?>

Tonozdan kopup Çeşme'den Sisam'a sürüklenen tekne Türkiye'ye getirildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde tonozdan kopup uluslararası sulara sürüklenen ve Sisam Adası'ndaki limana çekilen tekne, sahibinin pasaportu olmaması nedeniyle amatör denizci belgesi bulunan avukat Mukadder Öz tarafından Kuşadası'na getirildi.

Gündem - 3 ay önce

İzmir

Çeşme'de yaşayan B.Ö, 2 Ağustos'ta 5 metrelik teknesini Göcücek Plajı'nda tonoza bağladı. Sabah teknesini yerinde bulamayan B.Ö, polis ve Sahil Güvenlik ekiplerine başvurdu.

Teknenin uluslararası sulara sürüklendiği, Yunan sahil güvenlik ekiplerince Sisam Adası'na çekildiği öğrenildi.

Pasaportu bulunmadığı için teknesini almak üzere adaya gidemeyen B.Ö, amatör denizci belgesi de bulunan avukatı Mukadder Öz'den yardım istedi.

????

Feribotla Sisam Adası'na geçen Öz, üç gün süren görüşmelerin ardından gerekli onayları aldı. Öz ve birlikte yolculuk ettiği eşi, tekneyi Kuşadası'na doğru yola çıkardı.

Öz çifti, tekne uzak mesafeye uygun olmadığı için yolculuk sırasında yedek bidonla yakıt ikmali yaptı. Rüzgarla mücadele ederek Türk kara sularına giren Öz, Sahil Güvenlik ekipleriyle irtibat kurarak Kuşadası Limanı'na yanaştı. Buradaki işlemlerin ardından tekne sahibine teslim edildi.

"Bize zorluk çıkarmadan yardımcı olmaya çalıştılar"

Avukat Mukadder Öz, tüm belgeleri hazırladıktan sonra Sisam Adası'na geçtiklerini söyledi.

Adada gümrük hizmetlerinin kısıtlı olduğunu ve sadece belirli saatlerde hizmet verildiğini anlatan Öz, "Herhangi bir şekilde bize zorluk çıkarmadan tamamen yardımcı olmaya çalıştılar. Tekneyi sabah saatinde emniyetli bir rüzgarla birlikte çıkarmak zorunda kaldık." dedi.

Kuşadası'na ulaştıklarında ilk olarak Sahil Güvenlik ekiplerine bilgi verdiklerini bildiren Öz, tutanak tutturarak gümrük kayıtlarını yaptırdıklarını aktardı.

Uluslararası sularda ilk defa kullandığı bir tekneye kaptanlık yapmanın zorluğuna dikkati çeken Öz, şunları anlattı:

"20 yılın üzerinde kaptanlık tecrübem var. Eşime de şunu belirttim. 'Bu yolda sorun yaşayabilirim. Buna senin karışmanı istemiyorum' dememe rağmen o da tek cümle söyledi, 'Öleceksek beraber ölürüz' dedi. Birlikte çıktık yola. Yolda benzinin yetmeyeceğini biliyordum. Yedek bidonla yakıt ikmali yaptık. Kuşadası Limanı'na girerken halen daha yakıtın yetmeyeceği endişesini taşıdık. En kötü ihtimal Davutlar Sahili'ne rüzgarla sürükleniriz diye düşündük. Bu yolculukta eşimin defalarca korktuğunu hissettim. Tekne bazen kontrolümüzden çıkmaya başladı. Canımız pahasına tekneyi getirip teslim ettik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

2025-08-18 14:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Doğuştan ayrık omurga hastası Yağmur tek başına yürüyebileceği günün hayalini kuruyor

2025-08-20 13:18 - Çevre-Hayat

Beşiktaş lige galibiyetle başladı

2025-08-18 00:18 - Spor

Muş ve Bitlis, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümüne hazırlanıyor

2025-08-17 12:22 - Kültür Sanat

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

2025-08-15 02:57 - Gündem

Ahlat, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü kutlamalarına hazır

2025-08-21 12:08 - Çevre-Hayat

Zafer Haftası’nda TCG Anadolu gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a yolculuk düzenlenecek

2025-08-20 17:17 - Çevre & Seyahat

Sınır Tanımayan Doktorlara göre Gazze'deki durum felaket olarak tanımlanamayacak kadar vahim

2025-08-21 11:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecine katkı veren herkes ismini tarihe yazdıracak

2025-08-14 15:42 - Siyaset

Camisi sel sularına kapılan minare afetin izlerini taşıyor

2025-08-21 12:17 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İlgili Haberler

İBB'nin 2026 mali yılı bütçesi kabul edildi

00:48 - Gündem

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı '3. Denetim Şurası' düzenlendi

21:03 - Gündem

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset