?>

Ticaret Bakanlığı sahte yetkili servislere karşı tüketicileri uyardı

Ticaret Bakanlığı, ⁠⁠"⁠⁠İnternet aramalarında ulaşılan servis bilgilerinin doğruluğu, firma resmi internet sitesi veya Servis Bilgi Sistemi üzerinden doğrulanmalıdır." uyarısında bulundu.

Ekonomi - 3 ay önce

Ankara

Tüketicilerin çeşitli ürünlerin bakım, onarım ve montaj hizmetleri için özellikle internet aramaları üzerinden ulaştığı yetkili servis bilgilerinin doğruluğunu, firmanın resmi internet sitesi veya Ticaret Bakanlığınca oluşturulan Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) üzerinden doğrulamaları önem taşıyor.

????

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle, başta klima olmak üzere, birçok elektronik ürün grubu için bakım, onarım ve montaj ihtiyacının arttığı belirtildi.

Bu hizmetleri almak isteyen tüketicilerin genellikle internet üzerinden yetkili servislere ulaştıklarına işaret edilen açıklamada, "Bazı kişi veya firmalar, bu durumu kendi lehlerine çevirerek sponsorlu reklamlar aracılığıyla arama sonuçlarında üst sıralarda görünmektedir. Ayrıca üretici ya da ithalatçı firmaların marka ve logolarını izinsiz kullanarak kendilerini 'yetkili servis' gibi tanıtmakta ve tüketicileri mağdur edebilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu tür sahte servis uygulamalarının tüketiciler için ciddi mağduriyetlere yol açtığı belirtilerek, orijinal olmayan yedek parçaların kullanılması, ürünün garanti dışı kalması, yetersiz ya da hatalı müdahale nedeniyle ürünün zarar görmesi, tamiratın hiç yapılmaması veya eksik yapılması, yüksek ve haksız servis ücretleri ve bazı durumlarda uzaktan erişim bahanesiyle kişisel verilere ulaşılması gibi dolandırıcılık vakalarının yaşanabildiğine dikkat çekildi.

Tüketicilerin bu tür aldatıcı uygulamalardan zarar görmemeleri amacıyla Bakanlık tarafından SERBİS'in (www.servis.gov.tr) oluşturulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"SERBİS sayesinde, ürünlere ait yetkili servis bilgilerine hızlı ve güvenli biçimde ulaşmak mümkündür. Yetkili servis hizmeti alınmadan önce ürünün üretici veya ithalatçı firma bilgisi mutlaka kontrol edilmelidir. ⁠⁠İnternet aramalarında ulaşılan servis bilgilerinin doğruluğu, firma resmi internet sitesi veya SERBİS üzerinden doğrulanmalıdır. Tüketicilerimiz, şüpheli durumlarda veya sahte servis girişimleriyle karşılaştıklarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve ⁠⁠Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla şikayet ve ihbarda bulunabilirler."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın üçüncü günü İstanbul'da ziyaretçi yoğunluğu

2025-06-08 16:32 - Gündem

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı için sponsorluk anlaşmaları imzalandı

2025-06-04 19:37 - Spor

Fethiye'de deniz dibi ve kumsal temizliği yapıldı

2025-06-05 19:08 - Çevre-Hayat

Hatay'da Gölbaşı Gölü'nü kaplayan su sümbülleri temizleniyor

2025-06-02 17:43 - Çevre-Hayat

Trabzon'da selde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

2025-06-08 11:38 - Asayiş

Kars'ta ambulans şarampole devrildi, 4 sağlıkçı yaralandı

2025-06-08 10:32 - Asayiş

KOBİ'ler dijital ve yeşil dönüşümle güçleniyor

2025-06-07 12:02 - Ekonomi

Doğu Akdeniz'in 5 aylık ihracatı 4 milyar doları aştı

2025-06-06 12:42 - Ekonomi

Hükümet, kamu işçisi için zam teklifini bayramdan sonra verecek

2025-06-05 10:12 - Ekonomi

Antalya'da Polonyalı ve Romanyalı turist sayısı artıyor

2025-06-07 12:33 - Gündem

İlgili Haberler

ABD bütçesi ağustosta 345 milyar dolar açık verdi

22:42 - Ekonomi

Halkbank Sırbistan'da 3 yeni şube açtı

21:13 - Ekonomi

Bakan Bolat: Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdük, bunun dinamosu sanayi sektörü oldu

20:57 - Ekonomi

IMF: Fed'in politika faizini düşürmeye başlaması için alan var

18:57 - Ekonomi

Bakan Kurum, faizsiz ev, iş yeri ve araç satın almada yeni dönemin detaylarını paylaştı

18:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Futbolda birinci transfer dönemi bugün bitiyor

01:37 - Spor

Trump'tan Rusya'nın Polonya hava sahasını ihlal etmesine "hata olmuş olabilir" y

01:28 - Dünya

İsrail’in Yemen'in başkenti Sana ile Cevf kentine hava saldırılarında ölü sayısı 46'ya çık

01:22 - Dünya

İran: Zenginleştirilmiş uranyum stokları bombalanan tesislerin altında kaldı

01:17 - Dünya

Kartalkaya'daki yangında otel müdürünün otel yetkilileriyle telefon görüşmeleri ortaya çıktı

01:12 - Gündem