?>

TİM Kadın Konseyi Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir araya geldi

- TİM Başkanı Gülle: - "Kadınlarımız, hayatın her alanında olduğu gibi, ekonomide, istihdamda ve ihracatta fark yaratıyor. Biz, 'Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Güçlü Türkiye' diyerek, sürdürebilir bir kalkınmanın, ancak ve ancak kadınlarımızla mümkün olduğunun bilincindeyiz" - "Kadın ihracatçılarımızın her bir başarısı, bizleri gururlandırıyor. Türkiye ihracatla, ihracat kadınlarımızla beraber yükselecek"

Ekonomi - 4 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İş dünyasında temsil edilen kadın sayısının artması, kadın girişimcilerin iş hayatına entegrasyonunun sağlanması amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde oluşturulan TİM Kadın Konseyi, Ankara'da Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir araya geldi. Konsey, yaptığı ziyarette Ticaret Bakanı Muş'a yol haritasını ve projelerini aktardı.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, TİM Kadın Konseyi, kadın ihracatçı sayısının artması ve kadınların iş dünyasında daha etkin olması amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Konsey, TİM Başkanı İsmail Gülle'nin başkanlığında, Ankara'da Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u ziyaret ederek projelerini ve yol haritasını paylaştı.

Ticaret Bakanlığı'nda yapılan ziyarette Gülle, "Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye" başlıklı Konseyin faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gülle, TİM olarak, kadınları, her alanda, her platformda desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız, hayatın her alanında olduğu gibi, ekonomide, istihdamda ve ihracatta fark yaratıyor. Biz, 'Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Güçlü Türkiye' diyerek, sürdürebilir bir kalkınmanın, ancak ve ancak kadınlarımızla mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle beraber, kadın ihracatçı ve girişimci sayımızı arttırmak, iş dünyasında kadın istihdamını geliştirmek, daha fazla kadının iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarında temsil edilmesi amacıyla Meclisimiz bünyesinde 'TİM Kadın Konseyi'ni oluşturduk. Kadın ihracatçılarımızın her bir başarısı, bizleri gururlandırıyor. Türkiye ihracatla, ihracat kadınlarımızla beraber yükselecek.

TİM Kadın Konseyi her geçen gün daha da büyüdü. Konseyimiz, dijital iletişimden, uluslararası ilişkilere, eğitim ve mentorluk faaliyetlerinden, toplumsal farkındalık ve iklim çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede, 9 ayrı komiteyi bünyesinde barındırıyor ve üye sayımız her geçen gün artıyor. Bu komitelerimiz çalışmalarına ivedilikle başlayarak başarılı faaliyetlerde bulundular."

Konseyin çalışmaları hakkında bilgi veren Gülle, TİM olarak, yeni dönemde de kadın girişimcilere devam edeceklerini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sevgi Yorulmaz Tokyo'da son 16 turuna yükseldi

2021-08-29 13:21 - Spor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 3'üncü yılında

2021-09-01 20:03 - Çevre-Hayat

Anaokulu eğitimi ile çocuklar potansiyellerinin farkına varıyor, yeteneklerini keşfediyor

2021-08-28 15:04 - Eğitim

Adalet Bakanı Gül: Bu adli yıla da reform adımlarıyla başlıyoruz

2021-09-01 13:12 - Siyaset

Samsung yeni katlanabilir Galaxy Z Fold3 ve Z Flip3 için ön satışlar başladı

2021-09-01 18:30 - Yerel haber-Şirket Haber

Bakan Ersoy Bollywood yıldızlarıyla bir araya geldi

2021-09-03 13:36 - Magazin

Cüneyt Çakır, Macaristan-İngiltere maçını yönetecek

2021-08-31 16:09 - Gündem

Uruguaylı futbolcu Diego Rossi, Fenerbahçe için İstanbul'da

2021-08-31 17:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Karadağ barış ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor

2021-08-28 20:58 - Gündem

Lavrov'dan ince Kırım mesajı -Fuad Safarov Moskova'dan yazdı-

2021-08-29 02:07 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Uludağ: Öğrencilere yapay zekadan faydalanmayı öğretmek çok önemli

19:53 - Ekonomi

ABD'de hükümetin kapalı kalması bütçe raporunun yayımlanmasını aksatacak

18:03 - Ekonomi

ECB tutanakları üyelerin faiz indirimi için acele etmeyeceklerini gösterdi

17:12 - Ekonomi

Türkiye'den pul biber ihracatı yılın 9 ayında yüzde 4 arttı

16:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Gündem

Paris'te Dışişleri bakanları düzeyinde Gazze konulu toplantı başladı

20:28 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanlığı, Trump'ın 'gelecek günlerde' İsrail'i ziyaret edeceğini duyurdu

20:18 - Dünya

Balıkesir'de kurulan butik mandırayla kadın istihdamının artırılması hedefleniyor

20:07 - Ekonomi

Trump, Gazze'de ateşkes konusunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

20:02 - Dünya