?>

Trabzonspor'dan 'VAR' eleştirisi

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Şahin, Beşiktaş karşısında 2 puan kaybettiklerini, bunda maçın hakemi Halil Umut Meler ve VAR hakemlerinin de payı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Spor - 7 yıl önce

TRABZON 

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'in 16. haftasında oynanan müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'in verdiği kararlarla maçın seyrine ve sonucuna direkt etki ettiğini belirterek, "Beşiktaş karşılaşmasında ne yazık ki iki puan kaybetmiş bulunuyoruz. Bu puan kaybında maçın hakemi Halil Umut Meler ve VAR hakemlerinin de payı olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Maçın ardından eski hakemlerin ve futbol yorumcularının da bu şekilde değerlendirmede bulunduklarını kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Rodallega'nın pozisyonu net penaltı. Maçın hakemi, VAR odasından pozisyonun penaltı olup olmadığı yönündeki uyarıyı bekliyor. 'Penaltı değil' denilince oyunu başlatıyor. Gidip izleme gereği bile duymuyor. Adriano ve Caner'in pozisyonları dünyanın her yerinde kesinlikle kırmızı karttır. Adriano'ya kart bile verilmezken, Caner'in pozisyonu sarı kartla geçiştiriliyor. Yediğimiz ikinci golden önceki pozisyonda ise faul var. Hakemlerimizin bunları görmemesi gerçekten şaşırtıcı. Eğer bu tip kritik pozisyonlarda da devreye girmeyecekse, VAR neden var?"

"Amiri'nin ayağının iki yerinde delik oluştu"

Maçta yaşanan sakatlıklara da değinen Şahin, "Adriano'nun yaptığı faul sonrasında Vahid Amiri'nin ayağının iki yerinde delik oluştu. Caner'in Abdülkadir'e faulü sonrasında ise oyuncumuzun burnunun üstünde açılma oldu. Soyunma odasında dikiş atıldı. Sosa ve Zargo'nun çekilecek MR sonrasında durumları netleşecek." diye konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında verilen 7 dakikalık uzatmayı da eleştiren Şahin, "Bu sezon bir başka maçta böyle bir uzatma verildi mi bilmiyorum, hatırlamıyorum. Belki de sezonun en tempolu, topun en çok saha içinde kaldığı maçta 7 dakika uzatma vermek neyin nesi? Sadece bir kez VAR'a gidilen karşılaşmada 7 dakika uzatma verilmesine çok şaşırdık. Bizim gibi futbol kamuoyu da şaşırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Mevlana'nın “Mesnevi“si 26 dilde hoşgörüye çağırıyor

2018-12-16 15:32 - Kültür Sanat

Engelli annelerinin 'maratonu'na kısa bir mola

2018-12-12 14:32 - Çevre-Hayat

İlk yarıda gol yok

2018-12-14 00:51 - Spor

'Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin amacı, onu anlamak ve yaşamaktır'

2018-12-16 02:17 - Gündem

İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydogan Ünal, üniversiteli gençlerle buluştu.

2018-12-13 19:02 - Kültür Sanat

Fenerbahçe 11. galibiyetini aldı

2018-12-14 03:03 - Spor

İstanbul’da tütün kaçakçılarına dev operasyon

2018-12-14 03:10 - Asayiş

KOBİ’lere teknoloji ürünlerini kiralama hizmeti

2018-12-14 14:32 - Teknoloji

'Türk milletinin desteğini hep arkamda hissediyorum'

2018-12-13 16:02 - Spor

'Musul'un imarı için 50 milyar dolara ihtiyaç var'

2018-12-11 17:02 - Dünya

İlgili Haberler

Fenerbahçe Kulübü Yönetici Ahmet Ketenci'den camiaya birlik mesajı

20:28 - Spor

Paralimpik oyunları şampiyonu Öznur Cüre Girdi, yine "zirve" istiyor

11:42 - Spor

Milli boksör Simge Bekler'in hedefi ilk kez katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda zirve

11:37 - Spor

Trabzonspor ile Kasımpaşa 33. randevuda

11:12 - Spor

Fenerbahçe, Göztepe ile berabere kaldı

23:37 - Spor

Günün Manşetleri

Sındırgı’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

20:57 - Gündem

Balıkesir'de depremin şiddetini ve yaşanan paniği gösteren yeni görüntülere ulaşıldı

20:52 - Gündem

Antalya Havalimanı'nda kırılan rekor Next Sosyal'den duyuruldu

20:13 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 'yapay et' iddialarına cevap verdi

19:57 - Siyaset

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem