyatı yüzde 118 arttı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2023-09-21 20:02 - Özel Haber

Fas'taki deprem tarihi yapıları da vurdu

2023-09-20 13:33 - Dünya

İhtiyar delikanlılar performanslarıyla gençlere örnek oluyor

2023-09-22 12:58 - Magazin

İlgili Haberler

İzmir'in kadın ağır vasıta şoförü işini severek yapıyor

10:58 - Çevre-Hayat

Adana'da görevli imam Down sendromlu Yavuz'un umre hayalini gerçeğe dönüştürdü

22:33 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'de kadınların kışlık yiyecek mesaisi başladı

15:57 - Çevre-Hayat

Cam kemik hastalığıyla büyüyen Hamza "doktorluk" hayalini gerçeğe dönüştürdü

14:22 - Çevre-Hayat

Eski hükümlü İŞKUR hibesiyle aldığı 5 inekle hayatında yeni bir sayfa açtı

14:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Nostaljik tren "Orient Express" ikinci kez Türkiye'ye gelecek

11:37 - Gündem

TBMM yeni yasama yılına 5G hızında internetle girecek

11:33 - Gündem

Emtia piyasalarında Fed belirsizliği sürerken gözler istihdam verilerine çevrildi

11:28 - Ekonomi

Beşiktaş ile Kocaelispor, Süper Lig'de yarın 41. maça çıkacak

11:22 - Spor

Gümrüklerde 9 ayda 74,8 milyar liralık kaçağa göz açtırılmadı

11:17 - Ekonomi