?>

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: KOBİ'lerin desteklerden istifade etmelerini sağlayacağız

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "KOBİ'leri devletin tüm imkanlarından faydalanmaları için yönlendirecek, desteklerden istifade etmelerini sağlayacağız." dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı ve çevirim içi gerçekleştirilen "İnovasyonla Yerli Üretim ve Kobilerin Gücü Etkinliği"ndeki konuşmasında, Turkcell ile etkin bir iş birliği içinde çalıştıklarını, Turkcell ile KOBİ'lerin somut iş birliği yapmalarını hedeflediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" ile kadınları yazılım konusunda eğittiklerini ve iklim değişikliğiyle mücadelede teknolojik çözümler geliştirmeleri için onları desteklediklerini anlattı.

Türkiye'nin Otomobili TOGG'da da Turkcell ile yer aldıklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizde mobilite altyapısı oluşturmak için iş birliği içinde çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle, ülkemizde 5G ekosisteminin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu teknolojinin yerlileşmesine dikkat çekmek istiyoruz." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, yeni teknolojilerin üretimi sırasında KOBİ'leri yalnız bırakmayacaklarını dile getirerek, "KOBİ'leri devletin tüm imkanlarından faydalanmaları için yönlendirecek, desteklerden istifade etmelerini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

KOBİ'lere "sanayi kapasite raporu" çağrısı

Turkcell ile tedarikçi geliştirme programına bugün itibariyle başladıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, "Program kapsamındaki etkinliklere önümüzdeki aylarda da devam edeceğiz. Yıl sonunda bugünkü etkinliğimize katılan KOBİ'lerimizin Turkcell'e sağlayacağı tedarikin güzel sonuçlarını görmüş olacağız." dedi.

Tedarikçi geliştirme noktasında TOBB olarak birçok kuruluşla iş birliği gerçekleştirdiklerine de değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız sırasında Turkcell gibi teknoloji devlerinin yanı sıra Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) gibi alanında öncü kuruluşlar, ülkemizin önemli projelerinden olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali gibi önemli projeler dahil olmak üzere birçok sektörden büyük işletmeler yer almakta. Bu çalışmalara davet ettiğimiz KOBİ'ler ise TOBB Sanayi Veritabanı'nda yer alan kapasite raporu veya yerli malı belgesine sahip olan firmalardır. Eğer bu çalışmaların içinde siz de yer alarak büyük işletmelere tedarikçi olmak istiyorsanız en kısa zamanda sanayi kapasite raporunuzu almanızı ve geliştirdiğiniz teknolojiler kapsamında yerli malı belgenizi temin etmenizi tavsiye ediyorum. Böylelikle sizinle iletişim kurmamız ve çalışmalarımıza dahil etmemiz kolay olacak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB Konseyi Başkanı Michel'in ev sahipliğinde Ukrayna'da kadınların durumu konuşuldu

2022-06-09 23:40 - Dünya

Yurdun çeşitli kesimlerinde yarın da gök gürültülü sağanak etkili olacak

2022-06-13 16:53 - Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, lojistik ve üretim üssüne dönüşerek önemli sorumluluklar üstleniyor

2022-06-08 14:29 - Gündem

Türkiye ile Venezuela arasında 3 anlaşma imzalandı

2022-06-08 19:40 - Gündem

IMF'den küresel ekonomik büyüme tahmininin düşürülebileceği sinyali

2022-06-09 19:53 - Ekonomi

Milli sürat patenciler takım içi rekabetle hızına hız kattı

2022-06-14 11:45 - Spor

BM raporu: İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali bölgedeki gerilimlerin temel nedeni

2022-06-07 19:58 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Sevgi Yiğit atandı

2022-06-11 00:55 - Gündem

Rusya-Ukrayna savaşında tarafsız kalan Sırbistan hem Rusya hem de AB ile iyi ilişkiler istiyor

2022-06-11 12:40 - Dünya

Şehit Aybüke öğretmeni, üniversiteden sınıf arkadaşı anlattı

2022-06-08 14:21 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

IMF, politika yapıcıları ticaret gerilimlerini çözmeye çağırdı

20:53 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi

Elektrik dağıtım sektöründe tüketici sayısı 50,7 milyona ulaştı

17:07 - Ekonomi

Alman çelik endüstrisindeki kriz, üretimde çift haneli düşüşle kötüleşmeye devam ediyor

16:52 - Ekonomi

Çiftçilere 1,7 milyar liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

16:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

IMF, politika yapıcıları ticaret gerilimlerini çözmeye çağırdı

20:53 - Ekonomi

Wagner Pina'nın hedefi Trabzonspor'da başarılı olmak

20:43 - Spor

Ankara'da sağanak ve fırtına etkili oldu

20:33 - Gündem

ABD’de, Trump'ın Alcatraz planının 2 milyarlık tahmini maliyeti yeni bir tartışma başlattı

20:12 - Dünya

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem