?>

TOKİ Başkanı Bulut'tan Sarıkamış'taki tören alanına ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan ay yıldız tören alanının hiç kullanılmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Bulut, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ay yıldız tören alanına ilişkin çıkan bazı haberlere yönelik yaptığı açıklamada, haberlerde güncel görüntülerin kullanılmadığını belirtti.

Kars Sarıkamış'ın bölge itibarıyla kışın -28 dereceleri gördüğü ve bu hava koşulları sebebiyle bozulan imalatların belirli periyotlarda bakımının yapıldığını aktaran Bulut, 100 yıldır yapılması akla dahi gelmeyen ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetleri ve talimatlarıyla aziz şehitlerin anısına, bir minnet, vefa duygusuyla TOKİ tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 40 bin kişilik Sarıkamış şehitlerini anma programlarının düzenleneceği tören alanı inşa edildiğini anlattı. Bulut, "Sarıkamış şehitlerimiz için inşa edilen ay yıldız anıt, niteliği itibarıyla etrafı açık şekilde yapılmış olup alana girişlerini sınırlayan bir engel bulunmadığından ziyaret amaçlı gelen insanların ve nihayetinde bizler gibi yaşam hakkı bulunan diğer canlıların alana girişi söz konusu olabilmektedir. Aziz şehitlerimizi anmak için 2017 yılından itibaren her yıl -28 derecede gerçekleştirilen bu törenler bu alanda yapılmakta olup, bundan sonra da burada yapılmaya devam edecektir. Bu itibarla tören alanının hiç kullanılmadığı yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Sarıkamış şehitlerinin yaşadıklarının, tam anlamıyla hissedilmesinin mümkün olmayacağına işaret eden Bulut, şunları kaydetti:

"Fakat her yıl törenlerin yapıldığı tarihlerde Türkiye'nin her yerinden on binlerce insan Sarıkamış'a gelerek askerlerimizin şehit oldukları dağlardan tören alanına, yaklaşık 10 kilometre yürüyerek törenlere katılım sağlamaktadırlar. Sadece gördükleri fotoğraflar üzerinden anma törenlerinin gerçekleştirildiği tören alanını eleştirerek eleştiri boyutunda kalanları, şehitlerimizin yaşadıkları acıları ve sıkıntıları bir nebze de olsun hissedebilmeleri için yapılacak ilk törene davet ediyor ve yerinde bilgilendirme yapmak istiyoruz. Son olarak belirtmek isteriz ki, aziz şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin hep yanında olan, bugüne kadar şehitlerimizin bize emaneti ailelerine 5 bin 25 konut inşa eden, 27 bin 52 şehit yakını ve gazimize 1 milyar 631 milyon 215 bin liralık faizsiz konut kredisi kullandırmış, projelerinde kendilerine imkan dahilinde kontenjan ayıran TOKİ'yi şehitler ve gaziler üzerinden eleştirmeninin en hafif tabiri 'haksızlık' olduğu inancını taşımaktayız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İspanya, Ukraynalı mültecilere aylık 410 dolar yardım sağlayacak

2022-08-02 16:59 - Dünya

AA Finans'ın temmuz ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

2022-08-01 15:03 - Ekonomi

Beşiktaş yeni sezonu taraftarlarıyla birlikte açtı

2022-07-30 21:44 - Spor

Kadın cimnastikçiler, takım halinde Dünya Şampiyonası'na gitmek istiyor

2022-08-05 12:41 - Spor

Osmaniyeli Tufan usta 57 yıldır kamıştan sepet örerek ekmeğini kazanıyor

2022-08-05 12:59 - Çevre-Hayat

25 çocuk görüşme merkezi daha hizmete girdi

2022-08-01 10:16 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da çay davetinde bulunan aileyi ziyaret etti

2022-07-30 20:40 - Gündem

Çin, Yaogan-35 uydularının 3. grubunu fırlattı

2022-07-30 16:44 - Teknoloji

SOLOTÜRK Bayburt'ta prova uçuşu yaptı

2022-07-30 17:24 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da kurutmalık domates mesaisi başladı

2022-08-03 14:58 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i devlet olarak tanımasına ilişkin açıklama

20:51 - Gündem

Artvin'de tarihi köprünün yıkılma anı güvenlik kamerasına yansıdı

20:53 - Gündem

Bakan Yumaklı'dan Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan taşkın ve sellere ilişkin açıklama

18:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:58 - Dünya

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem