?>

TOKİ'nin Erzincan'da inşa ettiği tek katlı köy evlerinde güvenle oturuyorlar

Deprem kuşağında bulunan Erzincan'da TOKİ tarafından inşa edilen bahçeli ve tek katlı köy konutlarının sakinleri, güven içinde yaşıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Erzincan

TOKİ'nin köy yaşamını cazip hale getirmek ve kente göçü önlemek için geliştirdiği Tarımköy Projesi kapsamında Üzümlü ilçesinin Altınbaşak beldesinde 2018'de yapımına başlanan 363 konut, 2020'de hak sahiplerine teslim edildi.

Yöre mimarisinden esinlenerek taş ve ahşap görünümlü cephelerin yapıldığı konutların 211'i 2+1, 152'si ise 3+1 olarak inşa edildi.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda bulunan ve depremin acı tecrübesinin yaşandığı Erzincan'da yatay mimariye uygun ve müstakil tek katlı olarak, 500 metrekare alan üzerine inşa edilen köy evleri, mimarisi ve bahçesiyle dikkati çekiyor.

"Depremden yana korkusu olmadan oturuyorlar"

Altınbaşak Belediye Başkanı Haydar Polat, AA muhabirine, ev kiralamak ve satın almak için vatandaşların beldelerine adeta akın ettiğini söyledi.

Bölgede kiralık ve satılık konutun kalmadığını ifade eden Polat, şunları söyledi:

"Konutlarımızın en büyük özelliği, depreme dayanıklı olmaları, mimari olarak da beldeye uygun yatay mimari şeklinde yapıldı. Konutlarımız Tarımköy Projesi kapsamında yapıldı. Herkesin de bildiği gibi ülkemiz deprem kuşağında bulunmaktadır. Erzincan bölgesi de birinci derece deprem bölgesi. Konutlarımızın projesi depreme dayanıklı şekilde TOKİ tarafından yapıldı. Konutlarda oturanlar depremden yana korkusu olmadan oturuyorlar çünkü konutlarımız depreme karşı oldukça sağlam. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konutlarımıza yoğun talep var. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız buradan konut satın almak istiyorlar fakat şu anda boş konut bulunmamaktadır. Beldemizde bulunan vatandaşlarımızdan yeni konut talepleri var."

Konutlarda ikamet eden Hüseyin Taşpolat da "Yaklaşık iki yıl önce Altınbaşak beldesinden konut satın aldım. Gayet memnunuz. Konutlar bölgenin mimarisine uygun şekilde yapıldı. Erzincan deprem bölgesi olduğu için tek katlı konutlarda oturmayı tercih ediyoruz. Burada da tek katlı TOKİ konutlarında güvenle oturuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2023-04-07 23:58 - Gündem

Garanti BBVA'nın kar payı dağıtımı 18 Nisan'da

2023-04-13 15:18 - Ekonomi

Rusya kıtalararası balistik füze denemesi yaptı

2023-04-12 13:28 - Dünya

Meteorolojiden deprem bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısı

2023-04-10 13:15 - Gündem

ABD, balıkçılık sübvansiyonlarının azaltılması anlaşmasını onayladı

2023-04-12 10:37 - Ekonomi

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2023-04-11 15:58 - Gündem

Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkili oldu

2023-04-11 13:17 - Gündem

Kabine üyeleri, Ankara Spor Salonu'na Togg ile geldi

2023-04-11 14:47 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Togg'u kullanarak Adana'dan Mersin'e gitti

2023-04-13 15:22 - Gündem

TOKİ'nin Erzincan'da inşa ettiği tek katlı köy evlerinde güvenle oturuyorlar

2023-04-14 12:18 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Fidan, yarın Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

22:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı

18:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı

17:52 - Gündem

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısıyla ilgili iddiaları yalanladı

17:43 - Gündem

Kurban Bayramı'nda 3 milyon 330 bin hayvan kesildi

17:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, yarın Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

22:38 - Gündem

İzmir'de depoda çıkan yangın kontrol altına alındı

22:27 - Asayiş

Beşşar Esed'in, Suriye'de kaybolan ABD'li gazeteci Tice'in öldürülmesi talimatı verdiği iddia edildi

22:23 - Dünya

Trump'ın İsrail'in Hamaney'e suikast planını engellediği iddiası

22:18 - Dünya

Bayern Münih'ten Kulüpler Dünya Kupası'na 10 gollü farklı başlangıç

21:42 - Spor