?>

TikTok, ABD'de yeniden erişime açıldı

Çinli sosyal paylaşım uygulaması TikTok, ABD'de yeniden hizmet sağlamaya başladı

Medya - 3 ay önce

New York

ABD'deki bazı TikTok kullanıcıları, uygulamayı açtıklarında "Tekrar hoş geldiniz." mesajıyla karşılaştı.

Sosyal paylaşım uygulamasının mesajında, "Sabrınız ve desteğiniz için teşekkürler. Başkan (Donald) Trump'ın çabaları sonucunda TikTok ABD'ye geri döndü. TikTok'ta sevdiğiniz her şeyi oluşturmaya, paylaşmaya ve keşfetmeye devam edebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Böylelikle bir Amerikan firmasına satılmaması halinde ABD'de yasaklanmasını öngören yasa uyarınca ülkede kullanıma kapatılan TikTok uygulaması yeniden erişime açıldı.

TikTok birkaç saat önce, hizmet sağlayıcılarıyla yapılan anlaşma doğrultusunda hizmeti yeniden sağlama sürecinde olduğunu bildirmişti.

Sosyal paylaşım uygulamasının açıklamasında, "Başkan Trump'a, hizmet sağlayıcılarımıza TikTok'u 170 milyondan fazla Amerikalıya sunma ve 7 milyondan fazla küçük işletmenin büyümesine izin verme konusunda herhangi bir cezayla karşılaşmayacakları konusunda gerekli netliği ve güvenceyi sağladığı için teşekkür ederiz." ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun "keyfi sansüre karşı bir tutum" olduğu belirtilen açıklamada, TikTok'un ABD'de kalmasını sağlayacak uzun vadeli bir çözüm için ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump ile çalışılacağı aktarılmıştı.

TikTok'un açıklaması, Trump'ın TikTok yasağının ertelenmesine yönelik pazartesi günü bir kararname imzalayacağını duyurmasının ardından gelmişti.

Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü, yasanın yasaklarının yürürlüğe girme süresini uzatacak bir kararname yayımlayacağım, böylece ulusal güvenliğimizi korumak için bir anlaşma yapabiliriz." paylaşımında bulunmuştu.

Söz konusu kararnameyle TikTok'un yasaklı kalmasını önlemek için destek veren şirketlerin yasal sorumluluğunun olmayacağını da belirten Trump, ancak TikTok'un yarısının ABD'lilere ait olmasını istediğini aktarmıştı.

Trump, TikTok yasağını ertelemeye yönelik kararname imzalayacağını duyurdu

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Muş'ta köy okulunun tek öğretmeni sobayla ısıttığı sınıfta 8 öğrencisine eğitim veriyor

2025-01-13 13:38 - Çevre-Hayat

Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Şeybani, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-01-14 20:48 - Dünya

Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş ve sözleşmeli er alacak

2025-01-13 17:03 - Gündem

Fransa'da, Paris ve Maccabi Tel-Aviv basketbol takımlarının karşılaşması protesto edildi

2025-01-17 09:46 - Spor

Los Angeles'taki yangınlarda, California'nın son 40 yıldaki en geniş kentsel alanı yandı

2025-01-18 07:43 - Dünya

James Harden, NBA normal sezonlarında en fazla sayı atan 15. oyuncu oldu

2025-01-17 12:17 - Spor

Starbucks, kurumsal ekibinde işten çıkarmalara hazırlanıyor

2025-01-18 07:37 - Dünya

Şanlıurfa'nın engelli futbol takımında hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak

2025-01-13 13:23 - Spor

Çanakkale'de fırtına sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-14 18:13 - Çevre & Seyahat

Ağrı'da soğuk hava etkili oldu

2025-01-19 13:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Genç iletişimciler, İzmir'deki 'dijitalleşme yolculuğu' çalıştayında buluştu

19:08 - Medya

RTÜK'ten televizyon programında Sultan 2. Abdülhamid'e yönelik ifadelere inceleme

16:23 - Medya

Rum kesiminde dikkatler TEKNOFEST KKTC'de

00:02 - Medya

WSJ'den Tesla'nın Musk yerine yeni CEO arayışında olduğu iddiası

11:27 - Medya

Microsoft ve Meta'nın geliri ocak-mart döneminde beklentileri aştı

00:42 - Medya

Günün Manşetleri

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Eyüpspor'u konuk edecek

10:03 - Spor

Sarıyer'de çöken yol trafiğe kapatıldı

09:53 - Asayiş

Beşiktaş,
Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

09:47 - Spor

Arjantin'in güneyindeki 7,4'lük depremin ardından tedbirler alındı

09:43 - Dünya

İran: ABD'nin yaptırım ve tehditleri, müzakerelerdeki ciddiyetine ilişkin güvensizliği artırdı

09:37 - Dünya