?>

TKS Fırtına obüsleri ile 91 DEAŞ hedefini vurdu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine Fırtına obüsleri, ÇNRA, havan ve tanklar tarafından atış yapılarak, silah mevziileri ve kontrol noktaları vuruldu.

Gündem - 9 yıl önce

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 49. gününde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine, Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar (ÇNRA), havan ve tanklar tarafından atış yapılarak, silah mevzileri ve kontrol noktaları vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" devam ediyor.

Harekat kapsamında dün Azaz-Rai bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan dört Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azaz'ın doğusunda yer alan 8 meskun mahalde (Baragidah, Kafr Ghan, Güzel Mezra, Tughali, Şeyh Rih, Yahmul, Cariz ve El Bil) büyük ölçüde kontrol sağladı, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) temizleme faaliyetlerine devam ediliyor.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olurken, 6 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 132 meskun mahalde (yaklaşık bin 100 kilometrekare) kontrol sağlandı.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 91 DEAŞ terör örgütü hedefine, Fırtına obüsleri, ÇNRA, havan ve tank atışları tarafından atış yapılarak, silah mevzileri, kontrol noktaları vurularak ÖSO’nun ileri harekatı desteklendi. Belirlenen tüm hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilerek imha edildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Duvaybik, Cubban'ın güneyi ve Tall Aşah’ta bulunan 7 hedefe 8 bomba atıldı. Bu hedefler, DEAŞ unsurlarınca savunma mevzii haline getirilen 7 bina birçok bina içinden seçilerek ve sivillerin hayatına zarar gelmeyecek tarzda nokta atışı ile imha edildi.

Bilgilendirmeye göre, koalisyon güçleri tarafından hava harekatı yapılmadı.

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 23 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti sürdürülüyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ümit Milliler son maçına çıkıyor

2016-10-10 20:08 - Gündem

Zaytouna'ya müdahaleye kınama

2016-10-06 16:51 - Genel

Yemen'de ölü sayısı artıyor

2016-10-09 11:07 - Dünya

Şehit Onbaşı Gölge son yolculuğuna uğurlandı

2016-10-06 20:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine taziye telgrafı gönderdi

2016-10-04 13:42 - Gündem

Elazığ'da arızalanan İHA zorunlu iniş gerçekleştirdi

2016-10-09 16:37 - Gündem

Sanık baba, FETÖ’cü savcıyı suçladı

2016-10-04 22:47 - Asayiş

'Devletin gönderdiği parayı vatandaş için kullanmak tek gayemiz'

2016-10-07 19:27 - Gündem

Cip koyun sürüsüne çarptı : 1 kişi öldü, 7 koyun telef oldu

2016-10-06 11:02 - Asayiş

Milliler Ukrayna maçının hazırlıklarını sürdürüyor

2016-10-05 02:42 - Spor

İlgili Haberler

Sarıyer'de kadın ve köpeğine yürüyüş sırasında sokak köpekleri saldırdı

10:43 - Gündem

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için "son 10 gün" uyarısı

10:13 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 17 zanlı adliyede

09:42 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli sayısı 17'ye yükseldi

23:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

19:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sarıyer'de kadın ve köpeğine yürüyüş sırasında sokak köpekleri saldırdı

10:43 - Gündem

TCMB'nin temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı

10:32 - Ekonomi

Yurt dışı ÜFE haziranda aylık yüzde 3,42, yıllık yüzde 28,38 arttı

10:27 - Ekonomi

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için "son 10 gün" uyarısı

10:13 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 17 zanlı adliyede

09:42 - Gündem