?>

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mahkeme kararı olmadan şirketlere kayyım atanmasının söz konusu olmadığını, TMSF'nin belediyelere de kayyım olarak atanmasının hukuken imkanının bulunmadığını bildirdi.

Ekonomi - 5 ay önce

Istanbul

TMSF'den yapılan duyuruda, son günlerde belli bir çevre tarafından kasıtlı şekilde "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun mahkeme kararı olmadan şirketlere el koyacağının" iddia edilmesi üzerine açıklama yapma zarureti doğduğu belirtildi.

Mahkeme kararı olmadan TMSF'nin bir şirkete "kayyım" olarak görevlendirilemeyeceği aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Resmi Gazete'de 4 Şubat'ta yayımlanan 7539 sayılı Kanunun 7. Maddesi ile getirilen yeni yasal düzenlemeye göre, TMSF'nin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 133. maddesine göre kayyım olarak atanması durumunda, Bankacılık Kanunu'nda var olan yetkilerini kullanması mümkün hale gelmiştir. Şirketlere kayyım atanması yeni bir düzenleme değildir. CMK'ye göre 'kuvvetli şüphe' bulunması durumunda kanunlar çerçevesinde şirketlere kayyım atanmaktadır.

Kanun değişikliğiyle TMSF sadece, Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt ve silah sağlama ile Terörizmin Önlenmesini Sağlama Kanunu'nda düzenlenen terörizmin finansmanı suçlarının işlendiği hususunda kuvvetli şüphe bulunması halinde, CMK'nin 133. ve 128. maddeleri gereğince mahkeme tarafından kayyım olarak atanabilecektir."

"Kanunda TMSF'ye daha önce görülmemiş yeni yetkiler verilmemiştir"

İddiaların aksine mahkeme kararı olmadan suça karışmamış şirketlere kayyım atanmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, TMSF'nin hukuken belediyelere de kayyım olarak atanmasının imkanının bulunmadığı bildirildi.

Kanunda TMSF'ye daha önce görülmemiş yeni yetkiler verilmediği kaydedilen açıklamada, "Özetle, son düzenlemeyle TMSF'nin görevlendirildiği şirketlerin etkin bir şekilde yönetilebilmesi için Bankacılık Kanunu'nun tanımladığı, halihazırda var olan yetkilerinin kullanılabilmesine imkan sağlayacak 5 yıl süreli bir düzenleme yapılmıştır." denildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatayspor, Süper Lig'de yarın Alanyaspor'u konuk edecek

2025-02-15 10:48 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 4 karşılaşma ile başladı

2025-02-12 01:57 - Spor

Galatasaray, genç futbolcu Arda Ünyay'ı kadrosuna kattı

2025-02-11 22:13 - Spor

F-35'lerin maliyet hesaplarını şişiren Lockheed Martin, Pentagona yaklaşık 30 milyon dolar ödey

2025-02-11 18:57 - Dünya

Ege Denizi'nde 5,2 ve 5,1 büyüklüğünde iki deprem

2025-02-11 05:03 - Gündem

Galatasaray, Avrupa'da 327. kez sahne alacak

2025-02-12 11:46 - Spor

Orta Karadeniz ve İç Anadolu için kar uyarısı

2025-02-10 13:42 - Gündem

Süper Lig'de 25, 26 ve 27. hafta maçlarının programı açıklandı

2025-02-11 19:23 - Spor

"Dünyanın en uzun adamı" Sultan Kösen, 60 numara yeni ayakkabılarıyla dünyayı gezecek

2025-02-10 13:02 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

İlgili Haberler

AB ve Endonezya serbest ticaret anlaşması yapmaya hazırlanıyor

16:37 - Ekonomi

ETİK Başkanı İşler: Terörün sona ermesiyle turizm sektörü de büyük bir ivme yaşayacak

14:33 - Ekonomi

Siirt'te yüksek rakımda deneme üretimi yapılan böğürtlen olumlu sonuç verdi

13:32 - Ekonomi

Yarışmada birbirine rakip olan 2 genç eskrim sporcusu yerli üretime geçip ihracata başladı

13:23 - Ekonomi

Antalya için 4 öncelikli alanda teşvik verilecek

13:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de

03:47 - Gündem

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Chelsea kazandı

00:28 - Spor

ABD'nin Texas eyaletinde aşırı yağışlar sebebiyle sel baskını uyarısı yapıldı

23:28 - Dünya

İBB soruşturmasının şüphelisi Yıldız'a ait olduğu iddia edilen 4 bin 500 hediye market çekine el konuldu

22:51 - Gündem

Nijerya Devlet eski Başkanı Buhari vefat etti

22:48 - Dünya