?>

Top koşturduğu takıma başkan oldu

2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kocaeli Birlikspor'da geride kalan 2 sezon forma giyen 30 yaşındaki Erhan Yılmaz, satılığa çıkarılan takımı alarak başkanlık koltuğuna oturdu. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

KOCAELİ-Kadir Yıldız

2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kocaeli Birlikspor'da geride kalan 2 sezon forma giyen 30 yaşındaki Erhan Yılmaz, satılığa çıkarılan takımı alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Futbola Kocaelispor altyapısında başlayan Yılmaz, 2014 Ağustos'ta forma giydiği İstanbul Güngörenspor'dan ayrılarak Kocaeli Birlikspor'la sözleşme imzaladı.

Kocaeli temsilcisinde 2 sezon top koşturan sağ bek Yılmaz, 2016-2017 sezonunun başında satılığa çıkarılan takımı alarak artık saha dışında kulübün başarısı için ter dökmeye devam ediyor.

"Bir hayalin peşine düştük"

Kocaeli Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 sezonunda Kocaeli Birlikspor'a transfer olduğunu ve 2 yıl takımda sağ bek olarak görev yaptığını söyledi.

Bu sezon da ciddi transfer teklifleri almasına rağmen kulübü satın aldığı için bunları geri çevirdiğini ifade eden Yılmaz, kulübün ortada kalmasının Kocaeli futbolu için kayıp olabileceğini vurguladı.

Yılmaz, kurumsal yapısı ve altyapısı olan bir takımın başka bir kente taşınmasını istemediğini dile getirerek, "Normalde aktif futbol hayatıma devam ediyordum. Ciddi teklifler de alıyordum. Eniştem Ozan Keser, kulübün satılığa çıktığını duymuş, kulübü almamı önerdi. İçimde vardı, girişimlerde bulundum. Bir hayalin peşine düştük, büyük bir risk de aldık. Takımın Kocaeli'de kalmasını istedik." şeklinde konuştu.

Yılmaz, geçen sezon saha içinde, bu dönem de saha dışında takımın başarısı için ter döktüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"5 haftadır maçları izliyorum. Oynamamanın ayrı bir üzüntüsü var ama dışarıda olmanın da ayrı bir güzelliği var. Ülkede spor yöneticilerinin de yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz buna örnek olacağız. Kendimizi geliştireceğiz. Yönetici yaş ortalamamız 27-30 arası. Oyunculuk kısmını artık kapattım ama dışarıdan izlememe rağmen en az bir futbolcu kadar yoruluyorum. Bazı futbolcu ağabeylerime espri yapıyorum, Türk futbolunun kaybolmuş sağ bekiyim, diye. 'Ben olsam o pozisyonda keşke' diyorum. 'Ben olsaydım ortayı kestiğimde gol olmuştu' diyorum. Böyle durumlar yaşıyorum."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Petshoptan hırsızlık güvenlik kamerasında

2016-10-04 16:47 - Asayiş

Pakistan ve Hindistan'ın Keşmir gerilimi tırmanıyor

2016-10-04 15:17 - Dünya

iPhone 7 Plus: Hızlı Bakış

2016-10-04 07:12 - Teknoloji

FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonu toplandı

2016-10-07 23:17 - Gündem

TFF yöneticisi Aşçıoğlu PFDK'ya sevk edildi

2016-10-05 22:47 - Gündem

Kolombiya'da barış için yeniden görüşme sinyalleri

2016-10-03 11:46 - Genel

Gram altın 123 liranın üzerinde

2016-10-07 14:17 - Ekonomi

Patlamanın hemen sonrası yaşananlar kamerada

2016-10-06 20:47 - Asayiş

Elazığ’da Bylock kullanıcısı 10 öğretmen tutuklandı

2016-10-06 23:08 - Asayiş

'Kripto' 39 FETÖ'cü hakkında tutuklama istemi

2016-10-05 19:22 - Gündem

İlgili Haberler

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde play-off turu için sahaya çıkacak

08:58 - Spor

Süper Lig'de ilk hafta maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Trabzonspor, sahasında Kocaelispor'u yendi

23:48 - Spor

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı 'plan'a sadık kalacak

17:53 - Spor

Fenerbahçe teknik direktör Mourinho: Şu anki tek hedefimiz yarınki maç

17:47 - Spor

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı

09:07 - Ekonomi

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı

09:03 - Gündem

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde play-off turu için sahaya çıkacak

08:58 - Spor

Trump, Çin'e yönelik yüksek tarifeleri 90 gün daha askıya aldı

08:12 - Dünya

Egzama nedir? -Dağıstanlı Dr. Ayşet Şarifova yazdı-

07:08 - En Son Yazılar