?>

Ticaret Bakanlığına 'yeni dönem' imajı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yapılandırılan Ticaret Bakanlığının yeni logosu tasarlandı.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya konulmasıyla oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede 16 bakanlık ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı yer aldı. Yeni sistemde etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar yeni isimlerle yapılandırılırken, 9 bakanlığın ismi değişmedi.

Yeniden yapılandırılan bakanlıklardaki değişim bu kurumların imajına da yansımaya başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının "Ticaret Bakanlığı" adı altında yeniden yapılandırılmasının ardından, bu bakanlığa yeni logo tasarlandı.

Daha önce Ekonomi Bakanlığı tarafından kullanılan logonun esas alındığı tasarımda, "Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı" adı daire şeklindeki Türk bayrağını çevreledi.

Birleştirilen bakanlıkların internet siteleri güncellenirken, söz konusu bakanlıklara ait yeni unsurlar bu sitelere eklendi. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığına ait www.ticaret.gov.tr adresi de hizmete girdi.

Bakanlık siteleri ve logolarla başlayan dönüşüm, tabelaların değişimiyle devam edecek. Siparişleri verilen tabelaların yakın zamanda yerlerini alması bekleniyor.

Kabinedeki değişiklikler

Yeni sistemde, Avrupa Birliği Bakanlığı, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altına geçmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile "Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adı altında birleşti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının birleştirilmesiyle "Ticaret Bakanlığı", Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının birleştirilmesiyle de "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" oluşturuldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının adı "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" olarak değiştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının birleştirilmesiyle "Tarım ve Orman Bakanlığı" oluşturuldu.

Önceki dönemde başbakan yardımcılığına bağlı olan Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ile "Hazine ve Maliye Bakanlığı" çatısı altında birleşti.

Muhabir: Sevgi Ceren Gökkoyun,Dilara Zengin

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Takım elbiseyi giydik yine ceza aldık'

2018-07-12 20:02 - Gündem

Tuz Gölü'nde flamingo şöleni

2018-07-12 15:22 - Genel

Adnan Oktar operasyonunda gözaltı sayısı 170’e yükseldi

2018-07-12 01:32 - Asayiş

YouTube'dan asılsız haberlere önlem

2018-07-10 19:46 - Genel

3 ilde 18 terörist etkisiz hale getirildi

2018-07-11 17:20 - Genel

Oktay'ın memleketinde sevinç gösterisi

2018-07-10 04:32 - Gündem

Starbucks artık bu ürünü kullanmayacak

2018-07-10 10:32 - Dünya

Trump ve Merkel Brüksel'de görüştü

2018-07-11 21:02 - Dünya

Özyurtlar Holding, iki yıl öncesinin fiyatlarıyla ev sahibi yapıyor

2018-07-13 14:27 - Ekonomi

Irak'ın güneyindeki gösteriler başkente sıçradı

2018-07-14 04:32 - Dünya

İlgili Haberler

Nükleer Düzenleme Kurumu: Türkiye'deki radyasyon seviyelerinde artış söz konusu değil

21:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştü

19:23 - Gündem

DMM "Kürecik radar üssünden İsrail'e bilgi aktarıldığı" iddiasını yalanladı

19:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü

18:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü

18:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Beyaz Saray'dan İran'a barış için nükleer silah programından vazgeçme çağrısı

22:18 - Dünya

Paris'te Filistin destekçileri, Gazze halkıyla dayanışma amacıyla yürüyüş düzenledi

22:12 - Dünya

Nükleer Düzenleme Kurumu: Türkiye'deki radyasyon seviyelerinde artış söz konusu değil

21:12 - Gündem

ABD Minnesota Eyalet Meclisi Başkanı Hortman ve eşi evlerinde silahlı saldırıda öldürüldü

21:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, LGS sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi

20:57 - Siyaset