?>

Trabzon'da 25 hektar alanda yetiştirilen fidan ve çiçekler toprakla buluşturulacak

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünce Of ilçesinde 25 hektar alanda yetiştirilen 3 milyon 500 bin fidan ve çiçek, yıl sonuna kadar belirli aralıklarla toprakla buluşturulacak.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Trabzon

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Of Fidanlık Şefliğinde ladin, köknar, mavi ladin, kayın, limon servi, leylandi, mazı, servi fidanlarının yanı sıra çeşitli çalı grubu bitki ve çiçek türleri yetiştiriliyor.

Yöre kadınlarının çalıştığı 25 hektar alanda ekimi tamamlanan çiçek ve fidan türleri, yıl sonuna kadar belirli aralıklarla Trabzon'un yanı sıra Rize, Bayburt ve Gümüşhane'de tespit edilen alanlara dikilecek.

Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, AA muhabirine, Of Fidanlık Şefliğinin, Orman Genel Müdürlüğünün sayılı fidanlıklarından biri olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz'in en büyüğü olan fidanlığın yaklaşık 25 hektar alana kurulduğunu belirten Yılmaz, şefliğin ormancılık faaliyetlerinde kullanılan türlerin ana üretim merkezi olmasının yanı sıra vatandaşların peyzaj ihtiyacını da karşıladığını aktardı.

Yılmaz, gerek ağaçlandırma gerekse gençleştirme, bakım ve rehabilitasyon çalışmalarında kullandıkları fidanları burada ürettiklerine işaret ederek, "Ladin, kayın, köknar olsun, Karadeniz'in kuzeye bakan kısımlarının türlerini burada üretiyoruz. Sarıçam ve diğer türleri de Bayburt'taki fidanlıklarımızda üretiyoruz." dedi.

Orman Genel Müdürlüğünün planlamasına göre bu yıl 3 milyon 500 bin üretim yaptıklarını kaydeden Yılmaz, ekim sürecini bitirdiklerini, bundan sonraki süreçte bakım ve takiplerini yapacaklarını, sonbahardan itibaren de dikimini gerçekleştireceklerini anlattı.

"Vatandaşlarımızın taleplerini ve yörenin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz"

Yılmaz, bu yıl 16 türe ait fidan yetiştirdiklerini ifade ederek, "Yine 20'nin üzerinde farklı tür çalışmaları yaptık. Ama genele baktığımızda 100'e yakın türden fidanı burada bulmanız mümkün. Burası vatandaşlar tarafından da öğrenildiği için yoğun talepler geliyor. Vatandaşlarımızın taleplerini ve yörenin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Belli bir program dahilinde fidan üretimi yaptıklarını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"1, 2 ve 3 yıl önceden fidan programlarımızı belirleyip ona göre ekimleri yapıyoruz ki fidanlarımız zayi olmasın. Fidanlarımızı nerelere dikeceğimiz de programlarımızda belli. Trabzon bölgesine bağlı Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinin, bunun dışında Genel Müdürlüğümüzün vereceği program dahilinde fidan ihtiyacını karşılayabiliriz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin otomobil markaları Türkiye pazarından yüzde 10 pay alıyor

2024-06-11 15:30 - Ekonomi

Dünya Kurban Bayramı'nı kutluyor

2024-06-16 10:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

2024-06-15 14:37 - Siyaset

Sanayicilerin "finansal okuryazarlığı" artırılacak

2024-06-14 09:17 - Ekonomi

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy, Macron'un erken seçim kararını eleştirdi

2024-06-16 14:38 - Dünya

Hamas: Gazze'de ateşkese yönelik müzakerelerin tüm aşamalarında olumlu tutum sergiledik

2024-06-13 15:07 - Dünya

OECD: Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte G20 ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi kaydetti

2024-06-12 13:17 - Ekonomi

İsrail ordusunun Refah'a düzenlediği İHA saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti

2024-06-17 21:02 - Dünya

AKOM'dan İstanbul için yüksek sıcaklık uyarısı

2024-06-11 11:48 - Gündem

ABD ile Ukrayna 10 yıllık savunma işbirliği anlaşması imzaladı

2024-06-13 23:17 - Dünya

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan mühendis her afete koşmuş

13:53 - Çevre-Hayat

Yüzmeyi yeni öğrenenler yardıma ihtiyacı olabileceğini söylemekten çekinmemeli

13:03 - Çevre-Hayat

Araştırmaya göre, iyimserlerin beyinleri geleceği benzer şekilde hayal ediyor

12:52 - Çevre-Hayat

Meslek lisesi öğrencileri okullarda kullanılacak boyaları kendi markalarıyla üretiyor

12:12 - Çevre-Hayat

Hava sıcaklığı 43 ilde 40 derecenin üzerine çıktı

23:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze'deki gazeteciler için İsrail'e çağrı yaptı

14:12 - Dünya

Aşırı sıcakların etkisindeki Türkiye ve Akdeniz'de orman yangınları riski devam ediyor

14:08 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenlerin tutulması için Texas'ta 5 bin kişilik tesis inşa edecek

14:02 - Dünya

Küresel kömür talebinde bu yıl hafif artış bekleniyor

13:58 - Ekonomi

Türkiye'de işçilerin yüzde 14,02'si sendikalı

13:52 - Ekonomi