?>

Ticaret Bakanlığı ekipleri İstanbul'da denetimlerini sıklaştırdı

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, kasım ayında İstanbul'da yaklaşık 9 bin 207 işletmeyi ve 288 bin 903 ürünü denetlediklerini, bu konudaki çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Ekonomi - 8 ay önce

İstanbul

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayan zorunlu mal ve hizmet sektörlerinde hem tüketicilerin fahiş fiyat artışları sonucu mağdur olmasını engellemek hem de piyasada adil ve şeffaf ticaret düzenini tesis etmek amacıyla mücadelesini sürdürüyor.

Asgari ücretteki artış ihtimalini şimdiden fiyatlamaya çalışan ve maliyet içindeki payını dikkate almadan fiyatları haksız şekilde artırmaya yönelik girişimlerde bulunan işletmeleri yakından takip eden Bakanlık, Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleşen denetimlerde vatandaşların mağdur olmasını önlemek için çalışıyor.

Denetimlerin İstanbul ayağında Ticaret Bakanlığı ekipleri kentin tüm ilçelerinde yerel ve ulusal marketler başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe'nin katılımıyla yapılan denetimlerde ekipler işletmeleri, etiket, tüketicinin bilgilendirilmesi için gereken yükümlülükleri yerine getirip getirmediği, gramaj, fiyat, stokçuluk gibi çok sayıda başlıkta inceledi.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere cezai işlem uygulandı.

Denetimler sırasında açıklama yapan Menteşe, 25 ilçede 45 ekiple denetimlerin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Asgari ücret zammının yılbaşından önce yansıtılması olasılığına imkan vermemek için bugün özellikle bazı işletmelerimizi denetliyoruz. Hem bu konuda denetim yapıyoruz hem de Ticaret Bakanlığı olarak beslenme, barınma, korunma gibi vatandaşımızın temel ihtiyacı olan konularda, bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Temel gıdalardan olan ekmek, sebze, et başta olmak üzere 47 ana başlıktaki ürünleri inceliyoruz. Bu incelemelerimize ürünlerin o günkü fiyatlarını not ediyoruz, bir sonraki denetimde de arada ne kadar fark var onları da görebiliyoruz. Bugün yaptığımız denetimlerde baktığımız ürünlerin fiyatlarını aldık, not ettik. Ocak ayında da buralara tekrar gelip tekrar bakacağız. Bunun yanı sıra fiyat etiketlerinde yönetmelik kapsamında olması gereken zorunluluklar var, bunlar uygun değilse her birine 2 bin 200 lira ürün başına idari işlem uyguluyoruz."

Bunlar dışında işletmelerde olması gereken zorunlulukları denetlediklerini ve eksik durumlarda sıkıntı gördükleri işletmelere müdahale ettiklerini bildiren Menteşe, alım satım fiyatları arasındaki farklar, stokçuluk gibi sıkıntılarda uygulanan idari para cezalarının da ocak ayı itibarıyla yüzde 43,93 artacağını hatırlattı.

Menteşe, "Kasım ayında İstanbul'da yaklaşık 9 bin 207 işletmeyi ve 288 bin 903 ürünü denetledik, denetimlerimiz aralıksız sürecek." dedi.

Tüketicilere uyarılarda bulunan Menteşe, sorun gördükleri anda tüketicilerin kolaylıkla kendilerine ve Bakanlığa ulaşabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran: Yaptırım tehdidi devam ederse, nükleer silah edinmeye yönelebiliriz

2024-11-28 17:27 - Dünya

Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarın Eyüpspor'u konuk edecek

2024-11-30 09:22 - Spor

Hizbullah, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana ilk kez İsrail askerlerini hedef aldı

2024-12-02 20:17 - Dünya

Uğruna şehir değiştirdiği engelli oğluyla üniversitede aynı sırayı paylaşıyor

2024-12-02 11:33 - Çevre-Hayat

Narin Güran cinayeti davasında "Ulusal Kriminal Büro"ya gönderilen görüntüler incelendi

2024-12-02 17:23 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2024-11-29 10:02 - Ekonomi

Rus savaş uçakları, Halep Üniversite Hastanesi'ne hava saldırısı düzenledi

2024-12-01 15:32 - Dünya

Manisa Basket'in ABD'li oyuncusu Saben Lee, Manisa'da olmaktan mutlu

2024-12-04 12:05 - Spor

Trabzonspor yönetimi mazbatasını aldı

2024-12-03 15:17 - Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'ndan istifa eden Hasan Arat, 363 gün görevde kaldı

2024-11-29 19:08 - Spor

İlgili Haberler

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dış ticaret verilerine ilişkin paylaşım

15:37 - Ekonomi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattıyla 7 ayda 250 bin ton yük taşındı

14:52 - Ekonomi

Kamu işçisinin zam görüşmeleri sonuçlandı

14:33 - Ekonomi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı

14:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hamas, işgal devam ettiği sürece silahsızlanmalarının söz konusu olmadığını açıkladı

22:02 - Dünya

ABB FOMGET, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde İsrail ekibi Kiryat Gat'ı 3-1 yendi

21:32 - Spor

Galatasaray, Osimhen ve Sane için imza töreni düzenledi

21:28 - Spor

Denizli'de sağanak sebebiyle bazı evleri ve alt geçitleri su bastı

21:22 - Asayiş

DMM'den "400 akademisyenin usulsüz şekilde atandığı" iddiasına ilişkin açıklama

20:18 - Gündem