TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı 25 Nisan'da açılacak

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından düzenlenen Cemre Çarşısı, 25 Nisan'da İstanbul'da geniş bir seçkiyle 80'i aşkın markayı buluşturacak.

Gündem - 4 ay önce

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde faaliyet gösteren dernek, bu yıl etkinliğin dördüncüsüne ev sahipliği yapacak.
Gıdadan kıyafete, el sanatları ürünlerinden hediyelik eşyalara, tekstilden ev aksesuarlarına kadar uzanan geniş bir seçkide 80'i aşkın markayı buluşturacak Cemre Çarşısı, "iyilik, sürdürülebilirlik ve dayanışma" odağıyla 25-26 Nisan tarihlerinde The Peninsula İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Etkinlikten elde edilen gelir, TOGEM-DER'in sosyal yardım faaliyetleri ve projeleri aracılığıyla toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye katkı sağlayacak.
Bu yıl Cemre Çarşısı'nın sembolü olarak sümbül seçildi. Sümbül, kökleriyle geçmişe bağlı olan, her yıl yeniden filizlenen ve etrafına yayılan iyilik hareketini temsil ediyor. Cemre Çarşısı da bu anlayışla kök salan, çoğalan ve yayılan bir iyilik hareketini büyütmeyi, dayanışma ve sürdürülebilirlik bilincinin kalıcı hale gelmesini hedefliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mihrimah Belma Sekmen, çarşının yalnızca bir alışveriş etkinliği değil, dayanışma sahnesi olduğunu belirtti.
Sekmen, "Cemre Çarşısı, İstanbul'un kalbinde, Boğaz kıyısında Tarihi Yarımada'nın silüeti eşliğinde, kültürel miras, üretim ve ortak hafızayı bir araya getiren bir buluşma zemini. Bu yaklaşımla iyiliğin, dayanışmanın ve sürdürülebilirliğin kök salarak büyümesini hedefliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Atıksız Mutfak' ve sıfır atık yaklaşımıyla oluşturulan tekstil atölyeleriyle sürdürülebilirliğe dikkat çekerken 'Anadoludakiler' yaklaşımından ilhamla kurguladığımız alanlarda Anadolu'nun zanaat geleneklerini, el emeğini ve yerel üretim kültürünü görünür kılıyoruz." ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilirlik ve paylaşım kültürünü güçlendirmeyi amaçladıklarını aktaran Sekmen, "Tüm bu yaklaşım doğrultusunda Cemre Çarşısı'nı yalnızca bir etkinlik değil, iyiliğin üretildiği, paylaşıldığı ve çoğaldığı bir ekosistem olarak konumlandırıyoruz. Amacımız, her ziyaretçinin bu yapının bir parçası olması ve buradan yalnızca bir alışveriş deneyimiyle değil, ortak bir değer duygusuyla ayrılması." değerlendirmesinde bulundu.
Yapılan her alışverişin iyiliğe dönüşeceği ve girişlerin ücretsiz olduğu etkinlik, iş dünyasının yanı sıra moda sektörü, gastronomi, sanat ve spor dünyasından da uzman isimleri ağırlayacak.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da hastanelerde temizlik veya teknik sorunlar QR kodla bildirilecek

2026-04-09 22:32 - Sağlık

Ağız sağlığına dikkat edilmemesi, kalp kapak hastaları için hayati risk oluşturuyor

2026-04-12 12:13 - Sağlık

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Şehir Hastanesi'ne taşınması haziranda tamamlanacak

2026-04-14 16:37 - Sağlık

Bilim insanlarından "bilinçsiz kan sulandırıcı ilaç kullanmayın" uyarısı

2026-04-12 14:27 - Sağlık

Parkinson'da erken tanı ve fizik tedavi hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor

2026-04-11 12:28 - Sağlık

Sağlıksız beslenme, madde ve sigara kullanımı gençlerde kalp krizini tetikliyor

2026-04-15 12:17 - Sağlık

İstanbul merkezli FETÖ'nün 'TUS kampı'na operasyon: 17 şüpheli gözaltında

2026-04-14 09:33 - Asayiş

Bozkırda iz bırakmadan yürüyen Türkiye’nin stratejik sabrı; Gazze -Mehmet Yıldırım, yazdı-

2026-04-11 07:55 - En Son Yazılar

Polonyalı milletvekili Berkowicz, parlamentoda Nazi sembollü İsrail bayrağı açtı

2026-04-14 21:37 - Dünya

ABD ile İran heyeti arasındaki görüşmenin Türkiye saatiyle 13.00'te başlaması bekleniyor

2026-04-11 11:17 - Dünya

İlgili Haberler

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem