Trabzonsporlu futbolcu Alexander Sörloth: Gol krallığı öz güvenime katkıda bulundu

Alexander Sörloth, "Geçtiğimiz sezon 33 gol attım. Bu süreçte baskı dışarıdan değil, kendimden geliyor. Ben her zaman daha iyisini yapmaya odaklanıyorum." dedi.

Spor - 6 yıl önce

Trabzon

Trabzonspor'un Norveçli forvet oyuncusu Alexander Sörloth, gol krallığının öz güvenine katkıda bulunduğunu ifade ettti.
Sörloth, bordo-mavili kulübün medya merkezine verdiği röportajda, geçen sezon iniş ve çıkışlar yaşadıklarını anlattı.
Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Sörloth, "Aslında iki hedefimiz vardı. Biri Süper Lig'de şampiyon olmak, diğeri ise Türkiye Kupası'nı kazanmaktı. Bunlardan sadece birini gerçekleştirebildik ve Türkiye Kupası'nı kaldırdık.
Aslında bu durum yeni sezon için takımımızı daha da iştahlandırıyor. Sezonun genelinde baktığımızda iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Sörloth, hem kendisinin hem de takımın başarılı bir sezon geçirdiğini düşündüğünü dile getirerek, "Gol krallığı öz güvenime biraz daha katkıda bulundu. İstediğim ve olmaya çalıştığım bir yerdi. Tabii ki en büyük hedefimiz Süper Lig'de şampiyon olmaktı ama bunu başaramadık.
Gol kralı olmak benim için ekstra bir başarı oldu." ifadelerini kullandı.

"Anders, defansta çok iyi işler yapabilen bir oyuncu"

Alexander Sörloth, bordo-mavili takımın yeni transferi Anders Trondsen hakkında ise şu değerlendirmede bulundu:
"Kendi ülkesinden birinin Trabzon'da yaşamış ve Trabzonspor'da bulunması onun işlerini kolaylaştıracaktır. Bunu başarabilecek güçte bir isim. Tabi ki hem benim için hem de Anders için bir arkadaşının Trabzon'da olması çok büyük bir şans.
Taraftarlarımız, Anders oynamaya başladığında nasıl bir futbol karakteri olduğunu hızlıca öğrenecek. Anders, defansta çok iyi işler yapabilen bir oyuncu. Özellikle sol ayağını çok iyi kullanabilen bir oyuncu.
Onun adına işleri daha da zorlaştırmamak için kendisinden çok bahsetmek istemiyorum ama sahada kendini gösterecektir. Oynadığı zaman hangi kalitede, hangi özelliklere sahip olduğu tüm taraftarımız görecek."
Teknik direktör Eddie Newton'un net fikirlere sahip biri olduğuna dikkati çeken Sörloth, yeni sezon antrenmanlarına genel olarak baktığında seviyenin daha yukarıda olduğunu gördüğünü aktardı.
Sörloth, gol krallığı unvanının kendisi üzerinde baskı oluşturmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:
"Aslında baskıyı ben kendi üzerimde oluşturuyorum. Her seferinde daha iyi olmaya, her zaman bir önceki sezondan daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz sezon bildiğiniz gibi 33 gol attım.
Bu sezonda hedefim tabi ki bunun üzerine çıkabilmek. Bu süreçte baskı dışarıdan değil, kendimden geliyor. Ben her zaman daha iyisini yapmaya odaklanıyorum."
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fas sınırından İspanya'ya düzensiz göçmen akını

2020-08-20 18:47 - Dünya

Yurt dışı yerleşikler 334,6 milyon dolarlık hisse senedi sattı

2020-08-20 19:12 - Ekonomi

Ankara 2 No'lu Barosu kuruluş beyannamesi TBB'ye sunuldu

2020-08-21 19:01 - Gündem

MSB: TSK'de terfi, uzatma ve kadrosuzluktan emekliliğe YAŞ tarafından karar verilmektedir

2020-08-19 22:02 - Gündem

Yemen'de BAE destekli milisler ile hükümet güçleri arasında çatışma

2020-08-18 08:57 - Dünya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in Kovid-19 testi pozitif çıktı

2020-08-17 11:32 - Gündem

Askeri darbe girişimiyle alıkonulan Mali Cumhurbaşkanı istifa ettiğini açıkladı

2020-08-19 10:22 - Dünya

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 41 gözaltı

2020-08-18 10:57 - Gündem

KKTC Başbakanı Tatar'dan Cumhurbaşkanı Akıncı'ya 'biatçı anlayış' eleştirisi

2020-08-21 00:20 - Genel

Setur Marinaları “Türkiye’nin En İyi İş Yerleri” listesinde

2020-08-19 12:41 - Genel

İlgili Haberler

Selin Hürmeriç ve Ece Üngör, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 8. oldu

23:33 - Spor

Fenerbahçe'de kaleci İrfan Can Eğribayat Gençlerbirliği'ne transfer oldu

22:27 - Spor

Beşiktaş, Avrupa'yı garantiledi

22:22 - Spor

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde play-off turuna yükseldi

22:08 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove'yi 1-0 yenerek play-off turuna yükseldi

22:03 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya