Togg’dan iki önemli stratejik iş ortaklığı anlaşması

Togg, yapay zekâyı kullanarak kullanıcı deneyimi konusunda çözümler üreten teknoloji şirketi SMART-iX ve Türkiye’nin global yazılım şirketi Etiya ile stratejik iş ortaklığına imza attı.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg'dan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan Togg, mobilite ekosisteminin bir parçası olan akıllı cihazının etrafında oluşan ekosistemi genişletecek iki önemli stratejik iş birliğine gitti.

Togg, Bilişim Vadisi’nde düzenlenen tören ile yapay zekâyı kullanarak kullanıcı deneyimi konusunda çözümler üreten teknoloji şirketi SMART-iX ve Türkiye’nin global yazılım şirketi Etiya ile anlaşma imzaladı. Akıllı Yaşam adını verdiği hizmetlerle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunma hedefiyle yola çıkan Togg, Türk girişimci Mehmet Arziman’ın Almanya’da kurduğu startupı SMART-iX ile akıllı yaşam çözümleri geliştirmek için stratejik iş ortaklığına imza attı.

Kullanıcı deneyimi alanında yapay zekâ destekli çözümler üreten @SMART_iX ile yaptığımız stratejik iş birliğiyle mobilite ekosistemimizi genişletiyor, “Akıllı Yaşam” hizmetlerimizin güvenli, hızlı ve çevre dostu olmasını sağlıyoruz.#Togg #SmartiX#USECASEMobility®️ pic.twitter.com/zzbjL329tU

— Togg (@Togg2022) August 29, 2022

Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri gibi kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak çözümler üzerinde çalışan Togg, SMART-iX ile birlikte akıllı bir mobilite ekosisteminde kullanıcıyı merkeze alan yenilikçi çözümler geliştirecek.

Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı USECASEMobility vizyonu ile kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, kullanıcıların anlık ihtiyaçlarını tüm temas noktalarından kişiselleştirilmiş bir deneyimle sağlamak için yaptığı çalışmalarda da global yazılım şirketi Etiya ile birlikte çalışacak. Kendi geliştirdiği yapay zekâ destekli ürün portföyü ile müşteri deneyimini esas alan dijital dönüşüm uygulamaları sunan Etiya, Togg mühendisleriyle birlikte benzersiz kullanıcı deneyimi sağlamak için dijital geliştirmelerde rol alacak.

Türkiye’nin küresel yazılım şirketi Etiya ile kullanıcılarımıza sunacağımız kişiselleştirilmiş, kesintisiz ve benzersiz deneyimin altyapısı olan dijital platformu birlikte geliştirmek üzere iş birliğine imza attık.#Togg @Etiya#USECASEMobility®️ pic.twitter.com/WiDB44DnkZ

— Togg (@Togg2022) August 29, 2022

"Yeni teknolojileri birlikte geliştireceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Togg Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakaş, mobilite ekosisteminin büyümesi ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi için iş birliklerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Akıllı cihazımızı tasarlarken, ihtiyaç duyacağı iş modelleriyle beraber ekosistemi kurmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada mobilite ekosisteminin şekillenmesinde kritik rol oynayan startuplarla ve küresel ölçekteki yetkin şirketlerle yaptığımız iş birliklerini çok önemsiyoruz. SMART-iX gibi daha akıllı bir yaşam için teknolojik çözümler üreten bir startup ve Türkiye’nin global yazılım şirketi Etiya ile stratejik iş ortaklığı yapmaktan mutluluk duyuyor ve birlikte sürdürülebilir değer yaratacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Akıllı mobilite ekosistemi için çalışıyoruz"

SMART-iX'in kurucusu ve CEO'su Mehmet Arziman da Togg stratejik ortaklığından büyük heyecan duyduklarını bildirerek, "Togg ile yaptığımız iş birliği, şirketimizi büyütmek için attığımız önemli bir adımı oluşturuyor. Özellikle kullanıcı deneyimi konusunda yapay zekâ tabanlı geliştirdiğimiz teknolojilerle kesintisiz ve konforlu bir deneyim sürecinin parçası oluyoruz. Togg ile birlikte akıllı bir mobilite ekosisteminde kullanıcıyı merkeze alan yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Anlık ihtiyaçlar için çözümler üretiyoruz"

Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan ise kullanıcı deneyimini esas alan bir şirket olarak, kullanıcı odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Togg ile stratejik ortaklık yapmaktan ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bu iş birliğiyle daha önce telekomünikasyon sektörü standartlarıyla geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi, mobilite sektörü için dönüştürüyoruz. Togg mobilite ekosisteminin merkezinde yer alan dijital kullanıcı platformumuzla kullanıcılara dokunan tüm etkileşimlerin kusursuz bir şekilde yönetilmesini sağlayan teknolojileri geliştiriyoruz. Kullanıcıların anlık ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler geliştirmeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, yapay zekâyı kullanarak kullanıcı deneyimi konusunda çözümler üreten teknoloji şirketi SMART-iX ve Türkiye’nin global yazılım şirketi Etiya ile stratejik iş ortaklığına imza attı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Putin'den, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva'ya doğum günü kutlaması

2022-08-27 19:13 - Özel Haber

İranlı Rosa’dan ilk tekli Türkçe şarkı: İki Deli

2022-08-23 11:02 - Magazin

‘Diriliş’e film kıvamında reklam

2022-08-24 14:02 - Magazin

St. Petersburg Başkonsolosu Talu: Türkiye, Rusya’nın Novgorod Bölgesi ile işbirliğini artıracak

2022-08-28 19:52 - Özel Haber

Hazar kıyısındaki Dağıstan'da ‘İkinci Soçi’ tatil beldesi inşa edilebilir -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-08-23 06:53 - Özel Haber

Kamerun’un yoksul mahalleleri dünyaya sesini Mbole ritmi ile duyuruyor

2022-08-25 13:44 - Çevre-Hayat

Su sümbülleri Hatay'daki Gölbaşı Gölü'nü yeşile boyadı

2022-08-25 13:58 - Günün Fotoğrafı

Ermenilerin Laçın'daki insanlık dışı eylemleri kamerada -Fuad Safarov haberi-

2022-08-26 20:27 - Özel Haber

Rusya, Edremit zeytinyağını çok sevecek! -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-08-27 19:48 - Özel Haber

Kastamonu'da yatağa bağımlı hastaya moral için davul zurnalı ziyaret

2022-08-25 14:10 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı

17:17 - Teknoloji

TEI, 18. Defence Services Asia 2024'te havacılık ürünlerini sergiliyor

16:48 - Teknoloji

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip yayınlandı

16:28 - Teknoloji

Yapay zeka ile tarımdaki zararlı popülasyonu önceden tespit edilecek

13:18 - Teknoloji

Kahramanmaraş'ta kurulan savunma sanayi şirketine ortaklık için 168 başvuru yapıldı

12:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

New York'taki Met Gala etkinliği yakınlarında Filistin'de destek gösterisi düzenleyenlere

10:37 - Dünya

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de

10:32 - Gündem

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 19 gözaltı

10:28 - Asayiş

Enerji şirketi bp'nin karı ilk çeyrekte yüzde 45 azaldı

10:23 - Ekonomi

Ağrı, Kars ve Erzincan'ın yüksek kesimleri yeniden karla kaplandı

10:17 - Gündem