?>

TİKA'dan İslamabad'da 15 Temmuz Şehitleri anısına ağaçlandırma etkinliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle İslamabad'da ağaçlandırma etkinliği düzenledi.

Gündem - 3 ay önce

Ankara

TİKA tarafından, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Fatima Jinnah (F-9) Parkı'nda yapılan ağaçlandırma etkinliğine, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, TİKA İslamabad Koordinatörü Saliha Tuna, Pakistan Federal Hukuk ve Adalet Müsteşarı Naeem Akbar Raja, Pakistanlı kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye'nin İslamabad'daki kurumlarının mensupları ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde hayatını kaybeden 253 şehidin anısına, her biri için birer fidan olmak üzere toplam 253 fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan TİKA İslamabad Koordinatörü Tuna, bu anlamlı etkinliğin, hem aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak hem de Türkiye'nin demokrasisine ve milli birliğine olan bağlılığı bir kez daha vurgulamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Tuna, aynı zamanda Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarını ve ortak değerleri kutlamak üzere bir araya gelindiğini ifade ederek, yağışlı havaya rağmen etkinliğe katılım gösteren tüm davetlilere teşekkür etti.

????

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Neziroğlu da 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri olarak görev yaptığı sırada, Türk Parlamentosunun bombalanmasına rağmen halkın kararlılığı sayesinde darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını vurguladı.

Neziroğlu, Pakistan'ın bu süreçte Türkiye'ye verdiği samimi destek ve güçlü dayanışmanın hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Etkinlik, Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Telekom'da yeni sezonun hedefi Avrupa Ligi bileti almak

2025-07-14 20:16 - Spor

TİKA Başkanı Abdullah Eren, görevi Serkan Kayalar'dan devraldı

2025-07-14 22:23 - Gündem

Grok'un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

2025-07-11 11:07 - Medya

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları için Portekiz'e gitti

2025-07-14 12:12 - Spor

FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti

2025-07-13 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet, 15 Temmuz gecesi şanlı bir destan yazmıştır

2025-07-15 15:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün, büyük ve güçlü Türkiye'nin şafağı söküyor

2025-07-12 11:23 - Siyaset

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

2025-07-12 15:53 - Asayiş

Bedri Gencer istikameti; Furkan Bölükbaşı değerlendirmesi

2025-07-09 16:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İzmir'in su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 10,6'ya düştü

2025-07-11 14:38 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

17:18 - Gündem

TİKA, Namibya'da eğitim ve kalkınmaya desteğini sürdürüyor

16:58 - Gündem

ARES Tersanesi, ilk ARES 18 SAR botunun kaynak törenini gerçekleştirdi

16:18 - Gündem

Tekirdağ'da Naip Barajı'nın doluluk oranı yağışlara rağmen artmadı

15:27 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 2 derece altında seyredecek

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset