?>

Trabzon’da bir garip işten çıkarma olayı!

Trabzon’da diyaliz merkezinde çalışan Temel Kuduban, bir gazetede yer alan “Bayramda çalışanlara müjde' başlıklı haber küpürünü sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı için önce savunması istendi, ardından da işten çıkartıldı.

Gündem - 10 yıl önce

Bir garip işten çıkarma olayı Trabzon'da yaşandı. Yaklaşık 8 yıldır Trabzon'da özel bir diyaliz merkezinde yardımcı personel olarak çalışan evli ve 33 yaşındaki Temel Kuduban, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir haber küpürü nedeniyle işinden oldu. Bir gazetede çıkan 'Bayramda çalışanlara müjde' başlıklı haber küpürünü paylaşan Kuduban, bu haber ve yapılan yorumlar yüzünden çalıştığı iş yerindeki müdürünün kendisi hakkında tutanak tuttuğunu ve savunmasını istediğini söyledi.

Kuduban “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bayramda çalışanlara mesai ödemesi ile ilgili gazete küpürünü sosyal medya hesabımdan paylaştım. Haberin içeriğinde ise çalışanlara Ramazan Bayramı'nda 3,5 gün 172 TL mesai ödenmesi gerektiğini yazıyordu. Ben de bu haber bizi de ilgilendirdiği için doğal olarak kendi özel sayfamda paylaştım. İş yerine gittiğimde müdür bey beni çağırdı. Bana savunmamı alacağını söyledi. 'Tutanak tuttum, imzalayacaksın' dedi. Ben de sebebini sordum. Kendisine 'İmzalayacağım yazıyı bana gösterir misin ?' dedim. Bana bu yazının içeriğini okuyamayacağımı sadece imzalamam gerektiğini söyledi. 'Ben de okumadığım evrağı imzalamam' dedim. Belki de imzayı attığım zaman bütün haklarım gitmiş olacaktı. Sonuçta 8 yıldır orada çalışıyordum. Bana hakaretler etti. Ertesi sabah işe gittiğimde ise bana 'seni işten çıkarttım' dedi. Nedenini sorunca da 'iyi niyeti suistimal ettiğin için seni işten çıkardım' ifadelerini kullandı. Sonrasında araştırdığımda benim facebook sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımım ve yapılan yorumlar nedeniyle işten çıkartıldığımı öğrendim. Ben de yaşanan bu tatsız olay nedeniyle paylaşımımı silmeme rağmen bir şey değişmedi" dedi.

Kuduban, yaşadığı olay nedeniyle hakkını arayacağını ve gerekli yerlere başvuruda bulunacağını sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Özlü ‘Yeni projeler hayata geçirilecek’

2016-06-25 15:52 - Siyaset

İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybeden Tuncelili vatandaş defnedildi

2016-06-30 19:22 - Gündem

Motosiklet polis aracına çarptı: 1 yaralı

2016-06-24 19:59 - Asayiş

Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

2016-06-24 18:50 - Genel

Van’daki saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

2016-06-29 15:54 - Asayiş

Silahlı soygun zanlıları jandarma tarafından yakalandı

2016-06-29 19:40 - Gündem

İhlas Vakfından Sudan'ın Samra Bölgesine içme suyu kuyusu

2016-06-27 19:52 - Dünya

Feci kazalar peş peşe geldi: Çok sayaıda ölü ve yaralı var

2016-06-27 18:22 - Yerel haber-Şirket Haber

İftar Sofrasında Bi'Aradalar

2016-06-30 17:09 - Ekonomi

FETÖ operasyonunda 9 tutuklama

2016-06-27 15:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Ankara'da Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla program düzenlendi

19:28 - Gündem

Türkiye, Nijerya'daki terör saldırısını güçlü şekilde kınadı

19:08 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı

19:06 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kentsel dönüşümü daha da hızlandırarak devam ettireceğiz

19:03 - Gündem

Türkiye'de güvenlik güçleri 116 bin 341 yaka kamerasını aktif olarak kullanıyor

18:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

20:39 - Spor

Sacha Boey, resmen Galatasaray'da

20:32 - Spor

Axios: ABD ve Rusya arasındaki süresi dolan New START nükleer anlaşması yenilendi

20:29 - Dünya

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde mayın temizleme çalışmaları kameralara yansıdı

20:08 - Dünya

İsrail, ateşkesi bir kez daha ihlal ederek Lübnan'a hava saldırıları düzenledi

20:00 - Dünya