?>

Trabzon'da öğrenciler ahşap atölyesinde oyuncak üretiyor

Trabzon'da okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencileri el becerilerini ahşap oyuncak atölyesinde geliştiriyor.

Gündem - 2 yıl önce

Trabzon

Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğünce Dolaylı İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesinde üç yıl önce oluşturulan 85 metrekarelik atölye haftanın belirli günleri öğrencileri ağırlıyor.

Sosyal bilgiler öğretmeni Murat Üçüncü ve görsel sanatlar öğretmeni İsmail Yıldırım, yaklaşık 10 bin öğrencinin faydalandığı atölyede ahşaptan araba, kelebek, kedi, fil ve köpek figürleri tasarlıyor.

Meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ahşap parçaları boyayan çocuklar, daha sonra öğretmenleri yardımıyla birleştirerek oyuncağı ortaya çıkartıyor.

Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanlığının "Geleneksel Çocuk Oyunları" projesi kapsamında farklı bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Karakaş, çalışma sırasında çocukların el becerilerinin geliştiğini, göz ve el koordinasyonunun sağlandığını belirtti.

Atölyeye 18 ilçeden öğrenci geliyor

Öğrencilerin atölyede mutlu olduğunu ifade eden Karakaş, "Çocuklar zaten en iyi eğitimi mutlu oldukları dönem içerisinde alıyorlar. O yüzden biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Sadece Ortahisar'dan değil, diğer ilçelerimizden de sürekli projemize katılan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizin yoğunluğu devam ediyor." diye konuştu.

Karakaş, çocukların atölyede vakit geçirerek dijital dünyadan bir süre uzak kaldıklarını vurgulayarak, "Çocuklarımız burada kendi oyuncaklarını üretiyorlar, akranlarıyla birlikte iletişimlerini güçlendiriyorlar. Öz güvenleri artıyor ve doğayla iç içe şehrin karmaşasından uzaklaşmaları adına da atölyeyi önemli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Dolaylı İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hayrullah Akgül, okulun bahçesindeki uygun alanı değerlendirerek projeyi başlattıklarını anlattı.

Atölye çalışmaları ilgi görünce çevre okulların yanı sıra diğer ilçelerden de öğrencileri dahil ettiklerini belirten Akgül, projeyi okullarında uygulamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Öğretmen İsmail Yıldırım da çocukların el becerileri ve yeteneklerini geliştirmek için doğayla iç içe bir ortamda oyuncak ürettiklerini aktardı.

Çocukların oyuncakların parçalarını boyadığını, kendilerinin de birleştirmelerine yardım ettiklerini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Haftada 2 ya da 3 gün atölyede 45 öğrenciyi ağırlıyoruz. 3 yılda okul öncesi, anasınıfı, ilkokul ve 8. sınıfa kadar 10 binin üzerinde öğrencimizi atölyede ağırladık. Amacımız akademik eğitimin yanında çocukların el becerilerini geliştirmek, aynı zamanda sosyal medya ve tabletten uzaklaştırmak. Çocukların, ahşabın doğanın bir parçası olduğunu farkına varmalarını ve hayal dünyalarını geliştirmelerini istedik."

Ahmet Saka İlkokulu 1. sınıf öğrenci Muhammet Halil Akgün, oyuncak yaptığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Köpek yapmak için parçaları birleştirdiğini anlatan Akgün, "Köpeğimin parçalarının kurumasını sabırla bekliyorum. İlk defa geliyorum ve heyecanlandım." dedi.

Betül Mutlu ise ahşap parçalardan kendisine kelebek yaptığını belirterek, "Kelebeği boyadım, noktalarını yaptım, şimdi de birleştireceğim. Buraya bir daha gelmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsveç ve Hollanda'da Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

2024-03-30 19:38 - Dünya

Pike Takımı Nedir? Nasıl Kullanılır?

2024-04-02 12:20 - İnsan&Hayat

Mübaşir olarak işe başladığı adliyede avukatlık yapıyor

2024-04-05 11:58 - Çevre-Hayat

Han Şeyhun'daki kimyasal silah katliamı mağdurları yakınları için adalet istiyor

2024-04-05 00:18 - Dünya

Van'da DEM Parti adayının "mazbatasının iptalini" isteyen CHP'li yönetici ihraç

2024-04-05 17:22 - Gündem

Nükleer enerji serüveni Moskova'daki Atom müzesinde gözler önüne seriliyor

2024-04-06 10:08 - Teknoloji

BM: Gazze'ye deniz koridoruyla yardım çalışmalarına dahil olmamız için şartlar var

2024-04-04 20:12 - Dünya

ABD'de güçlü istihdam verileri faiz indiriminin zamanlamasına dair belirsizliği artırdı

2024-04-06 11:12 - Ekonomi

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

2024-04-05 11:08 - Gündem

Hong Kong'da ilk kez bir kişide "Monkey B" virüsü tespit edildi

2024-04-04 14:32 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı, ormanlar için "yeşil vatan" seferberliği başlatılacağını bildirdi

15:27 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altına düşecek

15:08 - Gündem

Bazı illerde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyarı

14:53 - Gündem

Antalya'da güneşli havayı fırsat bilenler denize girdi

14:27 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler, Gürcistan Savunma Bakanı Chikovani ile görüştü

14:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo: "Gazze'de yaşananları biliyorsak bunu büyük ölçüde gazetecilere borçluyuz&qu

15:48 - Dünya

İsrail basınına göre, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes görüşmelerine katılması belirleyici old

15:42 - Dünya

Google'dan Belçika'ya 5 milyar avroluk yatırım

15:38 - Ekonomi

Çin, ulusal güvenlik gerekçesiyle ABD ve Kanada'dan 14 şirket ve kuruluşa yaptırım uygulayacak

15:33 - Ekonomi

Bakan Yumaklı, ormanlar için "yeşil vatan" seferberliği başlatılacağını bildirdi

15:27 - Gündem