?>

TİKA'dan dünyanın dört bir yanında Ramazan yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) dünyanın dört bir yanında Ramazan yardımlarına devam ediyor

İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447 - 9 ay önce

Ankara

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan ayı boyunca yardım programları gerçekleştiren TİKA, Bangladeş'te ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin 500 gıda kolisi dağıttı.

Yardımlar, dar gelirli aileler, yetimhanelerdeki öğrenciler, engelliler ve Arakanlı Müslümanlara yönelik yapıldı.

Bangladeş'in Khulna, Pabna, Lalmonirhat, Kurigram, Koira, Feni, Rangpur, Madaripur, Shariatpur, Cox Bazar, Dakka, Saidpur, Nilfamari, Narsingdi, Srimangalve Bhola bölgelerinde dağıtılan gıda kolilerinin dağıtım törenine, yerel politikacılar, belediye yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

TİKA, Ramazan ayı boyunca ayrıca Myanmar'daki iç savaş ve şiddet eylemleri nedeniyle yerlerinden edilen ve Cox Bazar'daki kamplarda yaşayan sığınmacılara sıcak iftar yemeği dağıtımını bu sene de sürdürdü.

TİKA, Peru'da 300 aileye gıda kolisi ulaştırdı...

TİKA, Peru'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırdı. Başkent Lima'da bulunan Peru İslami Derneği ve Peru İslam Derneği'nde gerçekleştirilen dağıtımlarla, 300 aileye gıda kolisi teslim edildi.

Peru'da Müslüman nüfusun oldukça sınırlı olması, bu topluluğun dini ve kültürel değerlerini muhafaza ederek günlük yaşamlarını sürdürmelerini güçleştirirken, ibadet mekanlarının yetersizliği ile helal gıda temininde karşılaşılan sorunlar, topluluğun sosyal dayanışma ve aidiyet hissini tesis etme çabalarını olumsuz yönde etkiliyor.

Bu çerçevede, TİKA tarafından Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen yardım programı, yalnızca Müslüman toplulukları değil, farklı inanç gruplarına mensup ihtiyaç sahibi bireyleri de kapsayacak şekilde planlandı. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yansıtan söz konusu program kapsamında, temel gıda ürünlerinden oluşan yardım kolileri, toplumun çeşitli kesimlerinden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Dağıtımdan faydalanan kişiler, TİKA tarafından sağlanan bu kolilerin yalnızca bir gıda yardımı olmanın ötesinde, birleştirici bir güce sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin kendilerini yalnız bırakmadığını hissettirdikleri için şükranlarını dile getirdi.

Her yıl düzenli olarak faklı inanç sahiplerine de ulaşan bu yardımlar, ülkedeki dezenformasyon ortamı sebebiyle bozulan Müslümanlık algısının aslına uygun şekilde değiştirilmesine de katkı sağlıyor.

TİKA, Ramazanın bereketini Uganda'da paylaştı...

TİKA, Ramazan ayı boyunca Uganda'nın farklı bölgelerinde 300 aileye gıda yardımında bulunurken, 450 yetim çocuk için de iftar programı düzenledi.

TİKA tarafından, Uganda'nın Wakiso bölgesinde yaşayan 100, Jinja şehrindeki Kibundaire köyünde bulunan 200 aileye temel gıda ürünlerinden oluşan gıda paketleri ulaştırıldı.

Ayrıca, Ramazan programları kapsamında Mukono bölgesindeki Kiyunga Müslüman İlkokulunda 450 yetim çocuk için iftar yemeği düzenlendi. Programa Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Mehmet Fatih Ak, TİKA Kampala Koordinatörü Murat Çetin ve okul görevlileri katıldı.

TİKA, Moğolistan'da "Psikolojik Danışmanlık Merkezi" kurdu...

Ayrıca TİKA, Moğolistan'da psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimi artırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Moğolistan Psikologlar Derneği işbirliğiyle başkent Ulan Batur'daki Otgontenger Üniversitesi bünyesinde ülke genelinde örnek teşkil edecek ilk Psikolojik Danışmanlık Merkezi kuruldu.

Yeni kurulan merkez, bireysel ve grup danışmanlık hizmetleri sunarak hem psikoloji öğrencilerinin uygulamalı eğitim süreçlerini desteklemeyi hem de halkın ruh sağlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

TİKA'nın desteğiyle hayata geçirilen bu proje, yalnızca danışmanlık hizmeti sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Moğolistan'da psikoloji alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Projenin, ruhsal hastalıkların önlenmesine, intihar oranlarının azaltılmasına ve toplumda psikolojik destek kültürünün yaygınlaştırılmasına hizmet etmesi bekleniyor.

Uluslararası standartlarda donatılan merkez, psikoloji alanında çalışan uzmanların profesyonel çalışmalarını sürdürebilmeleri için gerekli altyapıyı sağlarken, öğrenciler ve akademik personelin yanı sıra psikolojik desteğe ihtiyaç duyan tüm bireyler için hizmet verecek şekilde faaliyet gösterecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Stadyum Kültürü ve Taraftar Tutkusu Türkiye Süper Lig’inin Kalp Atışı

2025-03-25 15:56 - İnsan&Hayat

Futbol Derbileri: Tarihsel Ezeli Rekabetler ve Modern Stratejiler

2025-03-20 15:54 - İnsan&Hayat

Türk Basketbol Süper Liginde Alt Sıralardan Yükselen Takımlar Sürprizlerle Dolu Bir Sezon

2025-03-26 13:04 - İnsan&Hayat

DSİ'den İzmir'e 22 yılda 65 milyar 632 milyon liralık yatırım

2025-03-24 11:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST neslinin gümbür gümbür geldiğini görüyorum

2025-03-24 20:40 - Siyaset

TJK E-Bayi: Online Bahis Keyfi!

2025-03-26 11:44 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuksuzluğun hesabını yine hukuk içinde soracağız

2025-03-25 21:56 - Siyaset

Meteoroloji balonları, uçuş güvenliği için kritik veriler sağlıyor

2025-03-22 12:32 - Çevre-Hayat

Bayraktar TB3 SİHA'dan süpersonik füzeyle tam isabet

2025-03-25 23:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçağımız KAAN seri üretime geçecek

2025-03-26 15:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Bükreş'teki Hünkar Cami, Müslümanlar için önemli bir yere sahip

11:23 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Mukaddes üç aylar bu yıl ikinci defa başlayacak

11:27 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı: İsrail Harem-i İbrahim Camisi'ni sık sık kapatıyor

20:52 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Yabancı üniversite öğrencileri, Mevlana'yı Konya'da yakından tanıma imkanı buluyor

12:52 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İslam ülkelerinden gençler demokrasi, barış ve güvenliği konuşmak için Fas'ta buluştu

12:12 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Günün Manşetleri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan, "silahlı greve" başlayan isyancı grup ELN'ye

23:38 - Dünya

Gazze'de bir emniyet mensubunun "İsrail ajanları" tarafından öldürüldüğü bildirildi

23:28 - Dünya

İsrail ordusu ekim başından bu yana Lübnan'ın güneyinde 40 kişiyi öldürdü

23:07 - Dünya

Beşiktaş, bir "büyük" maçta daha yine skoru koruyamadı

22:47 - Spor

Trump, Avustralya'daki saldırıya müdahale eden Ahmed el-Ahmed'den övgüyle bahsetti

22:38 - Dünya