?>

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Kulüpler Birliği Vakfının yeni başkanı oldu

Kulüpler Birliği Vakfının bugün yapılan genel kurulunda Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, başkanlığa seçildi.

Spor - 4 ay önce

İstanbul

İstanbul'daki Conrad Hotel'de düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ana gündem maddesi genel kurul oldu.

Kulüp başkanları, tek aday Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ı vakfın yeni başkanı seçti.

Toplantının ardından eski başkan Ali Koç ile Doğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un Kulüpler Birliği Vakfına çok emek verdiğini belirten Doğan, "Ali başkana çok teşekkür ederim. Bu bir görev değişim. Adaylı bir seçim değil, tüm başkanların takdiriyle oluşan bir yapı. Ben de bu dönem burayı temsil edeceğim. En önemli problemimiz ekonomi. Özellikle Anadolu kulüplerinin büyük sıkıntısı var. Bu dönemde tüm sorunların üzerine gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Ali Koç: "Başkanıma hayırlı uğurlu olsun, hepimiz emrindeyiz"

Ertuğrul Doğan ile kamera karşısında çıkan Ali Koç, sözlerine "Hayırlı olsun" diyerek başladı.

Değişim zamanının geldiğini ve kendisinin de Fenerbahçe Kulübünde eylül ayında yapılacak seçimlere odaklanması gerektiğini dile getiren Koç, "3 sene çabuk geçti. İyi değişiklikler oldu, isteyip yapamadığımız konular oldu, Ertuğrul başkana devredeceğimiz konular da var, o devamını getirecektir. Bizde zaten hep bir başkan adayı olur, herkes de arkasında durur. Başkan adayımız yardımcılarını da Anadolu kulüplerinden seçer. Hem Anadolu'nun en büyük kulübünü temsil etmesi hem de çoğunlukla İstanbul'da olması bir avantaj. Hayırlı olsun. İnşallah bu değişim Ertuğrul başkanın liderliğinde devam eder. Kangren olmuş sorunlarımız var, yapısal problemlerimiz var. Hepimizin en büyük sorunu finansal konular. El birliğiyle yapacağımız çok iş var. Ertuğrul başkanın liderliğinde inşallah daha fazla mesafe kat ederiz. Başkanıma hayırlı uğurlu olsun, hepimiz emrindeyiz." açıklamasında bulundu.

Ertuğrul Doğan'ın başkan adaylığını diğer tüm kulüp başkanlarının makul bulduğunu sözlerine ekleyen Koç, "Bizim geleneğimizde tek adaylı seçim oluyor. Genelde tek yıl oluyor ama bende ve Göksel başkanda biraz uzundu. En sağlıklısı bence minimum 2 sene olması. İnşallah başkan da 2 sene boyunca liderimiz olarak önümüzdeki sorunların aşılmasında bize liderlik yapar." diye konuştu.

Daha önce açıklanan danışma kuruluyla ilgili de konuşan Ali Koç, şunları söyledi:

"Sabah Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanıyla konuştum. Danışma kurulu için 5 kişi belirlenecekti. 2'si federasyondan, 2'si Süper Lig ve 1'i de bir alt ligden olmak kaydıyla seçilecekti. Alman modeli olacağı için Almanya'dan seçtik ve çalışmalar yapıldı, rapor yazılıp federasyona takdim edildi. Göksel başkan, danışma kurulunun çalışma kurulu olması gerektiğini söyledi ve bu doğru. Buradaki amacımız çalışma kurulunun artık kayıtsız şartsız herkesin inandığı bu modelin, 2026-27 sezonunda hayata geçmesi için çalışmalarını yapması. Bizi temsilen Ertuğrul başkan oradaki önemli konularda karar verici merci olacak."

Murat Özkaya: "Ortak hareket edildiğini bilmenizi istiyorum"

Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, toplantının ardından birbirine daha bağlı kulüpler haline geldiklerini belirtti.

Türk futboluna katkı sağlamak isteyen kulüp başkanlarıyla bir arada olmanın çok güzel olduğunu vurgulayan Özkaya, "Bugün yeni başkanımızı seçmek, kavgasız gürültüsüz günleri görmek bizim için en büyük gurur kaynağıdır. Dışarıdan gördüğünüz, medyadan duyduğunuz atışmaların hiçbirinin olmadığı, hepimizin birbirine saygıyla baktığı, bir aday belirlerken bile ortak hareket edildiğini bilmenizi istiyorum."

Eyüpspor'un eski teknik direktörü Arda Turan'a da değinen ve genç çalıştırıcının Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının başına geçtiğini yineleyen Murat Özkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Arda Turan kardeşimiz dünyanın sayılı takımlarından birine transfer oldu. Türkiye'de oyunculara verdiğimiz paralar ortada. Ama savaşın olduğu bir ülkede bile oyuncuların aldığı ücretleri görünce bir yerde yanlış yaptığımızı görüyoruz. Lütfen doğruyu bulmamız için bize yardımcı olun. Bizim size ihtiyacımız var. Birbirimizle rekabeti, paranın üzerinden görürsek bu işte başarılı olamayız. Federasyonun başlattığı genç oyunculara daha fazla şans verme uygulaması çok değerlidir. Bunun için onlara süre tanımak gerekiyor. Federasyon bunu sağladığı için, kendilerine teşekkür ediyorum."

Bakan Bak, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına seçilen Ertuğrul Doğan'ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ı kutladı.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ı tebrik ediyorum. Bu yeni dönemde Ertuğrul Doğan'a çalışmalarında başarılar diliyorum. Başkanlık görevini devreden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

TFF'den Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına seçilen Ertuğrul Doğan'a tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına seçilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ı yayımladığı mesajla kutladı.

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı'nın (Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı) bugün gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısının ardından başkanlığa seçilen Trabzonspor Başkanı Sayın Ertuğrul Doğan'ı ve yönetim kurulunu tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni dönemde Türk futbolunu layık olduğu yere taşımak için federasyonumuz ile iş birliği içerisinde çalışacağına dair inancımız tamdır. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini tamamlayan Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'a da Türk futboluna katkılarından dolayı teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şampiyon ABB FOMGET Kadın Futbol Takımı'nda hedef Avrupa'da başarı

2025-07-24 12:22 - Spor

Rusya KGT Başkanı Hasan Enes Karahan Moskova’da Kuzey Korelilerle bir araya geldi

2025-07-25 08:18 - Özel Haber

Spiegel dergisine göre Almanya'daki bazı diplomatlar hükümetin İsrail politikasından rahatsız

2025-07-24 16:32 - Dünya

Spor ve Eğlence: Dijital Çağda Yeni Buluşma Noktaları

2025-07-28 17:08 - İnsan&Hayat

Bartın'da çiftçi, koyunlarını kurt saldırısından dronla korudu

2025-07-26 12:58 - Çevre-Hayat

Edirne'de aşırı sıcaklardan gelişemeyen ayçiçeğinde verim kaybı öngörülüyor

2025-07-25 12:43 - Ekonomi

4 bin metre yükseklikteki saklı güzellik dağcıları cezbediyor

2025-07-26 13:23 - Çevre-Hayat

Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangınında yaşananlara ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı

2025-07-26 13:08 - Gündem

Belediye ekipleri yıkılan ağaçtan düşen leyleklere yeni yuva yaptı

2025-07-29 11:58 - Çevre-Hayat

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda rövanş heyecanı yarın başlayacak

2025-07-28 10:12 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2027 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde Bosna Hersek'i yendi

23:19 - Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de 1 puana razı oldu

23:03 - Spor

Trabzonspor, Coca-Cola'nın sponsorluk teklifini reddetti

22:43 - Spor

Fenerbahçe Yöneticisi Cem Ciritci'den İsrail deplasmanına ilişkin açıklama

22:34 - Spor

PFDK, Süper Lig'den 5 kulübe para cezası verdi

20:41 - Spor

Günün Manşetleri

Lafarge'ın terör finansmanı davasında şikayetçi eski Suriyeli çalışan dinlendi

23:38 - Dünya

Başkentte gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastanelere başvurdu

23:18 - Gündem

Sri Lanka'da şiddetli yağışların neden olduğu afetlerde 47 kişi öldü

23:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon düşüş eğilimine girmiş durumda

23:08 - Ekonomi

Fenerbahçe, Kadıköy'de 1 puana razı oldu

23:03 - Spor