?>

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, kapılarını yeniden açtı

- Üç ayın ardından açılan ve salgınla mücadele çerçevesinde hijyen önlemlerinin hayata geçirildiği müzede; ziyaretlerle ilgili birçok tedbir uygulanmaya başlandı

Ekonomi - 5 yıl önce

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda kapalı kaldığı üç ayın ardından, kapılarını yeniden açtı.

Tofaş'ın açıklamasına göre, restore edildiği 2002'den bu yana tarih ve otomotiv meraklılarını ağırlayan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, ziyaretçilerini yeniden kabul etmeye başladı.

Küresel salgınla mücadele kapsamında yaklaşık üç aydır kapalı olan müze, ziyaretçilerini hijyen koşulları çerçevesinde ağırlamaya ağırlıyor. Pandemi kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ziyaret koşullarının değiştiği müzede; birçok farklı noktada tedbirler uygulanıyor.

Müze alanı dezenfekte edilerek, hijyenik gerekliliklerin üst seviyede ve sürekli sağlanmasına yönelik düzenlemeler yapıldı. Müze girişine, zemine ve uygun mesafede görülebilir alanlara, maske kullanım talimatları ve alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yazıları yerleştirildi. Müze personeli de pandemi süreci ve olası riskler konusunda geliştirilecek çözümlerle ilgili eğitimler aldı.

- Ziyaretçi kapasiteleri düzenlendi

Alınan tedbirler doğrultusunda müze girişinde ateş ölçümünün yapılması, ziyaretçilerin ise sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması zorunlu hale getirildi. Tüm bunlarla beraber, ziyaretlere "kapasite uyarısı kuralı" da getirildi. Bu çerçevede müze 20, sergi salonu ise 15 kişilik kapasite ile hizmet vermeyi sürdürüyor.

Ayrıca grup ziyaretleri ve rehberli turların düzenlenmesi ile eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine bir süreliğine ara verildi. Ziyaretçilere broşür dağıtılmaması ve hediyelik eşya satış bölümü, kafeterya, trafik eğitim pisti, atlıkarınca gibi ortak kullanım alanlarının kapalı tutulması da uygulanmaya başlanan değişiklikler arasında yer aldı.

Müzenin bahçesinde bulunan banklar ile iç alandaki oturma grupları da seperatörlerle sosyal mesafe kuralına uygun olarak konumlandı. Atıkların ise uygun koşullarda imha edilmesi için giriş-çıkış bölümlerine maske ve eldiven atık kutuları yerleştirildi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail polisi Kudüs Valisi Gays'ı yine gözaltına aldı

2020-07-19 17:12 - Dünya

Türkiye'de Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 203 bin 2 oldu

2020-07-20 23:50 - Gündem

Bakan Varank: Otomobilimiz çevre dostu akıllı bir tesisten yollara çıkacak

2020-07-18 23:02 - Ekonomi

İran-Irak Savaşı'ndan kalma mayın patladı: 3 ölü

2020-07-18 01:52 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden 'staj seferberliği'

2020-07-20 18:37 - Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 60 mağarayı mercek altına aldı

2020-07-14 16:02 - Gündem

Yemen'deki askeri çatışmalarda yeni bir aşamaya mı geçiliyor?

2020-07-15 14:37 - Dünya

5 oyuncu değiştirme hakkını en fazla Medipol Başakşehir kullandı

2020-07-15 14:27 - Spor

İran'da Kovid-19 nedeniyle her türlü toplantı yasaklandı

2020-07-19 00:42 - Dünya

Diyarbakır annelerinden Elhaman: Çocuklarımızı PKK'ya esir etmeyeceğiz

2020-07-15 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'nin hububat ihracatı 5 ayda 5,2 milyar dolar oldu

16:28 - Ekonomi

Dünya nüfusunun beşte birini barındıran Afrika, temiz enerji yatırımlarının yüzde 2'sini alıyor

15:53 - Ekonomi

İstanbul’da geçen yıl çiftçilere dağıtılan tohumların yüzde 80’i yerli üretim

12:12 - Ekonomi

IPARD III Programı hibeleriyle 70,3 milyon avroluk yatırım yapıldı

12:08 - Ekonomi

MultiPOS ile geleneksel POS cihazı ihtiyacı rafa kalktı

11:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu Koalisyonu: İsrail ordusu Madleen gemisine müdahale etti, gemiyle irtibat kesildi

03:42 - Dünya

İsrail ordusu, Madleen gemisine müdahale etti, gemiyle irtibat kesildi

03:23 - Dünya

Madleen gemisindeki aktivist Acar, İsrail ordusunun gemiye beyaz renkli bir sıvı döktüğünü söyledi

03:18 - Dünya

UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya'yı penaltılarla 5-3 yenen Portekiz şampiyon oldu

01:02 - Spor

Trump'tan Los Angeles'taki olaylar karşısında 'düzeni sağlamak için sert olacağız' mesajı

00:23 - Dünya